Regaip Kandili bugün idrak edilecek

Regaip Kandili, İslam aleminde rahmet ve bereketi bol 'üç ayların' habercisi olarak kabul edilen önemli bir gecedir ve bu yıl bugün idrak edilecek.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Pelin Yıldız

Regaip Kandili, İslam aleminde rahmet ve bereketi bol "üç ayların" habercisi olarak kabul edilen önemli bir gecedir ve bu yıl bugün idrak edilecek. Recep ayının ilk Perşembe gecesi ile Cuma gecesini birleştiren bu özel gece, "rahmet ve bereket gecesi" olarak tanımlanıyor. "Regaib" kelimesi, sözlükte "kendisine rağbet edilen şey, bol ve değerli bağış" anlamına gelirken, hadis ve fıkıh literatüründe "bol sevap, mükafat, faziletli amel" olarak ifade ediliyor.

Bu kutlu gecede, Müslümanlara Kur'an-ı Kerim okuma, istiğfar, dua ve zikir yapmaları tavsiye ediliyor. İslam kaynaklarına göre, Abdullah bin Ömer'in rivayeti ve İmam Şafii'nin aktardığına göre, Recep ayının ilk gecesi, Cuma geceleri, Şaban ayının 15. gecesi ile Ramazan ve Kurban Bayramlarının gecelerinde yapılan duaların geri çevrilmediği belirtiliyor.

Yarından itibaren başlayacak olan "üç aylar" döneminde, Miraç Kandili 6 Şubat'ta, Berat Kandili 24 Şubat'ta, Kadir Gecesi ise 5 Nisan'da idrak edilecek. 11 Mart'ta başlayacak olan Ramazan Ayı, 10-12 Nisan tarihlerinde Ramazan Bayramı ile son bulacak.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN