Kocaeli genelinde tüm fiyatlar yarın değişiyor!

Yeni tarifeye göre, binek araçlar için parklanma ücretleri İzmit için 7 TL'den 13 TL'ye, Gebze için 6 TL'den 11 TL'ye, Derince, Körfez ve Karamürsel için ise 5 TL'den 9 TL'ye yükseldi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Mahizer Türk

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ekim ayı oturumunda alınan kararla, yol üstü parklanmalarda tarife değişikliği yapılacağı duyuruldu. Belde A.Ş., Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden biri olarak, yeni tarifeyi 6 Kasım Pazartesi gününden itibaren uygulamaya başlayacak.

Bu değişiklikle birlikte, yol üstü parklanmalarda en son tarife değişikliği 2 yıl önce yapılmıştı. Ayrıca, bu yıldan itibaren motosikletler için de parklanma ücreti alınmasına karar verildi. Yeni tarifeye göre, binek araçlar için parklanma ücretleri İzmit için 7 TL'den 13 TL'ye, Gebze için 6 TL'den 11 TL'ye, Derince, Körfez ve Karamürsel için ise 5 TL'den 9 TL'ye yükseldi.

Yeni ücret tarifesi 6 Kasım Pazartesi gününden itibaren uygulanmaya başlanacak. Ayrıca, Karamürsel İlhan Çınar Alanı'ndaki binek araçlar için günlük 15 TL, motorsikletler için ise günlük 10 TL sabit ücret uygulanacak. Belde A.Ş. tarafından işletilen yol üstü parklanmalarda, ilk 15 dakikaya kadar ücret alınmayacak. 3 saatten sonra devam eden parklanmalarda ise her saat için 1 saatlik ücret tarifesi uygulanacak.

Gazi ve şehit yakınları, yol üstü parklanmalardan 3 saate kadar ücretsiz yararlanabilecekler, süre aşımı ise ücrete tabi olacak. Engelli araçları için ise özel bir tarife uygulanacak. H sınıfı ehliyetle kullanılan engelli araçları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi veya bağlı iştirak şirketleri tarafından işletilen yol üstü otopark yerlerinden 3 saat süreyle ücretsiz faydalanabilecekler.

Diğer engelli araçları ise engelli tarafından kullanıldığında veya engelli aracını refakatçisi kullandığında ve engelli aracında engelli bireyin bulunduğunda 3 saat süreyle ücretsiz park yapabilecekler. Engelli araçları, engelli park yeri haricindeki bölümlere park ettiğinde ise ücret tarifesine tabi olacak.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN