Talebi Haberleri

Talebi Haberleri

Karamürsel'de ekmek fiyatlarına zam yapıldı.

Karamürsel'de ekmek fiyatlarına zam yapıldı. Bugünden itibaren 200 gram ekmek 10 TL'ye satışa sunulacak. Kocaeli Fırıncılar Odası, ekmeğe zam talebiyle Ticaret Bakanlığı'na başvurmuş ve başvuru onaylanmıştı.

Zam Taksimetrelere Yansıdı: Kısa Mesafe Ücreti Arttı

Kocaeli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın Ulaşım Koordinasyon Merkezi'ne yaptığı zam talebi onaylandıktan sonra, taksimetre fiyatlarına zam yansıdı. Kısa mesafe ücreti 66 liradan 80 liraya yükseldi.

Altınova tersaneler bölgesinde binlerce işçi ayaklandı!

Altınova Tersaneler Bölgesinde İşçi Eylemi: Ücret Artışı Talebi ve İşten Çıkarmalar

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Murat Akbaba Halkla Buluştu

Saadet Partisi'nin Belediye Başkan Adayı Murat Akbaba, ilçe sahil bandındaki kafelerde gerçekleştirdiği ziyaretlerle halkla bir araya geldi.

Belediye işçilerinin gözü bu toplantıda

Büyükşehir ve ilçe belediyelerindeki yaklaşık 15 bin işçinin ek zam talebi, yarın (Cuma) Büyükşehir yetkilileri ve ilçe belediye başkanlarının katılımı ile yapılacak toplantıda karara bağlanacak.

Fırıncı esnaflarının talebi ile ekmek zammı için hazırlıklara başladı

Önümüzdeki hafta hazırlıkları tamamlaması beklenen oda yüzde 15 ile 20 arasında zam talep edecek. Zam ile birlikte 1 lira 75 kuruş olan ekmeğin 2 lira olması bekleniyor.

Bir elektrik faturasını bedavaya getirin

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun aldığı son karar ile faturası 67 lira ve üzeri olanlar serbest tüketici sınıfına girmiş oldu. Yeni düzenleme ile elektriğinizi istediğiz tedarikçi şirketten pazarlık yaparak alabileceksiniz.

Türk Telekom'dan büyük zam ! İnternet Sağlayıcılara %60 ZAM!

Türk Telekom diğer operatörlere, üstelik zorunlu olarak sunduğu hat kiralama bedelinde fahiş zam talebinde bulundu. Karar onaylanırsa kullanıcı da zamlı internetten etkilenecek.

Karamürselli firmanın Konkordato talebi red edildi

Davacı YARDIMCI KARDEŞLER YUMURTA GIDA SANAYİ DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ tarafından mahkememizde açılan Konkordato davası nedeniyle;

Son dakika haber: Atatürk'e hakaret eden Safiye İnci tutuklandı

Anıtkabir'de, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan Safiye İnci tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme İnci'nin tutuklanmasına karar verdi.

AYM'den kritik karar çıktı! Seçim iptal edildi mi?

ANAYASA Mahkemesi, CHP'nin ittifak yasasındaki seçim güvenliğine ilişkin maddelerle ilgili iptal talebini oy çokluğuyla reddetti.

Akıllardaki Soru : Emekli ve memurlar bayramda ne kadar ikramiye alacak?

Memurlar ve emekliler bayramda alacakları ikramiyeyi merakla bekliyor. Ağustos ayında yapılacak olan görüşmeler öncesinde Memur- Sen ikramiye talebi sundu.

Son Dakika Ekmeğe zam geldi

Kocaeli Fırıncılar Odası’nın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne zam talebinde bulunmasının ardından ekmeğe zam geldi.

Yüksekdağ ve Demirtaş tutuklandı!

Terör soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, tutuklanması talebiyle sevk edildiği Diyarbakır 2. Sulh Ceza

Elektrik Faturalarında Yeni Bir Dönem

Elektrik dağıtım şirketleri, sayaçları en az 25 en fazla 35 gün olarak belirleyecekleri dönemler içinde ve her ay bir defa okuyacak. Tüketicinin talebi halinde, tüketiciye vade farkı uygulanmaksızın taksit imkanı sağlanacak.

Emniyetten Yardım Talebi

Emniyet Genel Müdürlüğü, vatandaşlardan, sosyal medya üzerinden terör faaliyetlerini destekleyen ve suç unsurları içeren profil ve sayfaları kendilerine bildirmelerini istedi.

Yunanistan'a kaçan 8 darbecinin isimleri belli oldu

Yunanistan'a kaçarak siyasi sığınma talebinde bulunan 8 askerin isimleri belli oldu.

KARAMÜRSEL'DE YARINDAN İTİBAREN EKMEK 1.25 LİRA

26 aydır zam alamayan fırıncı esnafı geçtiğimiz günlerde Kocaeli Esnaf Odaları Birliği´ne zam talebinde bulunmuştu.Fırıncıların bu isteği onaylandı ve 250 gram ekmeğin fiyatı 1.25 TL oldu. Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, yapılan toplantının ardından zammın uygulanacağı tarihin netleşeceğini söylemişti.Fakat karamürsel'de bulunan fırınlar bu zamma uymamış ve zammı ertelemişti bunun üzerine bugün akşam saatlerinde yapılan açıklama ile ekmek zammı onaylandı . 08.12.2015 Yani yarın itibarı ile karamürsel'de ekmek 1.25 Lira olarak satışa sunulacak.

Oğlu tarafından öldürülen Karamürselli yorgancı cinayetinde savcı müebbet istedi

Karamürsel'de yorgancılık yapan ve kısa bir süre önce eşinden yarılarak yeniden evlenen ve körfez Tütünçiftlik'e taşınan babasını aralarında çıkan tartışmadan ötürü öldüren oğlunun duruşması görüldü. Duruşma 5 dakikadan az bir sürede görülürken görülen duruşmada savcı verdiği mütalaada sanık Uğur Tunç hakkında ağırlaştırılmış müebbet istedi. Kocaeli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Uğur Tunç ile avukatı Güzin Aşkın Alparslan ve sanık yakınları katıldı. Geçtiğimiz Mayıs ayında annesiyle kalan Uğur Tunç, babası ile annesini ve kendisini bırakıp bir başka kadınla evlenmesi nedeniyle yeniden tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine evdeki pompalı tüfeği alan Uğur Tunç, babası Zafer Tunç’a 6 el ateş etti. Bel ve bacaklarına isabet eden saçmalarla yaralanan Tunç, Derince Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmasına rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili Uğur Tunç, gözaltına alınmıştı. Konuyla ilgili davanın görülmesine dün Kocaeli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. SAVCI AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET DEDİ Bu gün Görülen duruşmada savcı mütalaa verdi. Kocaeli Cumhuriyet Savcısı verdiği mütalaada tutuklu sanık Uğur Tunç’un hakkında yakın akrabayı kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet almasına ve müşteki İlknur Tunç’u kasten yaralamasından 1 ay ve 1 yıl hapis cezası almasını silah taşıması nedeniyle de bu cezanın yarı oranında arttırılmasını istedi. Savcının mütalaasının ardından sanık avukatı daha önceki duruşmada yaptığı olay yeri keşif talebini yineleyerek savcının mütalaası ve esasa ilişkin beyanda bulunmak üzere ek süre talep etti. MAHKEME 17 KASIM’A ERTELEDİ Görülen duruşma 5 dakika bile sürmedi. Duruşmada mahkeme heyeti sanık avukatı Güzin Aşkın Alparslan’ın olay yeri keşif talebini reddetti. Sanık avukatının savcı mütalaası ve esasa ilişkin ek süre talebini onaylayan mahkeme heyeti duruşmayı 17 Kasım tarihine erteledi. Dava sonrası Uğur Tunç’un götürülmesini gören ve savcının verdiği mütalaayı öğrenen Uğur Tunç’un annesi sessizce akan gözyaşılarını gizleyemedi.

KARAMÜRSEL EMNİYETİNDEN DOLANDIRICILARA KARŞI UYARI

"HAKİM, SAVCI VE POLİS PARA TALEP EDEMEZ" Karamürsel Emniyet Müdürülüğü yetkilileri, hiçbir hakim, savcı veya polisin bir vatandaşı cep telefonundan arayıp para istemeyeceğini belirtti. Polisler, cep telefonu ile arayıp kendilerini hâkim, savcı ve polis olarak tanıtıp para talebinde bulunan kişilere kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğinin altını özellikle çizdi. Bu kapsamda Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “ Ev veya cep telefonunuzdan sizi arayarak polisim, savcıyım, hâkimim diyerek, bilgilerinizin suç örgütlerinin eline geçtiğini söyleyen veya ödül kazandınız diyerek sizden para veya kredi kartı bilgilerinizi isteyen kişilere asla inanmayınız” şeklinde vatandaşı uyararak bilgilendirdi.

Okulların açılış tarihi ertelendi.

Bakan Çelik daha sonra şu açıklamayı yaptı: "Okulların açılışının Kurban Bayramı sonrasına ertelenmesi" talebimize, Milli Eğitim Bakanı'mız, öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin bayramı aileleri ile geçirmeleri yönünde talepleri var" diyerek olumlu baktı. Konuyu Başbakanımıza sunduk. Onay verdi. Okullar, Kurban Bayramı sonrası açılacak. Turizm Camiamıza, öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olsun.

Karamürsel'de İş Arayanların Dikkatine 335 İşçi Alınacak

Çalışma ve İş Kurulu İl Müdürlüğü’ne (İŞKUR) eleman için başvuruda bulunan firmalar arasında Ford, Cebir Üretim, İlka Plastik, İnsan Gücü Nisan Kaynakları ve Tezcan Galvaniz yer aldı. Toplam 5 firma 335 işçi talebinde bulundu İŞKUR’a eleman alımı için fabrikaların başvuruları tamamlandı. En çok işçi talebi Ford’dan geldi. 150 işçi almak için başvuruda bulunan Ford’un, önümüzdeki süreçte daha fazla işçi alımı yapacağı öğrenildi. Ford dışında Cebir Üretim, İlka Plastik, İnsan Gücü Nisan Kaynakları ve Tezcan Galvaniz de işçi alımı yapacak.

İş arayanlar bu haberi mutlaka okuyun.

İş arayanlar bu haberi mutlaka okuyun. Bu yılın ilk yarısında 510 bin kişiyi işe yerleştiren Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) bir ilke daha imza attı. İş arayan gençler akıllı telefonlardan kendilerine en yakın iş ilanını tıklayıp bütün ayrıntıları öğrenip, kendilerine uygun olanı seçebiliyor. Böylece bu yılın ilk 6 ayında gelen 750 bin açık iş talebinin doldurulması da mümkün olacak. İş arayan ve işverene İŞKUR tarafından sağlanan tüm hizmetlere internet üzerinden erişilebiliyor.

Büyük Şehir ve İlçe Belediyelerinden Önemli Duyuru

Büyükşehir ve ilçe belediyeleri tarafından açıklama; Büyükşehir ve ilçe belediyeleri tarafından kişi, kurum ve kuruluşlardan hiçbir şekilde yardım talep edilmemektedir. Bazı kişilerin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinde yöneticilik yaptıklarını öne sürerek, Büyükşehir ve ilçe belediyeleri adına şahıs ve kurumlardan yardım talebinde bulundukları öğrenilmiştir.

Sokakta otopark parası alamazsınız

BELEDİYE CADDE VE SOKAKLARI OTOPARK OLARAK KİRALADI Burdur Hasta ve Tüketicileri Koruma Derneği (BURTUKODER), dönemin Burdur Belediyesi’nin 8 Nisan 2010 tarihinde aldığı kararla kent merkezindeki bazı caddelerin ücretli otopark ilan edilip kiraya verilmesini öngöre düzenlemenin iptali istemiyle Isparta İdare Mahkemesi’nde dava açtı. Ancak Mahkeme derneğin bu talebini reddetti. Mahkemenin red kararını temyiz eden derneği haklı bulan Danıştay 8. Dairesi, Burdur’daki kimi caddelerin ücretli otopark olarak tahsis edilmesinin yolunu açan belediye kararını, “yolların asıl amacına uygun olarak kullanılmasını olumsuz yönde etkileyeceği”gerekçesiyle iptal etti.

Narinoğlu ve ekibinden anlamlı proje

Narinoğlu ve ekibinden anlamlı proje Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Çamdibi Mahallesi’ne yaptığı ziyarette, mahalle kıraathanesine kütüphane kurulması talebiyle karşılanmıştı. Bu istek Karamürsel İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır'ın girişimleriyle gerçekleştirildi.

Kocaeli Valiliğinden Önemli Uyarı

İlimizde son zamanlarda faaliyet gösteren çeşitli kurum ve kuruluşlar ile hayırseverlerin telefonla aranarak; Valiliğimiz, İl Valimiz, Vali Yardımcılarımız ile müdürlerimizin adı ve ünvanları kullanılarak, haksız çıkar ve menfaat sağlamak amacıyla çeşitli gerekçelerle yardım talep edildiği yönünde bilgiler alınmaktadır. Valiliğimiz adına kurum, kuruluşlara ve hayırseverlere intikal eden herhangi bir talebinin, yardım toplama şekil ve esasları 2860 sayılı kanunda belirtilmiş olup; bu faaliyetlerin mevzuat hükümleri dışında değerlendirilmesi mümkün değildir. Valiliğimizin veya Valiliğimiz yetkililerinin adı ve unvanları kullanılarak, kurum, kuruluşlara ve hayırseverlere yapılan bu tür taleplerin yerine getirilmemesi,