RES için 25 Aralık'ta ÇED toplantısı var!

Karamürsel RES için 25 Aralık'ta ÇED toplantısı var! Karamürsel'de yeni bir RES projesi için daha hazırlıklar başlamıştı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Pelin Yıldız

Karamürsel RES için 25 Aralık’ta ÇED toplantısı var! Karamürsel’de yeni bir RES projesi için daha hazırlıklar başlamıştı.

Daven Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin üstlendiği yeni proje için 25 Aralık’ta ÇED toplantısı düzenlenecek.  Bir süre önce Karamürsel’de yeni bir RES projesi için daha hazırlıklar başlamıştı.

Galata Wind’in başladığı, 10 adet türbinin dikileceği 650 milyon liralık projenin ardından bu defa Daven Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 5 MWm/5 MWe kurulu güçte 8 adet türbin inşa etmek istediğini duyurdu. Kurulacak türbinler ile toplam yılda 160 milyon kWh elektrik üretimi gerçekleştirilmesi planlanan proje, 520 milyon liraya mal olacak.

 

25 ARALIK’TA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Projenin arazi hazırlık ve inşaat çalışmaları kapsamında 50 kişi, işletme aşamasında ise 4 işletme personeli, 1 müdür, 7 güvenlik ve 2 bakım elemanı olmak üzere toplam 14 kişinin çalıştırılması planlanıyor.

Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 25/12/2023 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek. Toplantının yeri ve saati önümüzdeki günlerde belli olacak.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN