Altınova CHP Yasemin Fazlaca'yı tekrar aday gösterdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Parti Meclisi toplantısında 31 Mart 2024 yerel seçimleri için Altınova belediye başkan adayını açıkladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Pelin Yıldız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Parti Meclisi toplantısında 31 Mart 2024 yerel seçimleri için Altınova belediye başkan adayını açıkladı.

Yasemin Fazlaca, 2019 yerel seçimlerinde başarılı bir performans sergileyerek az bir farkla seçimi kaybetmişti. Fazlaca, 2024 yerel seçimleri için yeniden CHP'nin Altınova Belediye Başkanı adayı olarak belirlendi.

Yasemin FAZLACA kimdir ?

Yasemin Fazlaca, 1979 yılında Kastamonu'nun Cide ilçesinde doğdu. Evli ve iki çocuk annesi olan Fazlaca, eğitim hayatını Balıkesir Üniversitesi Bilgisayarlı Muhasebe Bölümü'nde ön lisans, Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü'nde lisans ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi Yerel Yönetimler ve Şehircilik alanında yüksek lisans yaparak tamamladı. 2010 yılında Mali Müşavir unvanını kazanan Fazlaca, kariyerine muhasebe sorumlusu olarak başladı ve aile şirketinde Finans ve Muhasebe uzmanı olarak devam etti. İnşaat taahhüt işleriyle de aktif olarak ilgilenen Fazlaca, SUYAP Turizm A.Ş'de Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev almakta.

Fazlaca ayrıca sivil toplum kuruluşlarında aktif bir rol üstleniyor. Kadın Emeği Değerlendirme Marmara Temsilciliği, Altınova Altınbelde Kadın Girişim Kooperatif Başkanlığı, Kastamonu Kalkınma Yönetim Kurulu Üyeliği, Anadolu Kadın Siyasetçiler Derneği Üyeliği ve İstanbul Kadın Dayanışma Vakfı Üyeliği gibi pozisyonlarda görev yapıyor.

2019 yılında CHP'den Altınova Belediye Başkanı adayı olarak seçimlere katılan ve az bir farkla kaybeden Fazlaca, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde CHP Yalova 3. Sıra adayı olarak gösterilmişti. Şimdi ise, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerde CHP'nin Altınova Belediye Başkanı adayı olarak kamuoyuna duyuruldu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN