Altınova'da Tersane İşçilerinden Düşük Zamma Karşı Eylem!

DİSK'e bağlı Limter-İş sendikası, İstanbul Tuzla ve Yalova'nın Altınova ilçesindeki Hersek'te tersane patronlarının işçilerin ücretlerine yapılacak zam oranını açıklamamasına tepki olarak eş zamanlı eylem düzenledi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Karamürsel Haber Gazetesi - Dursun Ekşioğlu

DİSK'e bağlı Limter-İş sendikası, Yalova'nın Altınova ilçesindeki Hersek'te tersane patronlarının işçilerin ücretlerine yapılacak zam oranını açıklamamasına tepki olarak eş zamanlı eylem düzenledi. Limter-İş ve tersane işçileri, insanca yaşayacak bir ücret talebini dile getirerek, tüm işçileri mücadeleye katılmaya çağırdı.

Limter-İş Genel Sekreteri Hakkı Demiral, Yalova'da yapılan eyleme dikkat çekerek, "Tersane patronlarını her tarafta kuşatacağız. Kuralsızlığı, adaletsizliği kural haline getirenlerin önünü keseceğiz" şeklinde konuştu.

Altınova ilçesindeki tersane işçileri, Limter-İş öncülüğünde Hersek Camisinden Sefine Tersanesi'ne yürüdü. Polis, burada da işçilerin yürüyüşünü engellemeye çalıştı ancak işçilerin ısrarı sonucu geri adım attı.

Tersane önünde konuşan Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, "Tersane patronlarına, taşeronlarına milyonlar kazandırıyoruz. İnsanca yaşayacak bir ücret istemek çok mu adaletsiz? En doğal hakkımız. Biz onların tersanelerini istemiyoruz, gemilerini istemiyoruz. Sadece çoluğumuzla, çocuğumuzla insanca yaşayabileceğimiz bir ücret istiyoruz. Bunun için buradayız" dedi.

Asgari ücretin açıklanmış olmasına rağmen tersane işçilerinin ücretlerinin belirsizliğini koruduğuna dikkat çeken Saygılı, işçilerin birlik olarak insanca yaşayacak bir ücreti kazanabileceğini ifade etti. Eylem boyunca "Tersane işçisi köle değildir" sloganı atıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN