Hafız Haberleri

Hafız Haberleri

Büyük acının üzerinden 66 yıl geçti

Türkiye'nin denizcilik tarihine kara bir leke olarak kazınan 1 Mart 1958 tarihinde yaşanan Üsküdar Faciası, hâlâ hafızalarda canlılığını koruyor.

Kurra Hafız Ahmet Yılmaz yine gönüllere dokundu

Karamürsel'e atandığı günden bu yana gerek sosyal sorumluluk projelerinde, gerekse camii ve yaptığı etkinlikler ile bölgede geniş bir kesim tarafından tanınan ve sevilen Çiçek Camii İmam Hatibi Kurra Hafız Ahmet Yılmaz yine gönülleri fet etti.

Dünya birincisi Karamürsel'de kulakların pasını sildi

Dünyaca ünlü Afrika’lı Kurrâ hafız ve Dünya Kur’an okuma birincisi Abdurrahman Sadien, arkadaşlarının yanına geldiği Karamürsel'de sevenlerini kırmadı ve kulakların pasını sildi.

DEVA İlçe Başkanı Karacaer'in acı kaybı  

Karamürsel’in sevilen simarından, DEVA Partisi Karamürsel İlçe Başkanı Hayrettin Karacaer'in babası Hacı Hafız Mustafa Karacaer vefat etti.

Mahalle imamını ifşa ediyorum diyen genç öyle bir paylaşım yaptı ki!

Maaşından arttırdığı paralar ile imamlık yaptığı mahalledeki bakkal defterini alan Ahmet Yılmaz isimli imam, mahalleli tarafından takdir edildi.

Prof. Dr. Gazi Yaşargil: İyi bir hafıza için beyninizi abur cuburla doldurmayın

Yeditepe Üniversitesi 1. Hipofiz Günleri Sempozyumu, tüm dünyadan önemli bilim insanlarının da katılımıyla 12 Ekim Cumartesi günü İstanbul'da gerçekleştirildi. Geçen yüzyılın en önemli beyin cerrahı seçilen ve dünya tıbbının adından gıptayla söz ettiği Prof. Dr. Gazi Yaşargil

Türkiye'de ilkleri gerçekleştiren imam Ahmet Yılmaz

Kocaeli, Karamürsel Ereğli Çiçek Cami İmam Hatibi Ahmet Yılmaz yine Türkiye'de ilklere imza atmaya devam ediyor.

Karamürsel'de genç hafızlar yarıştı

Karamürsel'de genç hafızlar yarıştı. Programın açılış konuşmasını yapan Karamürsel Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İbrahim Altun, Kur’an kurslarının önemi

İnsanlık ölmedi haberi

Önceki günlerde ülkemiz bir yavru kediye yapılan eziyet görüntüleri gündeme taşınmıştı. İçleri acıtan görüntüler Türkiye’de günlerce hafızalardan çıkmamıştı.

Muhsin Yazıcıoğlu cinayetinin şifreleri çözülüyor

Hafıza kartındaki Barnabas İncili kayıp BBP lideri merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun ailesinin 9 Ağustos’ta FETÖ için yaptığı suç duyurusunda, yeni iddialar içerdi.

Gelene Geçene Rezil Oluyoruz, Bu Pisliği Kaldırın!

Gelene Geçene Rezil Oluyoruz, Bu Pisliği Kaldırın! Güzel Bir Atasözü vardır. ‘Aslan Yattığı Yerden Belli Olur’ demiş atalarımız ama gelin görün ki Karamürsel’den her gün yüzlerce geçiş yapan kişiler acaba bu atasözü ile Karamürsel’i ne kadar irdeler, yetkililer bu resim size ne ifade ediyor? Körfez’in incisi dediğimiz ve de Türkiye’nin en önemli karayolundan birisi olma özelliğini taşıyan D-130 karayolunu kullanarak ulaşımlarını sağlayanlar tarafından bu tür kirli görüntülerle Karamürsel’in anımsanmasının, hafızalarda bu kirli görüntülerin kalmasının kendilerini son derece üzecek ve rencide edecek bu görüntü nedeniyle Karamürselliler, yetkililerden harekete geçerek bu pis görüntüyü ortadan kaldırmalarını istiyorlar. Yetkililer halkın sesine ve şikâyetine duyarsız kalmayın gelip geçene daha fazla rezil olmadan bu pis görüntüyü kaldırın.

Ereğli Erkek Kur'an Kursu 3. Hafızlık İcazet Merasimi Düzenlendi

Ereğli Erkek Kur'an Kursu 3. Hafızlık İcazet Merasimi Düzenlendi Karamürsel Ereğli Erkek Kur'an Kursu 3. Hafızlık İcazet Merasimi Ereğli Merkez Camiinde yapıldı Karamürsel Ereğli Hafızlık Kur’an Kursunda Hafızlık Eğitimlerini tamamlayan 9 hafız için Ereğli Merkez Camiinde Kur’an-ı Kerim ziyafeti düzenlendi. Karamürsel Müftülüğü, Ereğli Erkek Kur’an Kursu tarafından düzenlenen programa Kocaeli İl Müftü Vekili İlyas Öztel, Gölcük İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı, Din Görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kara Mürsel Alp Sempozyumu Kent Tarihine Işık Tutacak

Büyük bir tarihi ve kültürel birikime sahip Kocaeli’nde şehrin tarihine sahip çıkan ve kent hafızasını oluşturmayı amaçlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl başlattığı Kocaeli Tarihi Sempozyumlarına devam ediyor. 2014 yılında düzenlenen Gazi Akça Koca ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu, tarihçiler ve akademisyenler tarafından yoğun ilgi görmüş, Türkiye çapında ses getirmişti. Bu yıl 3-5 Nisan Tarihleri arasında Wellborn Otel’de Uluslararası Kara Mürsel Alp ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu-II etkinliği düzenlenecek. 6 ayrı salonda gerçekleşecek toplantılarda 173 akademisyen tarafından 152 tebliğ sunulacak.