Marmara genelinde haber yapan Buber Group A.Ş

Karamürsel Haber

Karamürsel başta olmak üzere Marmara genelinde haber yapan Buber Group A.Ş

Karamürsel Haber Haberleri

MHP Kocaeli Adaylarını Açıkladı

MHP’nin Kocaeli milletvekili adayları netleşti. MHP'nin Kocaeli milletvekili adayları belli oldu. İşte o isimler; 1-Saffet Sancaklı 2-Lütfü Türkkan 3-Hilal Elmas 4-Rıza Ağdağ 5-Ruhi Çavdar 6-Nurdoğan Kaçar 7- 8- 9-Süleyman Pekin 10-Dicle Akın 11-Ahmet Yeşil

AKP'DE LİSTE AÇIKLANDI İLÇEMİZDEN 1 ADAY VAR

AKP Kocaeli Milletvekili adayları açıklandı AK Parti'nin Kocaeli Milletvekili aday listesi

DP'DE LİSTE AÇIKLANDI İLÇEMİZDEN 1 ADAY VAR

DP'nin Kocaeli'deki 11'i tamam Listenin sıralamasında herhangi bir değişiklik beklenmiyor. YSK'ya teslim edilecek listede isim ve sıralama şu şekilde oluşuyor;

CHP Kocaeli milletvekili aday listesi

Siyasi partilerin milletvekili adaylarını Yüksek Seçim Kurulu’na bildirmesine saatler kaldı. CHP’de saat 20.00’de başlayan adayların belirlenmesi toplantısı sona erdi. İşte CHP'nin Kocaeli Milletvekili adayları:

Kocaeli Valisi Güzeloğlu, Ereğli balık halinde mezatı başlattı

Av sezonun kapanmasına yaklaşık bir hafta kala denize açılan balıkçılar, Kocaeli'deki Ereğli Balık Hali'ne ağları dolu olarak döndü -Vali Güzeloğlu: "Bereketli bir sezon olduğunu düşünüyoruz. İnşallah bereketi artarak gelen bir sezon yaşarız. Tüm vatandaşlarımızı su ürünleri tüketmelerini tavsiye ediyoruz" -Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Denetçisi İlikhan: -"Ufak balıkların yağ ve un yapılması balıkçımızın geleceğini yok ediyor" Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türkiye'nin en önemli balık satış merkezlerinden biri olan Karamürsel ilçesindeki Ereğli Balık Hali'nde mezatı başlattı.

Karamürsel Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fidan Dikti

Karamürsel ilçesinde, "Ailemle Fidan Dikiyorum" Projesi kapsamında çam fidanı dikildi. Karapınar mevkisinde düzenlenen programda, Kaymakam Ahmet Narinoğlu, Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sadık Eroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır, daire amirleri ve Karapınar İlköğretim Okulu öğrencileri, 100 adet çam fidanını toprakla buluşturdu.

Karamürsel'de Kavga Bıçaklar Çekildi 1 Yaralı

Karamürsel’de komşular arasında 'duvar örme' meselesi nedeniyle çıkan bıçaklı kavgada kan aktı. Olay Kızderbent Mahallesi Fevzi Çakmak Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, yan yana evleri bulunan M.A. (50) ve H.G. (78) arasında, iki ev arasındaki arsaya 'duvar örme' meselesi yüzünden tartışma çıktı. Her iki aile arasında başlayan tartışma, kavgaya dönüştü.

Sesimizi duyan yok mu ?

Şikayetim Karamürsel'e bağlı Ereğli Arif Hoca Mahallesi Barbaros Hayrettin Bulvarı No-120 adresinde 2005 yılından beri oturuyorum (2005 yılından beri şikayet ediyorum ama bizi duyan yok) evimde Kocaeli- Yalova arasında ulaşımı sağlayan duble yol olarak tabir edilen gidişli gelişli olan yolun hemen altında kalmaktadır. İki tarafı da yol boyu ( durak haricinde) bariyer ile kapatılmış göndermiş olduğum resimlerde göreceksiniz geçişler sadece durak olan yerlerde açıktır, karşıdan karşıya geçmek için hayatımızı riske atarak geçmekteyiz. Çünkü durağın olduğu yerde üst geçit yok. Bir üst geçit İzmit istikametinden Ereğli’ye gelen tarafta mevcut oda 400 metre uzaklıkta alt geçit ise diğer istikamette oda 250 metre uzaklıkta bu geçişlerde Çağatay Çıtırık adlı genç karşıdan karşıya geçerken kaza geçirdi. Yani TIR çarptı ölümden döndü 4 gün hastanede yatı hemen yan tarafımızda 24 ailenin yaşadığı apartmanda oturan başka birisi kriz geçirdi. Ambulans çağırıldı, apartman girişi kapalı olduğundan hasta 120 Metre ilerdeki durağa yanaşan ambulansa iki kişi tarafından sürüklenerek götürüldü. Bunu niye yazdığımı merek ediyorsunuz, çünkü yolumuz kapalı olduğundan belediyece oluşturulan imar yolunun açılmamasından dolayı bu sıkıntıları çekmekteyiz. Yolumuz olmadığında çektiğimiz sıkıntıları şimdi sıralıyorum;

Karamürsel'de Öğretmenler 6 Nisan'da ilk derslere girmeyecek

3 Eğitim Sendikasının Aldığı Karar ile Yalova Valisi'nin Matematik Öğretmeni Halil Serkan Öz'e Karşı Sarf Ettiği Sözlerden Sonra Öğretmen Kalp Krizi Geçirerek Hayatını Kaybetmişti Yalova Termal Fen Lisesi’nde Matematik öğretmeni olan Halil Serkan Öz’e Yalova valisi Selim Cebiroğlu’nun geçen hafta okulda herkesin önünde azarlaması ve çok çirkin ifadelerle aşağılamasının ardından öğretmene saygı yürüyüşünden sonra Öğretmen Halil Serkan Öz kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti.

Genç Delikanlı Kendisini Doğalgaz Borusuna Asarak İntihar Etti

Karamürsel’de, bir süredir psikolojik tedavi gören 23 yaşındaki genç, evlerinin odasında kendi şalla asarak intihar etti.. Bir yıl önce İstanbul’dan Karamürsel 4 Temmuz Mahallesi Sümbül Sokak Gençalp Sitesi C Blok Kat, 1’de babası Mürsel ve erkek kardeşi Tuncay Acar’la birlikte yerleşen, uzun süredir psikolojik tedavi gören işsiz olduğu belirtilen Emre Acar (23) odasındaki doğalgaz borusuna bayan şalıyla kendini asarak intihar etti.

Karamürsel'de Kan Donduran İntihar

Karamürsel'de Kan Donduran İntihar

KARAMÜRSEL GEMİSİ İSTANBUL'UN FETHİNDE KULLANILDI

Kara Mürsel Alp Kocaeli Tarihi Sempozyumu-2, birbirinden ilginç ve önemli tarihi gerçeklerin aktarıldığı oturumlarla kent tarihine ışık tutmaya devam ediyor. Başkanlığını Prof. Dr. Yücel Öztürk'ün yaptığı Piri Reis Salon'unda gerçekleştirilen oturumda ise Osmanlı Donanması'nın en önemli gemisi olan Karamürsel Gemisi hakkında az bilinen önemli bilgiler katılımcılara sunuldu. Karamürsel Gemisi'nin birçok önemli savaşta kullanıldığını dile getiren Koca, İstanbul'un fethi başta olmak üzere Malta Kalesi Kuşatması, Mercidabık Savaşı, Kıbrıs Seferi, Avusturya Savaşı gibi birçok savaş ve kuşatmada Karamürsel gemisinin Osmanlı'ya hizmet verdiğini aktardı.

Karamürsel ALP Sempozyumu Başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Kara Mürsel Alp ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu-II, açılış oturumuyla başladı. Welborn Luxury Hotel’de yapılan sempozyumda 4 Nisan Cumartesi günü Kocaeli’nin tarihine ışık tutacak tebliğler yayınlanacak. Sempozyumun ikinci gününde 6 ayrı salonda düzenlenecek 24 oturumda yerli ve yabancı akademisyenler Kara Mürsel Alp’in yanı sıra Kocaeli’nin tarihini anlatan sunumlar yapacaklar.

Partilerin pusuladaki belli oldu. Hangi parti kaçıncı sırada ?

Partilerin pusuladaki belli oldu. Hangi parti kaçıncı sırada? Siyasi partilerin, 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçiminde kullanılacak birleşik oy pusulasındaki yerleri kurayla belirlendi. MHP 18, HDP 19, CHP 22, AK Parti 23. sırada yer aldı. Böylece Meclis'te grubu bulunan partiler oy pusulasında peş peşe sıralanmış oldu.

Ahmet Utaş Başkanlığı Bırakıyor.

Ahmet Utaş, 2 yıldır başarıyla sürdürdüğü Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyon Başkanlığı görevini, pazar günü yapılacak 6. olağan genel kurulla devredecek AKP Karamürsel Meclis Üyesi Karamürsel 2 No’lu İzmit-Karamürsel Minibüsçüler Kooperatif Başkanı ve Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyon Başkanı Ahmet Utaş, 2 yıldır sürdürdüğü Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyon Başkanlığı’nı devrediyor. Utaş, 5 Nisan Pazar günü Aliağa’da yapılacak 6. olağan genel kurul toplantısıyla Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyon Başkanlığı’nı, Aliağa Bosna Hersek Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Erşan’a devir edecek.

Karamürsel MHP Çok Anlamlı Bir Geceye İmza Attı

MHP Karamürsel İlçe Teşkilatı’nın mülk edinebilmek için düzenlediği gecede konuşan MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, “Milletvekili sıralamasında birinci sırada kim olursa olsun, ilk afişi ben asacağım” dedi. MHP Karamürsel İlçe Teşkilatı’nın mülk edinebilmek için düzenlediği gecede konuşan MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, “Milletvekili sıralamasında birinci sırada kim olursa olsun, ilk afişi ben asacağım” dedi.

KARAMÜRSEL 81 İL İLE AYNI ANDA KİTAP OKUDU

Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu ve öğrenciler, 51. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla çay bahçesinde kitap okudu. İlçe sahilindeki çay bahçesinde gerçekleştirilen programda konuşan Narinoğlu, kitap okumanın önemini vurgulayarak, kitap okumanın insanın kişisel gelişimini sağlayan önemli etkenlerden birisi olduğunu söyledi. Kitap okumanın, insanın düşünce yapısı ve hayal dünyasını geliştirdiğini ifade eden Narinoğlu, "Toplumun kitap ve kütüphaneye ilgisini çekmek, toplumda okuma alışkanlığı ve okuma kültürü konusunda farkındalık yaratmak için düzenlenen bu etkinliğe gösterilen ilgi beni mutlu etti. Bu tarz etkinliklere, desteğimiz her zaman tam olacaktır" şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından Narinoğlu, protokol üyeleri ve öğrenciler, bir süre kitap okudu.

Karamürsel'den Cumhurbaşkanı Erdoğana Kadırga Hediye Edildi

İlçemiz Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Yasin Olgun ve Karamürselli pazarcı esnafı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek çalıştaya katıldı. ATO Congresium’da gerçekleşen toplantının ardından Karamürsel Pazarcılar Odası Başkanı Yasin Olgun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Karamürsel Kadırgası hediye etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan pazarcılığın dünyanın en eski ve en muteber mesleklerinden biri olduğunu belirterek, Karamürsel Pazarcılar Odası Başkanı Yasin Olgun’a hediyesinden dolayı teşekkür etti.

Atmış Ailesinin Acı Günü

Hüseyin Atmış'ın eşi, Belediye çalışanlarından Mehmet Atmış'ın annesi HANİFE ATMIŞ dualar eşliğinde toprağa verildi. Ailenin acı gününde ailenin sevenlerinin yanı sıra iş dünyası eşlik edip acısına ortak oldu. Önceki gün ani bir şekilde rahatsızlanan ve hayatını kaybeden merhumenin cenazesi öğle namazına müteakip Karamürsel Merkez Camiinden kaldırılarak Karamürsel Yeni mezarlıkta toprağa verildi. Bizlerde Merhumeye ve ailesine karamürsel.tv Ailesi olarak başsağlığı diliyoruz.