Dolandırıcılar yine iş başında!

Dolandırıcılardan SMS yağıyor! Binlerce kişiye aynı anda gönderildi işte o mesaj 'adınıza alıcı ödemeli kargo gönderi kabul edilmiştir'  Dolandırıcıların yeni yöntemi dedirten mesajlara sakın ha kanmayın!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Karamürsel Haber Gazetesi - Mahizer Türk

Dolandırıcılardan SMS yağıyor! Binlerce kişiye aynı anda gönderildi işte o mesaj “adınıza alıcı ödemeli kargo gönderi kabul edilmiştir”  Dolandırıcıların yeni yöntemi dedirten mesajlara sakın ha kanmayın!

Gazetemize ulaşan çok sayıda vatandaş kendileri böyle bir mesaj geldiğini dile getirerek şikayette bulundu.

 

MUTLAKA BİR YERE ALAKANIZIN OLMADIĞINI BELİRTİN

Bazı vatandaşlar ise bu şekilde gelen mesajın kendileri ile bir alakası olmadığını kanıtlamak için haberin yorum kısmına ve sosyal paylaşım sitelerine bu şekilde bir bildiri bırakıyor "Sahte kargo mesajı 22.12.2023 saat 02:05'te cep telefonuma bir mesaj geldi. "Gulmtal tarafından adınıza AP20231222167 barkodlu alıcı ödemeli gönderi kabul edilmiştir. Ödeme: kredi kartı tutar: 24.251,65 TL Bilgi: (link) B354" böyle bir ürün veya herhangi bir alışveriş yapmadım. Söz konusu firmayla ne de kargo firmasıyla hiçbir ilgim ve alışverişim olmamıştır. Bilgim ve onayım dışında gelişen bu süreçten doğacak herhangi bir borcu veya maddi zararı kabul etmediğimi beyan ediyorum." mesajını bırakarak yarın önlerine çıkacak bir olası sorunda bu bildiriyi delil olarak bıraktıklarını dile getiriyorlar.

 

GEÇEN HAFTADA GELMİŞTİ

Kocaeli'de geçtiğimiz hafta yaşanan olayda, yüzlerce kişiye aynı anda, aynı mesaj gönderildi. Mesajda “Adınıza AP057727846 Barkodlu alıcı ödemeli kargo gönderi kabul edilmiştir” ifadeleri kullanılarak, kredi kartı tutarı 12 milyon 977 bin TL olduğu belirtiliyor. Yine aynı mesajda kullanıcıları tuzağa düşürmek için bilgi seçeneği olarak yer verilen bir link bulunuyorud. Bu mesajla ilgili soruşturma devam ederken, bu akşam yine aynı yöntem ile yüzlerce kişiye mesaj gönderildi.

 

AYNI YÖNTEM FARKLI MESAJ

Son gönderilen mesajda” GULMTAL arafından adınıza, AP20231222167 barkodlu alici ödemeli gönderi kabul edilmiştir. Ödeme: K.Kartı Tutar:24.251.66 TL” ifadeleri ile yine bilgi linki veriliyor. Bilgi yazan yere tıklanması ile birlikte telefonda kayıtlı tüm bilgileriniz ve hesaplarınız tehlikeye düşüyor.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 3

  • Ati | 23 Aralık 2023 08:54

    Onlar işini yapıyor bize gelene kadar ve insanlar bu tuzağa düşene kadar işini yapması gereken bizleri ve malımızı koruması gerekenler nerde o yüzden daha çooook bu mesajlardan ve İnternet alış verişinde insanlar dolandırıldır yazıklar olsun kişileri savunmaya gücü ve imkanı yetipte bunu yapmayanlara

  • Salim | 22 Aralık 2023 13:25

    Aynı mesaj bana da geldi böyle bir ne alışverişm oldu nede siparişim oldu bu gelen mesaj la alakam yoktur

  • Saffet Gülnar | 22 Aralık 2023 12:59

    Evet bana da geldi dikkate almadım ve sildim 12500 TL bedelli dolandırıcılar cirit atıyor sigortalılar oto parçacıkları bu ara internetten birsey almayın dolandırıcılar cirit atıyor

BUNLARA DA BAKIN