Altınova tersaneler bölgesinde çok sayıda kişi zehirlendi

Yalova'nın Altınova ilçesine bağlı Tavşanlı beldesinde faaliyet gösteren bir tersanede akşam yemeği yedikten sonra fenalaşan işçiler, 112 Acil Servis ekipleri tarafından Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Dursun Ekşioğlu

 

Son Dakika: Tersane İşçileri Zehirlendi!

Yalova'nın Altınova ilçesinde faaliyet gösteren Tersan Tersanesi'nde öğle yemeğinde tavuk, makarna, mercimek çorbası ve sütlaç tüketen işçilerin zehirlendiği bildirildi. Tersane çalışanlarından 45 kişi, yemek sonrasında rahatsızlanarak 112 Acil Servis ekipleri tarafından Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Yapılan açıklamada, hastaneye kaldırılan işçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvuran kişi sayısının artabileceği ifade edildi. Bu olayın öncesinde Mayıs 2022'de aynı tersanede öğle yemeğinden sonra zehirlenme yaşandığı ve 140 işçinin hastaneye kaldırıldığı hatırlatıldı.

Soruşturma başlatılan olayda, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, tersanelere yemek veren firmanın numunelerini incelemek üzere laboratuvara gönderdi. Ancak, geçen aylara rağmen konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadığı belirtildi. Olayın detayları soruşturulmaya devam ediyor.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 3

  • Kadir | 01 Şubat 2024 17:35

    Aka yemek senelerdir aynı problemle öne cıkıyor yemek şirketi tavşanlı belediye başkanın şirketi oldugu için kimse birşey yapamıyor birileri bu olaya dur demesi lazım

  • PUSAT BOZAROĞLU41 | 29 Ocak 2024 02:51

    bölgedeki bütün tersanelerde yemek kalitesi o kadar düşük ki , en ucuz maliyetli ürünlerle ,birbirinden alakasız menüler çıkartiyorlar. Köprünün hemen dibindeki tersanede 2 yil calistim.Bi köfte yemeği cikartiyorlar. Hayatımda ilk ve Son kez yedim. Yediğimin aksami gece wcde bogazim yirtiliyordu kusmaktan.Kokusu zaten iştahini kesiyo insanın.Kemigi kıyma diye çekmısler sanki makinede köfte diye veriyorlar. Yemeği falan geçtim , ayran bile kalitesiz marka. Su içiyosun sanki ne kıvam var ne bişey. Orda calisirken defalarcaa ayran için sitemde bulunup yemekhanedeki ilgili kişilere söyledim. Ama hep havaya konuştuk. Taşeron işçileri tersanenin bel kemiği hatta bütün herseyidir ama en temel ihtiyaç olan beslenmeyi bile çok gören bir sistem var. Beyaz yakalara kadroya farklı tarife yemek çıkıyo, taserona farklı. Cifte standartin kralı dönüyor. Allah bütün emekçilerin yardimcisi olsun.Isciler hakettikleri değeri gormeli..

  • Saffet | 28 Ocak 2024 19:27

    AKA YEMEK SAHIBI TAVSANLI BELEDİYE BAŞKANI

BUNLARA DA BAKIN