Kültür Derneği Haberleri

Kültür Derneği Haberleri

Karamürsel Çevre ve Kültür Derneği çalışmalarına devam ediyor

Karamürsel Çevre ve Kültür Derneği’nin (KARÇEV)'in köylerde üretimin yeniden canlandırılmasına yönelik çalışmaları sürüyor.

Karamürsel'de yöresel lezzetler yarıştı

Karamürsel'de düzenlenen yarışmada bir birinden güzel lezzetler bir biri ile yarıştılar. Jüri üyelerinin çok zorlandığı yarışmada genç yetenekler ellerinden

Karamürsel'de Muhteşem Kafkas Gecesi

Karamürsel Kuzey Kafkas Kültür Derneği tarafından 42. Yıl Kültür Gecesi yapılan program ile coşkuyla kutlandı.

Bakır Madenliler, Şehit Fethi Sekin için Mevlit okuttu

Karamürsel Bakır Madenliler Kültür Derneği, İzmir’deki Adliye saldırısında hain teröristler ile kahramanca çatışırken şehit düşen hemşerileri Fethi Sekin için mevlit okuttular.

Bakır Madenliler Kaymakam Narinoğlu’nu ziyaret etti.

Karamürsel Bakır Madenliler Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Kaymakam Ahmet Narinoğlu’na nezaket ziyaretinde bulundu. Dernek Başkanı Önder Kaymaz

Bakır Madenliler Kültür Derneği Darbeyi Kınadı

Bakır Madenliler Kültür Derneği Başkanı Önder Kaymaz, dernek olarak darbe girişimini kınadıklarını açıkladı.

Bakır Madenlilerin konuğu Yesevi Derneği oldu

Karamürsel Yesevi Düşünce ve Sosyal Araştırmalar Derneği Yöneticileri, Bakır Madenliler Kültür Derneği Başkanlığı’na seçilen Önder Kaymaz ve yeni Yönetim Kurulu Üyelerine hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

KARÇEV Tarafından Düzenlenen Kültürel Mirasın Korunması Paneli

Karamürsel Çevre-Kültür Derneği (KARÇEV) tarafından Karamürsel kültürel mirasının korunması paneli düzenlendi.

Karamürsel'de organik tarım semineri

Karamürsel'de organik tarım semineri Karamürsel Çevre Kültür Derneği (KARÇEV) ve Kocaeli Ekolojik Yaşam Derneği (KEYAD) ortaklığında Karamürsel’de Organik Tarım’ın geliştirilmesi amaçlı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Kocaeli İl Tarım Müdürlüğü uzmanları, Karamürsel ilçesindeki çiftçileri, ‘Organik Tarım’ konusunda bilgilendirdi.

Karamürsel'de 'Doğal ve Kültürel Miras' Fotoğraf Sergisi, sunum ve söyleşi gerçekleştirildi

Karamürsel’de ‘Doğal ve Kültürel Miras’ Fotoğraf Sergisi, sunum ve söyleşi gerçekleştirildi Karamürsel Çevre Kültür Derneğinin (KARÇEV) ve Kocaeli Üniversitesi’nin (KOÜ) katkılarıyla hazırlanan, Doğal ve Kültürel Mirası Koruma bilincinin oluşturulmasını konulu fotoğraf sergisi, sunum ve söyleşi Karamürsel Ereğli’de yapıldı.

KAU'den Karamürsel'de Sinema Semineri

------------------------------ Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü ile Karamürsel İlçesi Çevre Kültür Derneği ortaklığından planlanan Sinema Semineri Karamürsel Anadolu Meslek ve teknik Lisesi’nde gerçekleştirildi. Öğrencilerin, yaşadığı coğrafyayı tanıması ve sanatsal etkinliklere bilinçli katılımını sağlamak amacıyla oluşturulan Kültür Eğitim Programı kapsamında gerçekleştirilen Sinema seminerinde Kocaeli Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Nigar Pösteki, Öğretim Görevlisi İren Didem deveci ve Yard. Doç. Dr. Özgür Velioğlu tarafından, Dünya Sinema Tarihi, Bir Film Nasıl Okunur, Sanat Sineması ve popüler Sinema Farkı konular işlendi. Öğrencilerin ve öğretmenlerin sorularını da yanıtlayan öğretim üyeleri, ‘üniversitede kapımız her zaman açık olacaktır dilediğinizde ziyaret edebilirsiniz’ dediler. Okul yöneticileri ve öğretmenlerin teşekkürleri ile üç saat süren etkinlik sona erdi.

Karamürsel Kız Teknik Meslek Lisesinde Kültürel Eğitim Programı

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğretim elemanları ile Performans Ana Sanat Dalı öğrencisi Mesut Çakır, Müzik Semineri’ne katıldılar. Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğretim elemanları Didem Öncel ve Çağrı Beklen ile Performans Ana Sanat Dalı öğrencisi Mesut Çakır; Karamürsel Çevre Kültür Derneği ve Karamürsel Kız Teknik Meslek Lisesi’nin ortaklaşa düzenlediği kültürel eğitim programı çerçevesinde planlanan Müzik Semineri’ne katıldılar. Didem Öncel’in ‘Müzik’ başlıklı seminerinin ardından Çağrı Beklen ve Mesut Çakır uygulamalı müzik eğitimi vererek mini bir konser gerçekleştirdi.

Karamürsel Alp Çevre Kültür ve Dayanışma Derneği Fidan Dikti

Kocaeli’de izcilik ve çeşitli spor alanlarında aktiviteler yapan Kocaeli Lider Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü ile ÇEKÜD’ün Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Kandıra Sarışeyh mahallesinde bulunan Sokak Hayvanları Bakım Merkezi alanında “Bir Fidan Bin Hayat” kampanyası kapsamında fidan dikme programı düzenlendi. Programa Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Şenol Ergüney’in yanısıra Kocaeli Bilim Kültür ve Sanat Derneği , Mahmut Esad Coşan Camii Derneği, Karamürsel Alp Çevre Kültür ve Dayanışma Derneği, Gölcük Kültür ve Çevre Derneği, Gölcük Lider Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü, Kocaeli Hanımlar Kültür ve Yardımlaşma Derneği , Gölcük Arife Hanım Çevre ve Dostluk Derneği, Başiskele Reyhan Hanımlar Çevre ve Kültür Derneği ve Körfez Petek Hanımlar Derneği üyeleri katıldı.