Memduh Birinci , emekli çiftçimizin yanındayız

'Emekli Çiftçimizin Yanındayız' Cumhuriyetin 100. kuruluş yıldönümü dolayısıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 bin liralık ikramiyeden faydalanamayan Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı çiftçiler için

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Dursun Ekşioğlu

"Emekli Çiftçimizin Yanındayız" Cumhuriyetin 100. kuruluş yıldönümü dolayısıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 bin liralık ikramiyeden faydalanamayan Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı çiftçiler için hazırlık yapılması konusunda talimat verdi.  Emeklilere 5 bin liralık ikramiye verilmesi uygulamasında çalışan emekliler bu uygulamanın dışında kalmıştı.

Bu karar üzerine tepkiler çığ gibi büyüdü. ÇKS'ye kayıtlı emekliler kayıtlarını sildirmek için dahi başvuruda bulundu. Yaklaşık 1.6 milyon emekli çiftçi de bu uygulamadan yararlanamadı. Tepkiler üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ÇKS sistemine kayıtlı emekli çiftçiler ile ilgili bir düzenleme yapılmasının doğru olacağını dile getirdi. Erdoğan'ın talimatı sonrası vatandaşın ümitli bekleyişi sürüyor.

Kocaeli Ziraat Odalarının İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı bugün Karamürsel de yapıldı.

Karamürsel Ziraat Odası Başkanı Memduh Birinci nin ev sahipliğinde bugün saat 14.00 de Saklı Cafe ve Bistro da Kocaeli Ziraat Odalarının İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleşti.

Toplantıya, Kocaeli Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, Derince Ziraat Odası Başkanı İsmail Demir, Kartepe Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Türker, Kandıra Ziraat Odası Başkanı Erdal Çetin ile Karamürsel Ziraat Odası Başkanı Memduh Birinci ve yönetimi katıldı.

Yemeğin ardından yapılan toplantıda Kocaeli Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Bekir Çanakçı basın açıklamasında bulundu.

Basın Açıklaması şöyle,

“ Çiftçilerimiz 5.000 TL İkramiyeden Mahrum Edilmemelidir.

Tarım sektöründe çalışanların büyük çoğunluğu emeklidir.

Çiftçilerimiz Türkiye ortalamasının üçte biri oranında gelir elde etmektedir.

Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeni ile emeklilerimizi enflasyondan korumak için çıkarılan 7464 sayılı kanunla emekli olanlara bir defaya mahsus 5.000 TL ödeme yapılmasına karar verildi ancak bu düzenlemeden emekli çiftçilerimiz yararlanamamaktadır.

7464 sayılı kanunla emekli maaşı bağlananlardan, herhangi bir işyerinde veya kendi namına ve çalışmaya devam edenlerin bu ödemeden yararlanamayacağı hükme bağlanmıştır.

Ülkemizde tarım sektöründe çalışan çiftçilerimizin yaş ortalaması 58 dir. Tarım sektöründe çalışanların büyük bir çoğu emeklidir ve emekli çiftçilerimiz 5.000 TL ikramiyeden mahrum edilmemelidir.

Tarım bağkurundan veya diğer meslek gruplarından emekli olan çiftçilerimiz emekli olunca tarımsal faaliyete devam etmektedir. Düşük emekli maaşı ile ayakta durma mücadelesi verip 5.000 TL ikramiye almayı beklemektedir.

Tarım ve gıdanın gittikçe stratejik öneminin artığı günümüzde ve gelecekte çiftçilerimizin üretimden vazgeçmemesi için gelirlerin artması ve desteklenmesi gerekmektedir.

Bu amaçla emekli olmasına rağmen üretimle ülkemize katkı sağlayan çiftçilerimizin beklentisi karşılanmalıdır.

7464 sayılı kanunla çalışmayan emeklilere verilecek 5.000 TL ödeme çoğu çiftçimizin aldığı destekten fazladır. Emekli çiftçilerimiz başta olmak üzere tüm çalışan emeklilere 5.000 TL ödeme yapılmalıdır.

Kocaeli Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu “

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN