Markette o ürünlere dikkat edin!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Pelin Yıldız

 

Tarım ve Orman Bakanlığı, tüketicilerin karıştırıcı, yanıltıcı etiketlere karşı korunması için marketlerde yeni bir düzenleme getiriyor. Etiketlerde standartlar oluşturularak, '… Tadında', '… Lezzeti', '... Keyfi' gibi ifadelerle ürünler satılamayacak. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişimin önemine vurgu yaparak, gıda etiketlerindeki düzenlemelerin tüketiciyi korumayı amaçladığını belirtti.

Bakan Yumaklı, içeriği ile etiketi uyumsuz ürünlerin artık raflarda yer almayacağını ve yanıltıcı görsellerin kullanımına izin verilmeyeceğini ifade etti. Bununla birlikte, vatandaşların şüphelendikleri gıda ürünlerini bildirebileceği bir ihbar hattı olan ALO 174'ün kurulduğunu ve gıda denetçilerinin sıkı bir şekilde çalıştığını da belirtti. Bakan Yumaklı, vatandaşları gönüllü gıda denetçisi olmaya çağırarak, gıda güvenliği konusunda herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

Halkımızın, şüphelendiği gıda ürünlerini ve yerlerini ALO 174 veya (0 501 174 0 174) olan WhatsApp İhbar Hattımıza bildirmeleri halk sağlığı açısından büyük önem arz ediyor” diye konuştu.

GIDA DENETÇİLERİ İŞ BAŞINDA

Üretim, toplu tüketim ve satış yerlerinde 7.500’den fazla gıda denetçisiyle mesai mefhumu gözetmeksizin denetim gerçekleştirdiklerini vurgulayan Yumaklı, şunları söyledi: 81 İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzde görevli gıda denetçilerimiz, halkımızın sağlığıyla oynayanların gözünün yaşına bakmıyor. Sahtekârlara göz açtırmayacağız.

“GÖNÜLLÜ GIDA DENETÇİSİ OLUN”

Bakan İbrahim Yumaklı, gıda güvenliğinin insan sağlığı için hayati önem taşıdığını belirterek sıkı denetimlerinde vatandaşların da yardımcı olmalarını istedi. Yumaklı, herkesi gönüllü gıda denetçisi olmaya çağırdı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN