Belediye işçilerinin gözü bu toplantıda

Büyükşehir ve ilçe belediyelerindeki yaklaşık 15 bin işçinin ek zam talebi, yarın (Cuma) Büyükşehir yetkilileri ve ilçe belediye başkanlarının katılımı ile yapılacak toplantıda karara bağlanacak.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Pelin Yıldız

Belediye işçilerinin gözü bu toplantıda Büyükşehir ve ilçe belediyelerindeki yaklaşık 15 bin işçinin ek zam talebi, yarın (Cuma) Büyükşehir yetkilileri ve ilçe belediye başkanlarının katılımı ile yapılacak toplantıda karara bağlanacak. İşçiler, enflasyon artı bir puan oranındaki zammın, memurlarda olduğu gibi en az yüzde 49,25’e tamamlanmasını istiyor.

 

MEMUR ZAMMI İSTENİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinde çalışan işçiler ocak ayı zamlarının toplu iş sözleşmelerinde olduğu gibi enflasyon oranında kalmaması için bağlı bulundukları sendikalar üzerinden zam talebinde bulundu.

En az memura yapılan zam oranında maaş artışı isteyen işçiler adına sendikalar, resmi olmasa da işverenlerle görüşmeler yaptı. Ancak ilçe belediyeleri, bütçelerinin kısıtlılığın nedeniyle ek zam konusunda çekincelere sahip. Bu konuda yarın(cuma) Büyükşehir Belediyesi ile yapılacak toplantıda zam konusunun netleşmesi bekleniyor.

 

NET KARAR ORTAYA ÇIKACAK

Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde çalışan yaklaşık 15 bin işçiyi ilgilendiren ek zam talebi toplantısına Büyükşehir yetkilileri ve ilçe belediye başkanlarının katılması bekleniyor. Toplantıda toplu iş sözleşmesinde yer alan enflasyon artı 1 puan yani yüzde 38 zam yerine memurlara verilen yüzde 49,25 oranındaki zammın maaşlarına yansıtılması talebi görüşülecek.

İlçe belediyeleri ise enflasyon artı bir puan dışında ek zam yapılmasını istemiyor. Çünkü artı zammın bütçelerini etkileyeceği düşünülüyor. Bu görüşmede ek zam ya da zam yapılmaması konusunda net bir görüş ortaya çıkacak.

 

İŞ BARIŞI BOZULUYOR

Memurlara geçtiğimiz yıl yapılan seyyanen 8 bin liralık zammın ardından işçilerle memurlar arasındaki maaş farkı arttı. En son yapılan yüzde 49,25 oranındaki zamla birlikte bu fark giderek büyüdü. Aynı iş yerinde çalışan işçi ve memurlar arasında iş barışını bozan bu zamlar üzerine işçiler, memurlara yansıtılan zammın kendilerine de yansıtılarak maaşlar arasındaki farkın bir nebze de olsa azaltılmasını istiyor. İşçilerin bu taleplerine belediyelerin nasıl bir cevap vereceği yapılacak toplantı ile netleşecek.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN