Altınova ve Karamürsel'de Tefecilik Yapan Çete Çökertildi

Operasyonlar sonucunda Yalova'da faaliyet gösteren ve 'Çakar' olarak bilinen örgütün elebaşları Yılmaz ve Erdem Çakar dahil 8 örgüt üyesi gözaltına alındı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Pelin Yıldız

Altınova ve Karamürsel'de Tefecilik Yapan Çete Çökertildi: Operasyonlarla 8 Kişi Gözaltına Alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,  Altınova ve Karamürsel başta olmak üzere birçok kişiye tefecilik yapan bir çetenin çökertildiğini duyurdu. Operasyonlar sonucunda Yalova'da faaliyet gösteren ve "Çakar" olarak bilinen örgütün elebaşları Yılmaz ve Erdem Çakar dahil 8 örgüt üyesi gözaltına alındı.

Operasyon Detayları:

Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, operasyonlar Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirildi. Yalova İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince düzenlenen operasyonlarda çete üyelerinin tefecilik faaliyetlerini koordineli bir şekilde yürüttükleri belirtildi.

Çetenin Suçları:

Çetenin, Altınova ilçesinde faaliyet gösteren çeşitli iş kollarında faiz karşılığında vatandaşları borçlandırarak tefecilik suçu işlediği ifade edildi. Ayrıca, borçları ödenmeyen kişilere karşı baskı kurarak tehdit ve hakaret suçlarını işledikleri ve haksız kazanç elde etmek amacıyla sahte faturalar düzenledikleri belirtildi.

El Konulan Malzemeler:

Operasyonlar sonucunda, çetenin faaliyetlerine ilişkin delil niteliğinde olan çok miktarda materyal ele geçirildi. Bu materyaller arasında 4 ruhsatsız tabanca, 2 kurusıkı tabanca, 2 av tüfeği, Türk lirası, senet, çek, tapu belgeleri ve dijital materyaller yer aldı.

Bakan Yerlikaya'nın İfade ve Uyarısı:

Bakan Yerlikaya, operasyonlarla ilgili olarak "Organize suç örgütleriyle mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde, tefecilik ve benzeri suçları işleyen kişilere karşı kararlı bir mücadele yürütüyoruz." ifadelerini kullandı ve vatandaşları bu tür suçlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 2

  • Abdullah çağlayan | 28 Şubat 2024 07:58

    Gelecekte bu mağduriyeti yaşamamak için şu senet olan şeyi noterde onaylatmak daha mantıklı her yer sahte olmuş araç satışı gibi olacak kimse mağdur olmayacak

  • Erol Akar | 26 Şubat 2024 12:27

    Keşke Sayın Bakan tefeciliğin esas ana damarı olan bankaları da bu şekilde basarak banka sahibi holding patronlarını da içeri atsa.

BUNLARA DA BAKIN