Türkçe Haberleri

Türkçe Haberleri

Öğrenci yurdunda erkek çocuğa tecavüz

Yalova'da Halil Bağlı Talebe Yurdu'nda 12 yaşındaki U.E., yurtta Kuran ve Türkçe dersi veren 26 yaşındaki M.Z. tarafından cinsel istismara uğradı.

Dünyaca ünlü 'Psikoloji' kitabı Türkçeye çevrildi

İKÜ Yayınevi, Oxford Üniversitesi Yayınevi'nin dünyaca ünlü 'Very Short Introductions' dizisinden seçerek hazırladığı 'Çok Kısa Bir Başlangıç' adlı kitap dizisini okurlarla buluşturmaya devam ediyor.

Başkan Erdoğan'a yeni şarkı, A Tall Man

Yazar ve çevirmen Turgay Evren, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için yeni bir şarkı yazdı. "Erdoğan, A Tall Man" (Uzun Adam Erdoğan) isimli şarkı AK Parti'nin sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

Türkşen ile Türkkana’a Karamürsel’de destek sözü

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Kocaeli Milletvekili Adayı Lütfü Türkkan ile İYİ Parti Kocaeli Milletvekili adayı Ali Türkşen seçim çalışmaları kapsamında

Son dakika haberi! Çok tehlikeli, mutlaka e-devlete bakın!

"BTK'dan son dakika uyarısı geldi. Vatandaşların bilgisi dışında açılabilecek hatlar yüzünden başlarının belaya girebileceğini söyledi. e-devletten sorgulayın..."

İnternet neden kesildi? Cep Telefonları İnternetsiz Kaldı

Cep telefonlarında internet bağlantıları bu akşam saatlerinde kesildi. Turkcell kullanıcılarını etkileyen kesinti nedeniyle sosyal medyada yorum yağdı.

MEB, Karamürsel'e Suriyeliler için 1 öğretmen atadı

Karamürsel'e Suriyeliler için 1 öğretmen atadı Milli Eğitim Bakanlığı, Kocaeli genelinde Suriyeli çocuklara Türkçe öğretmek amacıyla 134 sözleşmeli öğretmen atadı

Karamürsel'de Suriyeli Öğrencilere Türkçe Öğretiliyor

Karamürsel, Ereğli  Güzelkıyı İlköğretim Okulu’nda Suriyeli vatandaşlara Türkçe öğretiliyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Halk Eğitim Müdürlüğü

Konya'da Beşiktaşlıların Otobüsüne Saldırı

Galatasaray ile Beşiktaş'ı karşı karşıya getirecek Turkcell Süper Kupa maçı öncesi tatsız bir olay yaşandı.

Kültür Elçileri Karamürsel'de

Yunus Emre Enstitüsünün 'Türkçe Yaz Okulu' programı kapsamında Kocaeli Üniversitesinde öğrenim gören öğrenciler Karamürsel'in tarihini ve kültürünü tanıdılar.

Türkçe için Türkiye'de buluşan yabancı Öğrenciler Karamürsel'i tanıdılar  

Yabancı öğrenciler Karamürsel'in meşhur Karamürsel Sepeti yapımını yerinde inceleme ve yapma fırsatı bularak Karamürsel Sepeti’nin tek üreticisi Ali Koygun’dan bu konuda detaylı bilgi alışverişinde bulunarak bol, bol fotoğraf çektiler. Öğrencilerin eğitim gördükleri Kocaeli Üniversitesi etrafında ve gittikleri yerlerde başı boş köpeklerin çok fazla olması konusunda konuşmaları ise dikkat çekti.

İLÇEMİZDE YAŞAYAN SURİYELİLERE TÜRKÇE DERSİ

SURİYELİLERE TÜRKÇE DERSİ İlçemizde yaşayan Suriyeli sığınmacılara İlçemiz Halk Eğitim Merkezi tarafından Türkçe kursu açıldı Sayın Kaymakamımız Ahmet NARİNOĞLU ve daire amirlerinin de açılışına katıldığı kurs ile 8 yetişkin ve 2 si çocuk olmak üzere 10 Suriyeli sığınmacı Türkçe dersi alacak. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün dersliklerinde yapılacak eğitim günde 4 saat, haftada 4 gün olmak üzere toplamda 8 ay sürecek.

Radyocular Karamürsel'de Buluştu

Karamürsel’de 1993 yılında kurulan ve kesintisiz yayın hayatına devam eden Radyo Karamürsel, Kocaeli ve Sakarya genelinde yayın yapan radyocuları İftar programında ağırladı. Karamürsel Öğretmenevi Restoranında gerçekleştirilen iftar programında ev sahipliği yapan Radyo Karamürsel Yönetim Kurulu Başkanı Özen Özer, Genel Yayın Müdürü Recep Özgüneş ile birlikte misafirleri kapıda karşıladı. Radyo Karamürsel Yönetim Kurulu Başkanı Özen Özer iftar programında yaptığı konuşmada Karamürsel’in ilk ve tek radyosuna sahip olduklarını belirterek “Hereke, İzmit, Yalova ve Karamürsel’in tamamında yayın yapıyoruz. Yayın akışımızın % 70’ini Türkçe Pop müzik oluşturmaktadır. Ayrıca günlük yerel ve ulusal haber programı ve canlı yayın programlarımız bulunmaktadır” dedi.

Merak edenlere duyurulur 'Uray'ın anlamı Belediye demek

Merak edenlere duyurulur ‘Uray’ın anlamı Belediye demek Karamürsel’deki vatandaşlardan bir çok telefon ve mail alıyoruz, Karamürsel Sahilinde bulunan eski Karamürsel belediye binasının tadilatının ardından binaya ‘URAY’ yazılmasına karşılık, vatandaşlardan aldığımız bir çok mail ve telefonlarda binayı yapan firma adını yazmış diyenler yada ne anlama geldiğini öğrenmek isteyenler için bu konuda Karamürsel halkına açıklama yapmak zorunluluğu hissettik ve URAY’ın kelime anlamı eski Türkçede BELDİYE demek. Merak edenlere duyurulur. URAY ( بلدية )

Turkcell Superonline dan öğrencilere tam destek

Turkcell Superonline, üniversite öğrencilerine verdiği desteği sürdürürken, gençlerin de takdirini kazanıyor.