Su faturaları kışın bile can yakmaya başladı

Kışın ortasında bile gelen su faturaları can yakmaya başladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Pelin Yıldız

Kışın ortasında bile gelen su faturaları can yakmaya başladı. Kocaeli'de Ocak ayı itibarıyla su fiyatlarında yeni bir artış gerçekleşti. İSU tarafından yayınlanan yeni tarifeye göre, meskende 10 metreküpe kadar olan suyun fiyatı 20,65 liradan 21,33 liraya yükseldi. 10 metreküp üzeri su kullanımının fiyatı ise 37,68 liradan 38,91 liraya çıkarıldı.

Bu zam, geçtiğimiz Haziran ayında alınan genel kurul kararıyla yüzde 40 oranında yapılan zammın ardından gelen bir artış. O zamandan bu yana Kocaeli'deki su fiyatları sürekli artış gösteriyor. Son olarak Aralık ayında yapılan zamla birlikte su fiyatları 20,65 liraya yükselmişti. Şimdi ise 10 metreküp başına 68 kuruşluk bir zam daha yapıldı.

Kocaeli genelinde vatandaşlar bu sürekli artışlardan dolayı canından bezmiş durumda. Suya yapılan zamların hanelerin bütçesine ciddi bir yük getirdiği ve bu durumun özellikle düşük ve orta gelirli aileleri olumsuz etkilediği belirtiliyor. İSU'nun resmi sitesinden yayınlanan yeni tarifeler, vatandaşlar arasında tepkilere neden oluyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN