Beşiktaş Tersanesi'nde Üzücü Kaza

Yine Tersane, Yine Gencecik İnsanlar: Beşiktaş Tersanesi'nde Üzücü Kaza Mehmet Kesik (33) Doğan Kürt (22) hayatını kaybetti.

Yine Tersane, Yine Gencecik İnsanlar: Beşiktaş Tersanesi'nde Üzücü Kaza. Mehmet Kesik (33) Doğan Kürt (22) hayatını kaybetti.

Beşiktaş Tersanesi'nde meydana gelen iş kazasında, genç işçiler hayatını kaybetti. Edinilen ilk bilgilere göre, tersanede bakım ve boya çalışması yapmak için sepetli BOOM denilen insan kaldırma platformuna binen iki işçinin bulunduğu sepet, onlarca metre yüksekten yere düştü.

Olay, tersanedeki işçilerin şok içinde tanık olduğu anlarla gerçekleşti. Yere düşen iki işçi, olay yerinde hayatını kaybetti. Yaşanan bu trajik kazanın ardından sağlık ekipleri ve güvenlik güçleri hızla olay yerine intikal etti.

Hayatını kaybeden işçilerin isimleri henüz öğrenilemezken, cenazeleri Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ölen işçilerin yakınları ve çalışma arkadaşları, olay yerinde büyük üzüntü yaşadı. Güvenlik güçleri, ölümlü kaza ile ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

Tersane çalışanlarından biri, "Böyle kazalar artık sıradan hale geldi. Güvenlik önlemleri yeterince alınmıyor. Yine gencecik arkadaşlarımızı kaybettik, içimiz yanıyor" diyerek duruma tepki gösterdi.

Beşiktaş Tersanesi'nde daha önce de benzer kazalar yaşanmış, iş güvenliği konusunda gerekli önlemlerin alınmadığı iddiaları gündeme gelmişti. İşçi sendikaları ve sivil toplum örgütleri, işçi ölümlerinin önüne geçilmesi için yetkilileri acilen önlem almaya çağırdı.

Bu üzücü olay, iş kazalarının ve iş güvenliği konusundaki eksikliklerin bir kez daha gündeme gelmesine neden oldu. İşçilerin güvenliği için daha sıkı denetimlerin ve gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiği bir kez daha ortaya çıktı.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR