Ahmet Çalık gündeme getirdi, Harun Yıldızlı, Meclise Taşıyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Pelin Yıldız

Ahmet Çalık gündeme getirdi, Harun Yıldızlı, Meclise Taşıyor

Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık'ın seçimlerden önce defalarca görüştüğü ve sorunlarını dinlediği, Ereğlili balıkçıların sorunları yıllar sonra artık sona erecek.

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, son dönemde balıkçılık sektöründe yaşanan ciddi sıkıntıları gündeme taşıyor. Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi'ni ziyaret eden Yıldızlı, burada balıkçıların sorunlarını dinledi.

Kooperatifin çay bahçesinde balıkçılarla bir araya gelen Yıldızlı, balıkçıların yaşadığı zorlukları yakından dinledi. Balıkçılar, Kocaeli'nin artık bir liman kenti olduğunu ancak avlanma alanlarının kısıtlanması ve getirilen yasaklar nedeniyle iflasın eşiğine geldiklerini dile getirdi. Balıkçılar, özellikle Karamürsel'in Büyük Deresi bölgesinden Osman Gazi Köprüsü'ne kadar olan kıyıda uygulanan 500 metre avlanma yasağının kalkmasını ve ağ yönetmeliğindeki sıkıntıların çözülmesini talep etti.

Yıldızlı, Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada, Ereğli'nin balıkçılıkla adını ülkeye duyurmuş bir kasaba olduğunu belirterek, balıkçı esnafının sorunlarını çözmek için tüm siyasilerin görevinin olduğunu vurguladı. Balıkçıları Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde CHP Grup Toplantısına davet ettiğini ve sorunların çözümü için somut adımlar atılmasına katkı sağlayacaklarını ifade etti. Son olarak, zor ekonomik şartlar altında balıkçıları desteklemenin hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu belirtti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN