Anlamı Haberleri

Anlamı Haberleri

Ahmet Çalık 2024 Yeni yıl mesajı

Hepimizin heyecanla beklediği 2024 yılına adım adım yaklaşırken, yeni bir yıl, hepimiz için yeni umutlar, yeni hedefler ve yeni başlangıçlar anlamına geliyor.

Karamürsel’de koronavirüs vaka sayıları hızla artmaya devam ediyor

Karamürsel geneli için Sağlık Bakanlığı'nın Hayat Eve Sığar uygulamasından alınan risk haritasında 2 Mart tarihinde büyük çoğunluğu mavi renkte olan Karamürsel'de, harita yeniden yüksek riskli anlamına gelen kırmızı renge dönmeye başladı. 

Peygamber Efendimiz S.A.V.'in ettiği Dua ve Kandil namazı kılınışı

Amel defterinin yazıldığı Berat Kandili'nde Peygamber Efendimiz s.a.v bir duayı çok okurdu, o duanın okunuşu ve kandil namazını nasıl kıldığı haberimizde.

Mevlid Kandili’nin anlamı ve önemi

Mevlit Kandili alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa'nın dünyaya gelişinin yıldönümüdür. Mevlid Kandili Hz. Peygamberin insanlığa sunduğu

KARAMÜRSEL'DEN PKK'YA YARDIM

Karamürsel'de son zamanlarda kaçak sigara satışlarının arttığı ve bu paraların direk olarak "PKK ve Diğer Terör örgütlerine" gittiği bildirildi. Vatandaş Duyarlı Olmalı Gazetemize ihbarda bulunan vatandaşlar emniyetin konu hakkında duyarlı olduğunu baskınlar yaptığını fakat vatandaşın konun hassasiyeti hakkında ve buralardan elde edilen paraların direk olarak terör örgütüne gittiğinin bilinmesine rağmen neden hala kaçak sigara alınıyor anlamış değiller. EVLERE SERVİS Gazetemize ihbarda bulunan vatandaşlar kaçak sigara satışlarının 6 karton alınması kaidesi ile evlere kadar servis edildiği ve çok büyük meblağların ortada döndüğünü bildirdiler. O PARA İLE DEVLETİMİZE MERMİ ATILIYOR Kocaeli'de arka arkaya yapılan baskınlardan kaçan kişilerin Karamürsel'i kullandıkları ve buradan yüklü miktarda satış yaptıkları iddia edildi. CADDEDE SATILIYOR Gazetemize gelen bir başka ihbarda dışarıdan ilçemize gelerek burada tütüncü dükkanı devralan ve bu dükkandan da alenen kaçak sigara satan kişiler ve bu kişilerden sadece bir kaç kuruş daha az paraya bu kaçak sigaraları temin eden kişilerin ülkemize verdiği korkunç zararın fark edilmesi gerekiyor. İHBAR EDİN herkesin bu konuda hassasiyet göstermesi gerekiyor. Kaçak sigara satan kişi ve kişilerin güvenlik güçlerine bildirilmesi ve bu " TERÖR" destekçilerinin ilçemizden biran önce temizlenmesi için herkesin duyarlı olması gerekiyor.

Emekliye müjde, mutlaka okuyun

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emeklilere verilecek banka promosyonuna ilişkin, "Emeklimizin kazanımı anlamında en ideal çözümü

Tarihi hamama şikayetler çoğaldı

Karamürsel'in merkezinde bulunan ve Karamürsel Belediyesi tarafından etrafı kapatılarak önlem alınan tarihi hamam çevresinde oturan aileler bu sıralar çok dertli . ARTIK BURAYLA İLGİLENİN Gazetemize gelen şikayetlerde park caddesi üzerinde bulunan tarihi Haman'ın çevresinin tehlike arz ettiğini ve çevresinin çok pis olduğu bilgisini veren vatandaşlar çocukların düşe bileceği çukurlar bulunduğunu ve tarihi hamamın içerisine giren kişilerin madde kullandığı bilgisini paylaştılar. BİRAN ÖNCE EMNİYETE ALINMALI Tarihi hamamın çevresinde oturan bir vatandaşımızın mesajını hiç noktasına ,virgülüne ellemeden sizlerle paylaşalım Burası Karamürsel'de ki en eski tarihi eser bir hamam kalıntısı hepimiz biliyoruz bu harabeleri. Tam anlamıyla harabe bakımsız çöplük metruk bir durumda birde tabela koymuşlar restorasyon dolayısı ile çevreye verdiğimiz rahatsızlıklar dan dolayı Özür dileriz diye. Geçmişimizin değer bilmezliğimizin kanıtı olarak yüzlerce yıldır gözümüzün önünde duruyor ..Yetkililer kim diyeceğim ama cevap almıyacağım biliyorum ?

Başıboş köpekler Karamürsel'i bastı!

Başıboş köpekler Karamürsel'i bastı! Karamürsel'de sayıları hızla artan ve bir türlü önüne geçilemeyen başıboş köpeklerin Karamürsel'in merkezinde sürüler halinde gezmeleri büyük tedirginlik oluşturuyor. Çocukların ve de büyüklerin korkulu rüyası haline gelen başıboş köpeklerden dolayı vatandaşlar tedirgin. Sokaklarda bilhassa sahil şeridinde başıboş gezen sahipsiz köpeklerin oluşturduğu tehlikeye henüz tam anlamıyla bir çözüm bulunabilmiş değil. İki yıl önce Karamürsel’de 13 yaşındaki Bayram Varol adlı çocuk sokakta başıboş bir köpekten kaçarken otobüsün altında kalarak hayatını kaybetti. Genç bir hayat gitti. Bir köpekten. Karamürsel'de dolaşan bu başıboş köpekler ne kadar zararsız denilse de netice sahipsiz sokak hayvanı. Üstelik aşısız. Kocaeli Büyükşehir belediyesi ve de Karamürsel Belediyesi bu konuda neden bir girişimde bulunmuyor merak konusu. 13 yaşında bir çocuk köpekten kaçarken hayatını kaybetmişti hatırlatmak ne kadar acıysa bu gibi olayların önüne geçmekte belediyenin işi. Köpeklerin topluca Karamürsel'in göbeğinde dolaşmaları vatandaşları tedirgin ediyor!!!! Yetkililere duyurulur.

43 GÜN ADLİ TATİL BAŞLIYOR

Yargıda toplu izin kullanımı anlamına gelen adli tatil, bu yıl da 20 Temmuz – 1 Eylül tarihleri arasında olacak. Tatilinin Ramazan Bayramının ardından başlayacak olması, adli tatil takvimini üç buçuk gün uzatmış olacak. Adli tatil boyunca adliyelerde görev yapacak nöbetçi mahkemeler, tutuklusu olan ve acil nitelik taşıyan davalara bakacak. Diğer davalara ise yeni adli yıla kadar ara verilecek.

Kim bu engellileri hiçe sayan sürücü !

‘Kaldırıma park eden 34 LB 1907 plakalı araç engellileri çıldırtıyor’ Karamürsel’de kaldırım üzerine park edilen araç engellilerin geçişlerini engelliyor. Park eden aracın sahibine kızan engelliler, Karamürsel emniyet yetkililerin, gereken cezayı kesip caydırıcı olmasını istiyor. Kaldırımlara park edilen araçlar yaya trafiğini aksattığı gibi, bisikletleriyle hareket eden engellilerin yolunu da tam anlamıyla keserek, geçişlerini ortadan kaldırıyor.

Merak edenlere duyurulur 'Uray'ın anlamı Belediye demek

Merak edenlere duyurulur ‘Uray’ın anlamı Belediye demek Karamürsel’deki vatandaşlardan bir çok telefon ve mail alıyoruz, Karamürsel Sahilinde bulunan eski Karamürsel belediye binasının tadilatının ardından binaya ‘URAY’ yazılmasına karşılık, vatandaşlardan aldığımız bir çok mail ve telefonlarda binayı yapan firma adını yazmış diyenler yada ne anlama geldiğini öğrenmek isteyenler için bu konuda Karamürsel halkına açıklama yapmak zorunluluğu hissettik ve URAY’ın kelime anlamı eski Türkçede BELDİYE demek. Merak edenlere duyurulur. URAY ( بلدية )

Kıvanç Spor İl Seçmelerine Katıldı

İl takımı seçmesi anlamına da gelen şampiyonada Kıvançspor’dan 11’i ikinci olurken, 5 kişi ilimizi Kütahya’da temsil etmeyle hak kazandı. Antrenör İsa Gündağ, “Sporcularımız günden güne gelişiyor. Grupları geçip, ilimizi ve okullarını en iyi şekilde temsil edeceklerdir” dedi. Gündağ ayrıca, emeği geçen öğretmenler Karamürsel Nazmi Oğuz Okulu Müdür Yadımcısı Orhan Karadoğan, Beden Öğretmeni Şafak Şahin, 4 Temmuz Sehit Hüseyin Güldal Okulu Beden Oğretmeni Mustan Koç, Karamürsel Kız Meslek Lisesi Beden Öğretmeni Gülbeyaz Oruç’a teşekkür etti.

Körfezin İki Yakası Birbirine Bağlandı

Köprünün iki ayağını birbirine bağlayan halatlar gerildi. Kocaeli’nin Dilovası ilçesi ile Yalova’nın Altınova ilçesini birbirine bağlayarak İstanbul-İzmir arasındaki mesafeyi 3 buçuk saate indirecek olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’nde, iki ayağı birbirine bağlayacak olan halatlar gerildi. Kullanıma açıldığında Türkiye ekonomisine yıllık 165 milyon dolar civarında tasarruf sağlayacak olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’nün, 254 metre yüksekliğindeki iki ayağını birbirine bağlayan halatların gerilmesi ile köprünün silüeti de tam anlamıyla ortaya çıkmış oldu. Tamamlandığında dünyanın dördüncü en büyük köprüsü olacak olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında şu an toplam bin 350 işçi çalışıyor. Toplam 1.1 milyar dolar yatırım yapılarak hayata geçirilen İzmit Körfez Geçiş Köprüsü, 3 gidiş, 3 geliş olmak üzere toplam 6 şerit ile hizmet verecek. Köprünün geçiş ücreti 35 dolar + KDV olarak planlanıyor.