Gelişi Haberleri

Gelişi Haberleri

Karamürsel'de Lise Eğitiminde büyük başarı

Karamürsel'in lise eğitiminde büyük başarılarıyla adından söz ettiren Karamürsel Birey Koleji'nin başarısının arkasındaki sırları keşfedin! Peki, bu başarının arkasında ne var?

Karamürsel'de Lise Eğitiminde büyük başarı

'Karamürsel'in Akademik Başarı Zirvesi: Karamürsel Birey Koleji'nin Sırrı Açığa Çıkıyor!'

Karamürsel'de Lise Eğitiminde büyük başarı

'Karamürsel'in Akademik Başarı Zirvesi: Karamürsel Birey Koleji'nin Sırrı Açığa Çıkıyor!'

Ali Babacan Karamürsel'de esnafı ziyaret etti

Ali Babacan Ziyaret Ediyor: Demokrasi ve Atılım Partisi Karamürsel'de Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu

Karamürsel'de Lise Eğitiminde büyük başarı

"Karamürsel'in Akademik Başarı Zirvesi: Karamürsel Birey Koleji'nin Sırrı Açığa Çıkıyor!"

Son dakika öğrenciler son hafta ders yapmayacak

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 2023-2024 eğitim öğretim yılı için aldığı yeni karar, öğrenci ve velileri yakından ilgilendiriyor.

Mustafa Kemal Atatürk rahmet ve minnet ile anıldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Karamürsel’e gelişinin 88. Yıl dönümün de rahmet ve minnet ile kutlandı.

Freni boşalan kamyon az daha katliam yapacaktı!

Karamürsel'de park halinde duran kamyonun freni boşaldı ve bayır aşağı ilerlemeye başladı.

Sahile kamyonlarca hafriyat döktüler

Karamürsel sahiline çok sayıda kamyon ile dökülen hafriyatlara vatandaşlar tepki gösterdi.

DSÖ'den 'elektronik sigara' uyarısı

Dünya Sağlık Örgütü, tüm dünyada giderek artan elektronik ve ısıtılmış sigaraların özellikle çocukların beyin gelişimi üzerinde olumsuz etkileri olduğu konusunda aileleri uyardı.

Ata Karamürsel’e Gelişinin 85. Yılında Törenle Anıldı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Karamürsel’e gelişinin 85. Yıldönümü Karamürsel’de ilk ayak bastığı yerde bulunan Atatürk anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı.

Atatürk'ün Karamürsele geldiği saatte Atayı karşılıyoruz

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Karamürsel’e gelişinin 85. Yıldönümü ilçede düzenlenen törenle kutlanılacak.

Mevlid Kandili’nin anlamı ve önemi

Mevlit Kandili alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa'nın dünyaya gelişinin yıldönümüdür. Mevlid Kandili Hz. Peygamberin insanlığa sunduğu

Wİ-Fİ Gidiyor Yerine 100 Kat Daha Hızlı Li-Fi Geliyor

Teknoloji hız kesmeden gelişirkenhayatımıza giren tüm noktaları da değişime uğruyor. Yıllardır kablosuz bağlantıiçin kullandığımız Wi-Fi teknolojisi yerini kendinden 100 kat hızlı Li-Fi teknolojisinebırakacak gibi görünüyor. Peki Li-Fi teknolojisi nedir?

Mustafa Kemal Atatürk'ün Karamürsel'e Ayak Basışının 83. Yılı Kutlandı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Karamürsel’e gelişinin 83. Yıldönümü ilçede düzenlenen törenle kutlandı.

Karamürsel İmam Hatip Lisesine, Müthiş Tesis

Farklı projelerle çocukların zihinsel gelişimine destek veren Büyükşehir Belediyesi, okullara yaptığı spor salonlarıyla da fiziksel gelişimin önünü açıyor.

Bilgievleri, Çanakkale’yi canlandıracak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgievleri, öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmaya devam ediyor.

İlk Cemre Düştümü, İlk Cemre Ne Zaman Düşecek

Havaların ısınmaya başlaması ve soğuk havaların ülkemizi terkederek yerini Bahara bırakması ilk cemrenin düştüğünün göstergesi mi ?

Karamürsel’de ‘Vizyon 2023’ Stratejik Belgesinin Tanıtımı Yapıldı

Karamürsel Kaymakamlığınca organize edilen Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılına denk gelen 2023 yılına Karamürsel’i tüm yönleriyle hazırlamak ve gelişimi sağlamak amacıyla hazırlanan ‘Vizyon 2023’ Stratejik Belgesinin tanıtımı programı yapıldı.

İlksun’un sağlıklı yaşayabilmesi için 50 bin liraya bağlı

Karamürsel 4 Temmuz Mahallesi 1135. Sokak Sağkol Apartmanı A/Blok Kat;1 D/1’de yaşayan ve doğumundan itibaren mental gelişimi geri teşhisi konulan, yardımsız oturamayan, konuşma eksikliği, sağ elini ve her iki bacağını kullanamayan ve şimdi omurilik eğriliği teşhisi konulan 16 yaşındaki 9. sınıf öğrencisi İlksun Çorbacıoğlu yeniden sağlıklı yaşamını sürdürebilmesi için 50 bin lira gerekiyor.

Karamürsel Belediyesi buralara da el atsın!

Karamürsel Belediyesi buralara da el atsın! Karamürsel belediyesinin başlatmış olduğu Atatürk ve İnönü Caddesi üzerindeki görsel güzelliği ara sokaklara da göstermesi isteniyor! Karamürsel Ali Koygun sokakta bu çirkin görüntü burada yaşan ve buradan geçen vatandaşlar tarafından Karamürsel Belediye’sinin başlattığı ve yaptığı Atatürk ve İnönü Caddeleri üzerindeki binalarla işyerlerinin mantolama olayına karşılık, Karamürsel’in ara sokaklarında oturan vatandaşlar tarafından Karamürsel Belediyesi, ‘görünen yerleri yaparak güzel bir çalışma yapabilir gelin görün ki Karamürsel bu ana caddelerden ibaret değil bu ara sokaklardaki çöpler, Türklerin yaratıcılıklarını sınadıkları, özgürlüklerini gösterdikleri, seslerini duyurmak için kullandıkları yerlerden biri olan duvar yazıları, araçların gelişi güzel parkları ve bu sokaktan Cumhuriyet caddesi geçen geçit’in ışıklandırılmaması nedeniyle adeta korku tünelini andırıyor!’ Buradan her gün akşam okul çıkışı eve gitmek durumunda kalan çocuklar ve aileleri tedirgin.

KARAMÜRSEL BELEDİYE MECLİSİNİN ALDIĞI KARARLAR NEDEN GİZLİ ?

Karamürsel'in sevilen simalarından ve çok geniş bir çevre tarafından tanınan Karamürsel merkezdeki iki dükkanı ile Karamürsel'de ilçemiz insanına yıllardır hizmet veren ve sosyal olarak çok aktif bir kişi olan Mehmet Akdeniz,geçtiğimiz günlerde kendi sosyal paylaşım sitesinden Karamürsel'de binlerce insanın merak ettiği ve gerek iş yerinde yapılan muhabbetlerde gerekse katıldığı ortamlarda Karamürsel Belediyesi Meclisi ile alakalı insanların kafalarında bir çok soru işareti olduğunu dile getirdi. Bu konuların başlıcaları şunlar ; Belediye Meclis üyelerinin yetkileri nelerdir ? Belediye Meclisi Şimdiye kadar hangi kararları almıştır ? Belediye Meclis üyeleri alınan kararlarda ne kadar bağımsız kalmıştır ? Belediye Meclis üyeleri Karamürsel'e neler kazandırmıştır ? Belediye Meclis üyeleri çalışmaları hakkında halka ne kadar bilgi vermemiştir? Belediye Meclis üyeleri arasında 1 koyunu dahi emanet etmeyeceğim insanları o listelere kimler yazıyor hangi özelliklerinden dolayı bu insanlar listeye giriyor. ? Belediye Meclis üyelerinin Karamürsel'in gelişimi için bir çalışması varmı ? Neden Belediye meclis üyelerinin çoğunluğu Mimar yada İnşaat Mühendisidir ? Bizlerde bu konulara ilaveten daha geçtiğimiz gün Sn Kocaeli Valisi Güzeloğluna sunulan karamürsel kitapçığının başlığını hatırlatarak soruyoruz. Kimden neyi saklıyorsunuz ? Karamürsel'de sizleri seçen insanlarda dahil olmak üzere herkesin parasının nereye harcandığını bilmeye hakkı yokmu ?

Atatürk'ün Karamürsel'e gelişinin 82. yıldönümü kutlandı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Karamürsel'e gelişinin 82. yıl dönümü ilçede düzenlenen törenle kutlandı. Tören programı kapsamında Atatürk anıtına Belediye Başkanlığı tarafından çelenk sunuldu. Yapılan saygı duruşunun ardından İstiklal Marşıyla Bayrağımız göndere çekildi. Atatürk’ün Karamürsel’e gelişinin 82. yıldönümü kutlama töreninde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım yaptı.

Karamürsel'in İlk ve Tek Çocuk Eğlence Merkezi Açıldı

Kid's Corner Çocuk Eğlence Merkezi Gökçe Group tarafından kurulan eğlence merkezi, 2-8 yaş veya 90-140 cm boyundaki tüm sağlıklı, eğlenmeyi ve keşfetmeyi seven çocuklara hitap ediyor. Merkez, ailelerin rahatlıkla ve güvenle çocuklarını bırakabilecekleri büyük bir oyun alanına sahip.Kid's Corner aynı zamanda, sanat köşesi, drama, yoga, fiziksel gelişim çalışmaları ve oyun kavramlarını bir araya getirip, çocukların eğlenerek yeteneklerini geliştirebileceği bir merkez.

Belediye Personeli Açılış törenine katılım zorunludur !

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kentimize yapacağı ziyarete, belediye personelinin katılmaya zorlandığı iddia edildi. Belediyeye ait fidanlıktaki yazıda ‘katılım zorunludur’ yazısı asıldı Bugün kentimize gelecek bir dizi temaslarda bulunacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Seka Park’ta bir konuşma yapacak. Erdoğan’ın gelişiyle ilgili çeşitli hazırlıklar yapılırken belediye personelinin de Erdoğan’ın konuşmasına zorla çağırıldığı iddia edildi. Belediyeye ait Kullar fidanlığına bir yazı yazılarak personelin katılımının zorunlu olduğu söylendi. İşte o yazı:

Karamürsel'de Otizme Dikkat Çekildi

Karamürsel Ailem Özel Eğitim Kurumları Nisan Ayı Otizm Farkındalık Etkinlikleri kapsamında örnek bir organizasyon düzenledi. Karamürsel Sanat Sokağında açtıkları stantlarla otizme dikkat çekmeye çalışan Ailem Özel Eğitim Kurumu tarafından “Sosyal etkileşim, sözel ve sözel olmayan iletişimde problemler, tekrarlayıcı davranış ve kısıtlı ilgi alanları ile kendini gösteren, karmaşık gelişimsel bir bozukluğu olarak tanımlanan “Otizm” hastalığına dikkat çekmek amacıyla tiyatro gösterisi yapıldı.

KARAMÜRSEL 81 İL İLE AYNI ANDA KİTAP OKUDU

Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu ve öğrenciler, 51. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla çay bahçesinde kitap okudu. İlçe sahilindeki çay bahçesinde gerçekleştirilen programda konuşan Narinoğlu, kitap okumanın önemini vurgulayarak, kitap okumanın insanın kişisel gelişimini sağlayan önemli etkenlerden birisi olduğunu söyledi. Kitap okumanın, insanın düşünce yapısı ve hayal dünyasını geliştirdiğini ifade eden Narinoğlu, "Toplumun kitap ve kütüphaneye ilgisini çekmek, toplumda okuma alışkanlığı ve okuma kültürü konusunda farkındalık yaratmak için düzenlenen bu etkinliğe gösterilen ilgi beni mutlu etti. Bu tarz etkinliklere, desteğimiz her zaman tam olacaktır" şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından Narinoğlu, protokol üyeleri ve öğrenciler, bir süre kitap okudu.

Yeni Türkiye Yolunda Kadınlarımız

“Yeni Türkiye Yolunda Kadınlarımız” konulu konferans düzenlendi. Karamürsel Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansa Kişisel Gelişim Uzmanı Sevda Türküsev ve Gazeteci-Yazar Süleyman Özışık konuşmacı olarak katıldı.

Kıvanç Spor İl Seçmelerine Katıldı

İl takımı seçmesi anlamına da gelen şampiyonada Kıvançspor’dan 11’i ikinci olurken, 5 kişi ilimizi Kütahya’da temsil etmeyle hak kazandı. Antrenör İsa Gündağ, “Sporcularımız günden güne gelişiyor. Grupları geçip, ilimizi ve okullarını en iyi şekilde temsil edeceklerdir” dedi. Gündağ ayrıca, emeği geçen öğretmenler Karamürsel Nazmi Oğuz Okulu Müdür Yadımcısı Orhan Karadoğan, Beden Öğretmeni Şafak Şahin, 4 Temmuz Sehit Hüseyin Güldal Okulu Beden Oğretmeni Mustan Koç, Karamürsel Kız Meslek Lisesi Beden Öğretmeni Gülbeyaz Oruç’a teşekkür etti.

Yeni Türkiye Yolunda Kadınlarımız Konferansı

Yeni Türkiye Yolunda Kadınlarımız Konferansı Mart ayı Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında 11 Mart 2015 Çarşamba günü konferans düzenlenecek. Kişisel Gelişim Uzmanı Sevda Türküsev ve Gazeteci-Yazar Süleyman Özışık tarafından “Yeni Türkiye Yolunda Kadınlarımız” konulu konferans verilecek. Karamürsel Belediyesi Kültür Merkezinde 11 Mart 2015 Çarşamba günü saat 20.00’de gerçekleştirilecek olan konferansa tüm Karamürsel halkı davetli.