Koru Haberleri

Koru Haberleri

Başkan Çalık, çocukları iftarda yalnız bırakmadı

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD), koruma altındaki çocuklara yönelik geleneksel iftar programını üçüncü kez gerçekleştirdi.

Büyük acının üzerinden 66 yıl geçti

Türkiye'nin denizcilik tarihine kara bir leke olarak kazınan 1 Mart 1958 tarihinde yaşanan Üsküdar Faciası, hâlâ hafızalarda canlılığını koruyor.

Ali Babacan Karamürsel'de esnafı ziyaret etti

Ali Babacan Ziyaret Ediyor: Demokrasi ve Atılım Partisi Karamürsel'de Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu

Uzmanı Op.Dr. Nazan AKGÜN KORUK göreve başladı

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Nazan AKGÜN KORUK Karamürsel Devlet Hastanesi'nde kadın hastalıkları ve doğum polikliniğinde hasta kabulüne başlamıştır.

Ekrem Can'ın vefatında medical park skandalı!

Karamürsel'in hayırsever iş insanı, Kocaelispor Teknik Asbaşkanı Ekrem Can'ın vefatı gerek bölgemizde, gerekse ülke gündeminde hala sıcaklığını korurken, vefatı sürecinde Kocaeli Medical Park Hastanesi'nin ihmal iddiaları bu kadarına da pes dedirtti.

Karamürsel Barbaros adeta tarih yazıyor!

Karamürsel'in yiğitleri tarih yazdı. Yok böyle fark! NBA rekoruna yaklaştılar. Tam 70 sayı. Yanlış duymadınız.

Ahmet Yılmaz Kocaeli'nde değil Türkiye'de yapılmayanı yaptı

Kocaeli, Karamürsel Ereğli Çiçek Cami İmam Hatibi Ahmet Yılmaz artık geleneksel hale getirdiği Yaz Kuran Kursu kapanış programında çıtayı yine zirveye taşıdı ve kendi rekorunu kırarak 156 öğrenciye 156 altın dağıttı.

1 Mart Vapur Faciası şehitleri anılacak

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en ölümcül sivil deniz kazası olan Üsküdar Vapuru faciasının acısı; aradan geçen yıllara rağmen Karamürsel’de tazeliğini korumaya devam ediyor.

Bir asırlık Camii tarihe meydan okuyor

Ahşap cami yıllara meydan okuyor! Karamürsel ilçesindeki ahşap süslemeleriyle dikkati çeken tarihi cami, 1 asırdır hizmet vermeyi sürdürüyor.  Karamürsel Osmaniye Mahallesi'nde Sultan 2. Abdülhamit döneminde yapılan ve  Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca 24 Ekim 2017 tarihinde tescillenerek koruma altına alınan tarihi cami, yıllara meydan okuyor.

Ramazan günü burnumuzun dibinde bomba patlattılar

Osmangazi'de cezaevi aracında yaşanan, sebebi henüz bilinmeyen patlama sonrası 1 infaz koruma memuru hayatını kaybetti, çok sayıda infaz koruma memuru ise yaralandı. Olay Mudanya yolu İhsaniye Mahallesi civarında gerçekleşti.

Balık sezonu bitiyor

Kocaeli genelinde avlanma yasağının yaklaşmasına rağmen balık fiyatları geçtiğimiz aylardaki seviyelerini koruyor. 15 Nisan’da başlayacak olan yasak sonrasında denizlerde; büyük kayıklar, gırgırlar ve troller ile balık avlanılamayacak 09 Nisan 2022 Cumartesi 15:10 Güncel Kocaeli’de yaklaşık 7 buçuk ay boyunca süren avlanma sezonu 6 gün sonra son bulacak.

Kızderbentliler, taş ocağı için itiraz dilekçesi verdi

Yalova’da Karadere sulama ve Kınalı içme suyu barajlarına malzeme temin etmek için Kocaeli’nin Karamürsel ilçesi Kızderbent mahallesinde açılmak istenen taş ocağı ve kırma eleme tesisine Kızderbentliler itiraz etti. 

Dünya şampiyonu Şahika Ercümen Karamürsel'e hayran kaldı!

Serbest Dalışta dünya rekoru kırarak Guinness Rekorlar Kitabına adını yazdıran Şahika Ercümen, Karamürsel'de gerçekleştirdiği dalış sonrasında batık geminin etrafındaki balık çeşitliliğine hayran kaldı.

Gölcük’ten Akdeniz’e indi Yunanı ezdi geçti

Oruç Reis'i taciz etti TCG Kemal Reis gereğini yaptı! Oruç Reis'i koruyan, Gölcük’ten hareket eden T.C.G Kemal Reis ile Limnos Fırkateyni karşı karşıya geldi. Oruç Reis'i taciz etmek isteyen Yunan fırkateynine Kemal Reis müdahale etti.

Bir alkışta Karamürsel dezenfekte ekiplerine

Karamürsel’de korona virüsten korunmak amacı ile alınan tedbirler kapsamında Karamürsel Belediyesi ekipleri

Okula başlayacak öğrenciler için koronavirüsü önlemleri!

Sağlık Bakanlığınca, öğrencilerin solunum yolu enfeksiyonunun etkeni koronavirüsten korunması için hazırlanan bilgi notu okullarda dağıtılacak.

'Sıfır Atık Mavi Projesi'ne Sabiha Gökçen Havalimanı da katıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen Sıfır Atık hareketi kapsamında 10 Haziran'da TURMEPA'nın katkılarıyla yeni bir adım atıldı ve Türkiye'yi çevreleyen denizlerin korunmasını hedefleyen Sıfır Atık Mavi Projesi

Türk kahvesi gut hastalığından koruyor

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Romatoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Meryem Can, kronik eklem ağrılarına yol açan gut hastalığından korunmanın yollarını açıkladı. Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman ve 14. Louis gibi tarihteki ünlü isimlerin gut hastalığından muzdarip

KORUMA FABRİKASI ARSALARINA DEFİNECİLER DADANDI!

Kocaeli Derince ilçesinde faaliyet gösteren “KORUMA” fabrikasının sahiplerinin bu sıralar başı defineciler ile dertte.

Hemen paylaşın işsiz genç kalmasın

Adalet Bakanlığı, adliyelerde, bakanlık merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere çeşitli bölümler için personel alımı gerçekleştirecek.

Karamürsel'de en muhteşem iftar

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği TEMAD’ın geleneksel hale getirdiği Koruma altındaki çocuklara iftar programının ikincisini Karamürsel bölgesinde devlet korumasında bulunan çocuklarla gerçekleştirdi.

AK PARTİLİYİM AMA KÖRÜ KÖRÜNE DEĞİL!

Karamürsel Ak Parti kurucu üyelerinden olan ve 2001 yılından bu yana Ak Parti üyesi olan Nazif Ertürk artık yeter dedi. Kocaeli'de Tahir Büyükakın ile AK Parti'ye ve Memleketimde CHP'ye hayatımda ilk defa adayın mertliğinden dolayı Ahmet Çalık'a oy vereceğim dedi.

Sokak hayvanları yararına muhteşem konser

Kaytazdere Hayvanları Koruma Derneği tarafından tertip edilen muhteşem konsere bütün halkımız davet edildi.

Milyonları ilgilendiriyor! Emeklilikte yaş şartı değişiyor...

Emeklilik yaşı kademeli olarak yükseltiliyor. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu 2008 yılında çıkartılırken, bir önceki kanunda yer alan kadınlarda 58, erkeklerde 60 olan emeklilik yaşı da korunmakla birlikte 2048 yılına kadar kademeli bir şekilde yükseltilerek 65'e çıkarıldı.

KARAMÜRSEL’DE BİR İLKE İMZA ATTI

Karamürsel’de bir ilke imza atan Kadir Bilgiç, kurduğu dernek ile büyük başarılara imza atmaya devam diyor.

Twitter'dan kritik uyarı 'şifrelerinizi değiştirin' !

Sosyal medya platformu Twitter, kullanıcı şifrelerinin yanlışlıkla korumasız bir dosyaya aktarılması üzerine tüm kullanıcılara şifrelerini değiştirmeleri yönünde çağrı yaptı.

Körfezi akvaryum haline getireceğiz

Büyükşehir Belediyesi çevre bilincinin ve farkındalığının arttırılması ve mevcut balık tür ve çeşitliliğinin zenginleştirilmesi, biyolojik çeşitliliğin korunarak sürdürülebilir

Oğuz Korukır annesini kaybetti

Kocaeli’nin tanınmış isimlerinden ‘Abaza Oğuz’ lakaplı Oğuz Korukır annesini kaybetti

Oğuz Korukır: “Tokatçılardan hesap soracağım”

Yeraltı dünyasının ilimizde önemli isimlerinden biri olan "Abaza Oğuz" lakaplı Oğuz Korukır sosyal medya adresinden çok sert bir açıklamada bulunarak adeta meydan okudu.