Su Faturaları Vatandaşı Canından Bezdi

Bölgede yaşayan vatandaşlar, kademeli olarak sürekli yükselen su faturalarından dolayı isyan ediyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Pelin Yıldız

Bölgede yaşayan vatandaşlar, kademeli olarak sürekli yükselen su faturalarından dolayı isyan ediyor. Son dönemde artan su faturaları, vatandaşları çaresiz bırakırken, kışın ortasında gelen yüksek elektrik faturalarıyla birlikte bu durum daha da içinden çıkılmaz hale geldi.

İSU, bu ay gelen su faturalarının altına, 1 Şubat 2024 tarihi itibarıyla konut abonelerinde birinci kademe tüketim limitini 10m³'ten 12m³'e yükselttiğini duyurdu. Bu değişiklikle birlikte, 5 kişilik bir ailenin tüketim limiti 14m³, 6 kişilik bir ailenin limiti 16m³, 7 kişi ve üzeri olan ailelerin ise limiti 17m³ olarak uygulanmaya başlandı.

Ancak, İSU'nun bu ay sonrasında su faturalarını daha da yükselteceği tahmin ediliyor. Bu durum, zaten zor durumda olan birçok vatandaşı daha da kötü bir duruma sokmaya başladı. Su faturalarının artan maliyetleri, vatandaşların ekonomik sıkıntılarını derinleştirirken, çözüm bulunması için yetkililerden acil adımlar atılması bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 3

  • yolcu | 19 Nisan 2024 13:09

    yazık her ay bir önceki aydan daha yüksek

  • Mağdur Vatandaş | 24 Şubat 2024 02:26

    Öncelikle bu konuyu gündeme getirdiğiniz için teşekkür ediyorum. Ben daha önce bu su faturası konulu haberde yine yorum yapmıştım. Tamamen siyasetten uzak söylüyorum. Bir vatandaş olarak, bu su faturası başta olmak üzere faturalara yetisemeyenlerin sesi olarak haykırıyorum. Karamürsel de en az 48 aydır evet yanlış duymadınız en az 48 aydır her ay suyun metreküp fiyatına zam geliyor. Vatandaşın kaçının haberi var merak ediyorum. İnanmayan varsa geçmiş faturaları duranlar bakabilir. Eskiden suya zam yılda bir yapılırdı veya uzun aralıklı zamanlarda yapılırdı. Şimdi her ay ya. Lütfen yetkililer sesimizi duyun artık. Vatandaşa yardımcı olun. İndirimleri bekliyoruz o da olmuyorsa Allah aşkı için zam yapıp durmayın. Halkımız da o bu demeden azıcık ses yükseltin ya bari

  • Murat | 22 Şubat 2024 10:19

    Şu faturalarim artık elektrikten fazla geliyor yazık gunah

BUNLARA DA BAKIN