Cinayet görüntüleri basına servis edildi

Karamürsel'de 14 Ekim'de yaşanan korkunç cinayetin yankıları daha ilçede devam ederken araç içi kamera kayıtlarının ortalığa saçılması ve basına servis edilmesi büyük tepkilere neden oldu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Pelin Yıldız

Karamürsel'de 14 Ekim'de yaşanan korkunç cinayetin yankıları daha ilçede devam ederken araç içi kamera kayıtlarının ortalığa saçılması ve basına servis edilmesi büyük tepkilere neden oldu. Çalıştığı aracında öldürülen Murat Karaca'nın küçük çocuklarının ve ailesinin etkileneceği düşünülmeden mahrem görüntülerin ortaya serilmesi ilçe genelinde çok büyük tepkilere neden oldu.

SAVCILIK İVEDİ ŞEKİLDE MÜDAHALE ETMELİDİR


Öldürülen Murat Karaca'nın ailesi ve yakınları bu dehşet ve mahrem görüntülerin bu denli ortaya serilmesi ve basına servis edilmesinde her kimin yada kurumun suçu varsa en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep ediyor. Daha acıları dinmeyen kişilerin birde bu denli vahşet görüntülerinin ortağa servis edilmesinden ötürü büyük bir üzüntü yaşadığı dile getirildi. 

 

VİDEO KAYDI ÇOCUKLARI, AİLESİ VE YAKINLARININ BİR DAHA O ACIYI YAŞAMAMASI İÇİN SİLİNMİŞTİR!

Dehşet anları kamerada: Taksiciyi 10 el ateş ederek öldürmüş Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde müşteri gibi aracına binen kişi tarafından tabancayla 10 el ateş edilerek öldürülen taksici cinayetinin güvenlik kamera kaydı ortaya çıktı. “Telefona herhangi bir şeye bakarsan sıkacağım kafana” diye tehdit edilen taksicinin, tabancayı almak için hamle yaptığı sırada kurşunların hedefi olduğu anlar görüntüde yer aldı.  

Olay, 14 Ekim günü 4 Temmuz Mahallesi 101. Cadde üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, müşteri gibi 41 T 6018 plakalı taksiye binen ve tabancasını çıkartan Mustafa Gülbaş (43) ile sürücü Murat Karaca (45) arasında tartışma çıktı. Mustafa Gülbaş, tabanca ile Murat Karaca’yı tehdit etti. Murat Karaca’nın tabancayı almak için hamle yaptığı sırada Mustafa Gülbaş, defalarca ateş etti. Yokuş aşağıya kayan taksi, pikap ile kamyonete çarparak durabildi. Murat Karaca olay yerinde hayatını kaybederken, kaçan Mustafa Gülbaş, İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yakalandı. Cinayetin Murat Karaca'nın, Mustafa Gülbaş'nin bir yakınına tokat atığı iddia edilerek işlendiği öğrenildi.

"ADAMA KARISININ YANINDA NİYE TOKAT ATIYORSUN"

Cinayetten dakikalar önce, ikili arasındaki diyalog araç içi kamerasına yansıdı. Taksiye binen Mustafa Gülbaş'nin, 'Cemale niye yanlış yaptın' dediği ve tabancasını çıkardığı, şaşıran Murat Karaca'nın 'Cemal benim kardeşim, ben mi tokat attım' şeklinde cevap verdiği görüldü. Mustafa Gülbaş'nin,'Gidelim yanına bakalım kardeşin mi ?, adam kardeşine tokat atar mı ?' ithamı üzerine Murat Karaca'nın taksiyi durdurduğu kaydedildi.

Mustafa Gülbaş'nin, 'Devam et kafana sıktırma, yürümezsen kafana sıkacağım 3 dakikan var. Benim için fark etmez orası burası' ısrarı üzerine taksiyi hareket ettiren Murat Karaca, 'Ben Niyazi amcanın ekmeğini yemiş adamım' ifadelerini kullandı. Mustafa Gülbaş'nin ise 'Ekmeğini yediğin adamın oğluna niye tokat atıyorsun o zaman, ayıp değil mi sana abi dedik yola çıktık, adama karısının yanında niye tokat atıyorsun?' şeklinde konuştu.

"TELEFONA HERHANGİ BİR ŞEYE BAKARSAN SIKACAĞIM KAFANA"

Murat Karaca'nın, telefonu çaldığı bunun üzerine Mustafa Gülbaş'nin ‘Telefona herhangi bir şeye bakarsan sıkacağım kafana, bak yazık olur sana' dediği görüntüler yer aldı. Devamında, ‘Şuna bakayım, Cemal abi’ diyen Murat Karaca'nın, Mustafa Gülbaş tarafından, ‘Ben sana söylüyorum yazık olur sana' diyerek tehdit edildiği kayıt altına alındı.

‘Sen hayırdır ya biz sana abi diyoruz sen bizim kardeşimize, kime güveneceğiz biz’ şeklinde konuşan Mustafa Gülbaş’ye, Murat Karaca, ‘Ben sana yanlış yapacak adam mıyım’ şeklinde cevap verdi. Mustafa Gülbaş’nin, ‘Sen bana değil kardeşime yapıyorsun, atmadın mı tokat’ ithamına Murat Karaca’nın, ‘Ben ona tokat atmadım’ dedi. Kamera kayıtlarında, Mustafa Gülbaş'nin, ‘Yetim miyiz ? hayırdır olum biz sana yanlış mı yaptık kızına, karına bir şey mi yaptık, yürü sıkacağım ’ diye bağırdığı anlar yer aldı.

 

10 EL ATEŞ EDEREK ÖLDÜRDÜ, O ANLAR KAMERAYA YANSIDI

Araç içi kamerasına yansıyan görüntüde, Murat Karaca’nın arka koltukta ki Mustafa Gülbaş’nin elinden tabancayı hamle yaptığı esnada 10 el kurşunun hedefi olduğu anlar yer aldı. Kamera kaydının devamında, Mustafa Gülbaş’nin kaçtığı, çevredeki vatandaşın ise ‘yakalayın onu silahı var polisi arayın, vurdu gitti' dediği anlar görüldü. Öte yandan Mustafa Gülbaş'nin, 2 Haziran 2016 yılında Karamürsel Bey Mezarlığı yakındaki bir kahvehanede tartıştığı Müjdat Kocabaş'ı bıçaklayarak öldürdüğü ve şartlı tahliye ile cezaevinden çıktığı aktarılmıştı.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Tahir | 29 Ekim 2023 14:04

    Bence görüntülerin yayılmasından daha önemli olan şey 2016 yılında bir cinayet işleyip neden bu kadar kısa sürede salınıyor onu sorgulamak lazım onu salan hakimin savcının sorgulanması lazım eğer adalet yerini bulmuş olsaydı içerden cıkmasaydı bir kişinin daha canını almamış olup insanlarda bu korkunç vahşeti işlememiş olurdu bunu haberci olarak sizin söylemeniz düşünmeniz lazım diye düşünüyorum

BUNLARA DA BAKIN