Dayanışma Haberleri

Dayanışma Haberleri

Vali Yavuz, Karamürsel'de Gönül Köprüsü Kurdu

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, devletin sıcak elini hissettirmeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Hafta sonları yoğun programları sebebiyle gerçekleştirdiği ziyaretlerine, hafta içi ise eşi Selda Yavuz Hanımefendi ve Vali Yardımcıları ile birlikte devam ediyor.

Altınova'da Tersane İşçilerinden Düşük Zamma Karşı Eylem!

DİSK'e bağlı Limter-İş sendikası, İstanbul Tuzla ve Yalova'nın Altınova ilçesindeki Hersek'te tersane patronlarının işçilerin ücretlerine yapılacak zam oranını açıklamamasına tepki olarak eş zamanlı eylem düzenledi.

Karamürsel Erzurumlular Derneği'nde 500 Yıllık Gelenek

Karamürsel Erzurumlular Derneği'nde 500 Yıllık Gelenek: 1001 Hatim Duası Coşkusu!

Çalık'tan yeni başkana ziyaret

Karamürsel Cumhuriyet Halk Partisi Belediye başkan adayı Ahmet ÇALIK, yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri ile birlikte Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ne hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaretinde yeni başkan olan Ahmet ÇETİN'e hayırlı olsun dedi. 

Başkan Adayı Utaş; Ben değil Biz olacağız

Karamürsel AK Parti belediye başkan aday adayı Fevzi Utaş, Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğini ziyaret etti. 

Boşnaklar yeni başkanını seçti

Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Enver Demirsoysal başkanlıkta yine tam destek aldı

Geçtiğimiz günlerde kendi bölgelerinde yapılması planlanan büyük bir taş ocağı projesine karşı direnen ve yapımına engel olmayı başaran Karamürsel Kızderbentliler Dayanışma ve Kalkınma Derneği ve başkanı Enver DEMİRSOYSAL, tüm Kızderbentlilerin oybirliği ile görev sürelerini yeniledi.

Taş ocağı yapılsaydı 50 bin ağaç katledilecekti

Kızderbentliler Dayanışma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Enver Demirsoysal, “Bölgemize taş ocağı yapılsaydı, Kocaeli’nin iki en büyük merasından biri olan alanın yanına yapılacak ve 50 bin ağaç kesimine neden olacaktı” dedi    

Karamürsel'de vatandaş aylardır perişan

Karamürsel hükümet konağı fiziki şartları yetersiz olması nedeni ile yıkılacağı için içerisinde bulunan resmi dairelerin tamamı binadan ayrılmak zorunda kaldı.

Karamürsel'de mahalle sakinleri ayaklandı!

Karamürsel'e bağlı Osmaniye mahalle sakinleri Sunni Baba Mesire alanına yapılması planlanan ve yapımına başlanan ‘Pony Clup ve Atlı Binicilik Faaliyetleri’ adı altında hizmet verecek tesisi istemiyor.

Karamürsel'de yapılması planlanan katliama birileri dur dedi

Gölcük Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği  yapılması planlanan Rüzgar Enerji Santrali için "Çed gerekli değildir" kararı nedeniyle iptal davası açıyor.

Acun Ilıcalı gerekirse uçağımı dolmuş yaparım

Acun Ilıcalı, Cumhurbaşkanlığı'nın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası'na Ramazan dolayısıyla 20 bin aile için 20 bin erzak

Geleneksel 'Askıda Ekmek' uygulamasına yoğun ilgi

Geleneksel 'Askıda Ekmek' uygulamasına koronavirüs krizi nedeniyle ilgi arttı.Veren el ile alan elin birbirini görmediği dayanışma, Bağcılar Belediyesi tarafından da 90 fırında yaşatılmaya devam ediyor.

Yeni başkan Bayram Erten oldu

Karamürsel Yozgatlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin olağan genel kurulu dernek binasında yapıldı.

Kadey'den 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü' mesajı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü      

Erhan Yılmaz tekrar başkan seçildi

Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen Genel Kurul gerçekleşti.

Karamürsel Bosna Hersek Derneği Başkanı Erhan Yılmaz'dan davet

Karamürsel Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erhan Yılmaz bir davette bulundu.

Erhan Yılmaz'dan örnek davranış

Karamürsel Bosnahersek Türkleri yardım ve dayanışma derneği başkanı Erhan Yılmaz muhteşem bir yardım kampanyasına imza attı.

Emekli Albay Nail Akbaba hayata veda etti

Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Kurucusu ve Onursal Başkanı, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu (TBHKDF) kurucu üyesi olan Emekli Albay Nail Akbaba hayata veda etti.

Karamürsel Sivaslılar Derneği İftar Programı

Karamürsel Sivaslılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin düzenlemiş olduğu iftar yemeğine katılım yüksekti.

Karamürsel Cumhuriyet Halk Partisi Kaynaşma ve Dayanışma Kokteyli

Cumhuriyet Halk Partisi Karamürsel İlçe Teşkilatı tarafından kaynaşma ve dayanışma kokteyli düzenlendi.

Altın Diker iğne Karamürsel'de Açıldı

Karamürsel Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı “Gelir Getirici Projeler” kapsamında ustalık belgesi alan Ali Rıza Ünsal adlı vatandaşa iş yeri açıldı.

Yardım Tır'ı Karamürsel'den Yola Çıktı

Karamürsel OKURDER Yardım ve Dayanışma Derneği tarafından toplanan yardımlar Suriye'ye yardıma muhtaçlar için yola çıktı.

Kaymakam Narinoğlu Maraş Fuarına Katıldı

Kahramanmaraş Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan “Maraş Yöresel Ürünler Fuarı” açıldı.

Mostar Derneği Yardım Kermesi

Mostar Yardımlaşma Dayanışma Bilim Kültür ve Sanat Derneği tarafından Karamürsel'li ihtiyaç sahipleri yararına kermes düzenlendi.

Bosna Hersek Türkleri Yemekte Buluştu

Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Yemeği bugün düzenlendi.

Karamürsel OKUR-DER Suriye Bayırbucak Türkmen bölgesine yardımtırı gönderdi

Karamürsel'de bulunan OKUR-DER Yardım ve dayanışma derneği üyeleri Suriye'de Türkmenler için topladıkları yardımları bugün yükleyerek Suriye'ye gönderdi.

CHP kadın kolları başkanından basın açıklaması

Bugün 25 Kasım. Bugün, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü. Dünyanın her yerinde kadınlar aynı haklar için aynı mücadeleyi veriyorlar. 21 yüzyıl kadın enerjisinin yükseleceği bir yüzyıl olacak. Böyle bir dönemde Türkiye’de kadın olmak zorlaşıyor. Kadına yönelik ideolojik bir saldırı var. Kadınlar her gün öldürülüyor,şiddetin her türlüsüne maruz kalıyor, candan can kopuyor. 2010-2015 yılları arasında Türkiye’de 1134 kadın öldürüldü, Sadece 2015’in ilk 10 ayında 236 kadın öldürüldü, Dünya Sağlık Örgütü’nün küresel şiddet raporuna göre Türkiye, kadın cinayetlerinde Avrupa bölgesi ülkeleri (41 ülke) arasında 13.sırada.. Kadınların en temel insan hakkı olan yaşam hakkı ellerinden alınırken “fıtrat” veya "abartı" denilen kadın cinayetleri, tahrik, iyi hal, pişmanlık,vb. ceza indirimleriyle neredeyse ödüllendirme noktasına gelmiş durumda.