Kırkpınar Güreşleri Haberleri

Kırkpınar Güreşleri Haberleri

Karamürsel'in efsane güreşçisi Arıcı, Kırkpınar’a veda etti!

İlimizin önemli yağlı pehlivanlarından Gökhan Arıcı, artık Kırkpınar’da güreşemeyecek. En son yapılan güreşlerde

Ahmet Taşçı'ya büyük jest ! Kepez Er Meydanına adı verildi

Kırkpınar güreşlerinin efsanevi yaşayan başpehlivanlarından Karamürsel'li Ahmet Taşçı'nın adı Çanakkalenin Kepez ilçesindeki Er Meydanına verildi.

656. Tarihi Geleneksel Kırkpınar Yağlı Güreşleri başlıyor

656. Tarihi Geleneksel Kırkpınar Yağlı Güreşleri 14-16 Temmuz tarihinde yapılacak. Karamürsel'den güreşler'de ilçemizi temsil edecek olan güreşçilerimiz ilçeden uğurlandılar.

AHMET TAŞÇI BU SENE REKORU KIRACAĞIM

Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde 9 defa altın kemer kazanan Ahmet Taşçı, Osmanlı döneminin başpehlivanlarından Kel Aliço’nun rekorunu kırmayı hedefliyor. Yağlı güreşin yaşayan efsanesi bu sene Edirne Sarayiçi’de 654’ü yapılacak olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ninde iddialı olduğunu açıkladı.. Ünlü güreşçi, Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreş Takımı’nı ziyaret etti. Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in daveti üzerine Manavgat’a gelen Taşçı, belediyenin yağlı pehlivan sporcularıyla birlikte kıspet giyerek yeşil çayırda peşrev çekti. Ahmet Taşçı, belediyenin yağlı güreş antrenmanı yaptığı çayırda Kırkpınar’da Antalya’ya 2 defa altın kemer getiren Mehmet Yeşil Yeşil ile birlikte güreş tuttu. Ahmet Taşçı ile Mehmet Yeşil Yeşil’in güreş tutmasına Manavgatlı yağlı güreş severleri alkışlarla destek verdi.

Nemci Altındeğer hiç yalnız kalmıyor

Karamürsel Cumhuriyet Caddesi Gücer İş Merkezi’nde bulunan Bal Arası adlı dükkanda; bal, polen, arısütü, özel karışımlar, kestane, çam, çiçek, petek, keçiboynuzu balları, propolis, balmumu, pekmez ve tahin çeşitlerinin satışını yapan Nemci Altındeğer hiç yalnız kalmıyor. Hemen hemen her gün ziyaretine gelen konuklarıyla sohbet edip geçmiş yılları anan Necmi Altıneğer’in bu defa konuğu Kırkpınar güreşlerinin altın kemer sahibi Aydın Demir oldu. Birlikte çay içen ve koyu bir sohbete koyulan ikili, geç saatlere kadar eski güreşlerden bahsetti.