Son dakika 5.1 büyüklüğünde deprem oldu

SALLANDIK! Kocaeli'de hissedildi Kocaeli'de de hissedilen bir deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü Bursa Gemlik, büyüklüğü 5,1 olarak açıklandı.  

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Pelin Yıldız

SALLANDIK! Kocaeli'de hissedildi Kocaeli'de de hissedilen bir deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü Bursa Gemlik, büyüklüğü 5,1 olarak açıklandı.  Bursa'nın Gemlik ilçesinde 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Deprem,  Kocaeli, İstanbul, Sakarya ve Yalova'da da hissedildi. AFAD saat 10.42'deki depremin derinliğini 8,98 kilometre olarak açıkladı. İlk belirlemelere göre can ya da mal kaybı meydana gelmedi.

Bursa'nın Gemlik ilçesinde 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD saat 10.42'deki depremin derinliğini 8,98 kilometre olarak açıkladı. Deprem Bursa'nın geneli ve İstanbul'un büyük bir kısmında da hissedildi. İlk belirlemelere göre can ya da mal kaybı meydana gelmedi. Deprem vatandaşlar arasında paniğe neden oldu. Özellikle yüksek katlı binalarda yaşayan veya çalışan vatandaşlar sokaklara çıktı.

3 DAKİKA SONRA ARTÇI

Sarsıntıdan 3 dakika sonra bölgede 4,5 büyüklüğünde bir artçı meydana geldi. Bu depremin derinliği de 7 kilometre olarak kaydedildi.

 

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya depreme ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyleyen Yerlikaya, "Başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edilmiştir." dedi.

VALİ: YIKILAN BİNA YOK

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş da bir açıklama yaptı. NTV'ye konuşan Demirtaş, kentte yıkılan bir bina olmadığını söyledi. Demirtaş, "Vatandaşlarımızın panik yapmasına gerek yok, gerekli bütün önlemleri alıyoruz." diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI: KISA AMA CİDDİ SALLANMA OLDU Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da NTV'ye yaptığı açıklamada olumsuz bir ihbar almadıklarını söyledi. Aktaş, "Deprem kısa sürdü ama ciddi bir sallanma oldu. Herhangi bri yıkılma söz konusu değil. Takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN