Karamürsel'de Kıyıya Vuran Ölü Yunuslarla İlgili Uzman Uyarısı

Kocaeli Veterinerler Hekimler Odası Başkanı Mehmet Bostancı, Karamürsel'de kıyıya vuran yunuslarla ilgili üzücü bir durumu gündeme getirdi. Bostancı, 'Üzülerek yunuslara kurşun sıkıldığını görüyorum' dedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Karamürsel Haber Gazetesi - Pelin Yıldız

Kocaeli Veterinerler Hekimler Odası Başkanı Mehmet Bostancı, Karamürsel'de kıyıya vuran yunuslarla ilgili üzücü bir durumu gündeme getirdi. Bostancı, "Üzülerek yunuslara kurşun sıkıldığını görüyorum" dedi. Son olayda, Karamürsel sahilinde vatandaşlar tarafından suyun üzerinde hareketsiz olarak fark edilen bir yunusun kıyıya çıkarıldığı ve baş kısmından yaralı olduğu tespit edilen yunusun öldüğü anlaşıldı. Bir vatandaşın yunusu cep telefonu ile kaydederek "Vurmuşlar abi" dediği de görüntülere yansıdı.

Kocaeli Veterinerler Hekimler Odası Başkanı Mehmet Bostancı, kıyıya vuran yunuslarla ilgili müdahale gereklilikleri ve olası tehlikeler hakkında bilgi verdi. Bostancı, "Öldüyse hiç dokunulmaması gerekiyor" ifadesini kullanarak, konuya dikkat çekti.

Bostancı'nın açıklamalarına göre, son zamanlarda kıyılarımıza vuran yunusların temel nedenleri arasında yoğun virüs ve bakteri enfeksiyonları ile yaralanmalar bulunuyor. Bostancı, "Hastalıklı veya yaralı bir hayvanı ölüme terk etmiş oluyoruz. Müdahaleden kaçınılması gerekiyor çünkü virüs ve bakteri taşıyabilir, insanlara bulaştırabilir" dedi.

Kıyıya vuran bir yunusun suya itilmemesi gerektiğini belirten Bostancı, "Yunuslar suyla temas etmediği zaman derileri çabuk kuruyabilen hayvanlardır bu sebeple çabuk dehidrasyona girebilirler" şeklinde uyardı. Ayrıca, canlı ise suyla teması sağlanabileceğini, ancak ölü yunuslara dokunulmaması ve belediyeden veteriner hekim desteği istenmesi gerektiğini belirtti.

Mehmet Bostancı, son olarak, yunuslara zarar verenlerle ilgili de endişelerini dile getirerek, "Hayvanı sevmeyen insanı sevemez" sözünü hatırlattı. Son dönemde Karamürsel'de yaşanan olayların ardından, yunuslara karşı işlenen suçların artması üzerine Bostancı, bu tür davranışların insanlıkla bağdaşmadığını vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN