Altınova belediye başkanı adayını Recep Tayyip Erdoğan açıkladı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Dursun Ekşioğlu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yalova'nın Altınova ilçesinde gerçekleştirilen törende, Türk Donanması’nın en büyük gemilerinden biri olan TCG Derya, TCG İstanbul ve TCG Üsteğmen Arif Ekmekçi gemilerinin teslimatını gerçekleştirdi. Ayrıca, dünyanın ilk insansız deniz aracı olan Marlin Sida'nın da teslim töreni yapıldı.

Teslim töreninin ardından Yalova 90. Yıl Spor Salonu'nda düzenlenen etkinlikte vatandaşlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir sürpriz yaparak, 20 yıldır Altınova Belediye Başkanlığı görevini yürüten Metin Oral'ın yerine yeni belediye başkan adayı olarak Regaip Ahmet Özyiğit'i gösterdi.

Bu duyuru, Yalova ve özellikle Altınova bölgesinde siyasi açıdan dikkat çekici bir gelişme olarak kabul ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu aday değişikliği, bölgedeki siyasi dinamikleri ve yaklaşan yerel seçimlerin seyrini etkileyebilir. Görev yaptığı bölgelerde geniş bir kesim tarafından tanınan ve sevilen Özyiğit, seçim süresince ilçede AK Parti'nin oylarını arttırması bekleniliyor. 

Regaip Ahmet Özyiğit kimdir ?

Regaip Ahmet Özyiğit, 1979 yılında Ankara’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara'da tamamladı.1996 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. 2001 yılında Balıkesir Dursunbey ilçesinde Kaymakam vekili olarak görevine başladı.

Trabzon Şalpazarı, Diyarbakır Hazro, Gümüşhane Şiran, Yozgat Şefaatli ilçelerindeki Kaymakamlık görevlerinin ardından İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü olarak görev yaptı.

Konya Seydişehir Kaymakamlığı görevinde iken Malatya Vali Yardımcılığı görevine atandı. Başbakanlık ve Başbakan Yardımcılığına, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına, Ekonomi Bakanlığına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına, Kültür ve Turizm Bakanlığına, İçişleri Bakanlığına bağlı kurumlardan sorumlu olan Vali Yardımcısı Özyiğit, İngilizce bilmekte, evli ve 3 çocuk babasıdır.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 4

  • Saffet | 21 Ocak 2024 17:11

    Altinovs 20 yıldır sıfır hizmet aldı son zamanlarda yok çalışmaları yapıldı isede altinospor kalkindirildi paralar uçtu geçenlerde dedimki bu altinovada aday yokmu diye metin oral orada doktoru şimdide izlenen yol aynı altinovalilar sizinle dalda geçenlere dersini verme zamanı kendinizi aptal yerine koydukların seçiminizi altinovadan yana kullanin

  • Fatma | 21 Ocak 2024 13:38

    ben hakkimi helal etmiyorum iki cihanda ellerim yakasinda

  • Metin | 21 Ocak 2024 13:37

    Metin Oral 20 yılda beldemizin içine etmiştir. Biz çok ama çok iyi biliyoruz. Sizlerde yakın zamanda öğreneceksiniz. Zaten buralarda yaşama şansı yok. Bizim bağlarımızı bahçelerimizi ekinimizi kan doğradı kan çevre katliyamcisi

  • Kerem | 21 Ocak 2024 12:53

    Reis unutsun artık Altınova yı şimdiden ilk mağlubiyeti hayırlı olsun

BUNLARA DA BAKIN