Karamürsel'de 15 Roman Vatandaş Umreye Uğurlandı

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde, 15 Roman vatandaş umreye uğurlama töreni ile kutsal topraklara yolcu edildi. Karamürsel Kültür Merkezi'nde gerçekleşen bu özel tören, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Pelin Yıldız

KARAMÜRSEL – Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde, 15 Roman vatandaş umreye uğurlama töreni ile kutsal topraklara yolcu edildi. Karamürsel Kültür Merkezi'nde gerçekleşen bu özel tören, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İlçe Müftüsü Muharrem İslamoğlu, törende yaptığı konuşmada umre ziyaretinin önemine değinerek, "Kendinize, ailenize, çocuğunuza, ülkemize, milletimize, devletimize bolca dua edin. Biz birbirimizi seviyoruz. Kardeşlerimizin yolu ve bahtı açık olsun, duaları kabul olsun." dedi.

Karabali Camisi İmamı ve Roman Koordinatörü Fazlı Biçer ise, "3 aile olmak üzere, 15 Roman vatandaşımızı umreye uğurlayacağız." ifadesini kullandı. Tören, Roman vatandaşların ilahi ve dualar okumasıyla devam etti ve yemek ikramıyla sona erdi.

Bu anlamlı programa Karamürsel Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Çetinkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Çetin Yıldız, MHP Karamürsel İlçe Başkanı Adnan Göktekin ve çok sayıda Roman vatandaş katıldı. Bu tören, Karamürsel'de farklı toplulukların bir araya gelerek birlik ve beraberlik ruhunu pekiştirdiği bir örnek olarak görülüyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN