Dünya bizi bu yüzden mi çok kıskanıyor ? Merak ediyorum doğrusu !
Ülkenin %70 i her yerde siyaset konuşuyorsa,yaşadığı yerin sorunlarından ziyade ülke siyasetini konuşuyorsa yanlış giden birşeyler vardır..
Ülkenin %70 i her yerde siyaset konuşuyorsa,yaşadığı yerin sorunlarından ziyade ülke siyasetini konuşuyorsa yanlış giden birşeyler vardır..
Ülkenin %80 i ekonomik olarak zorlanıyorsa,hesabını kitabını yapamaz hale geliyorsa iyi gitmeyen birşeyler vardır..
Ülke gençlerinin hayalleri değişip iş bulmakta zorlanıyorsa,Asgari ücreti beğenmeyip fabrikada çalışmayı kabul etmiyorsa iyi olmayan birşeyler var demektir..
Kişi kendi bireyselliğinden ziyade başka bir faninin yaşamını,ideolojisini dert edinip konuşuyorsa kendiyle ilgili bir sorunu var demektir..
Gücün etrafında insanlar toplanacak kadar çaresiz hissediyorsa bir problem var demektir..
Ata,dede köylerine torunlar evlatlar seneden seneye uğruyorsa çiftçinin ciddi sorunları var demektir..
Her yıl fiber,internet,Doğalgaz,Atıksu,elektrik,kaldırım taşı,asfalt yenileniyorsa değişmeyen kötü alışkanlıklar kronikleşmişse iyi gitmeyen şeyler aşikardır..
Öğrenciler kamu okullarından hızla kopup
Daha iyi bir eğitim için Özel eğitim kurumlarına her yıl kayıt oluyorsa,Her yıl bu kurumların sayısı artıyorsa gelecek kaygısı duyanların sayısıda artıyor demektir..
Eğitimde sınav sistemine ayak uyduramayan aile ve eğitim kurumları 16 yılda 14 kez değişen eğitim müfredatını başarılı bir şekilde öğrencisine aktaramıyorsa, Öğretmenlerin lise,üniversite,formasyon,kpss sınavından sonra performansa tabi tutulup; bimer,cimer aile şikayet korkusu ve Fetö vs.. gibi sorunları acaba kimin konuşmasını beklemeliyiz?
Cezaevleri tıka basa doldurulup,her gün ülke nüfusunun %20 si dava konusu oluyorsa...ülkede huzuru kaçıran acaba nedir diye kime sormalıyız?
Son yıllarda ülke nüfusunun %30 u bireysel olarak silahlanıyorsa ne kadar güvenilir ve yaşanabilir bir ülkede yaşıyoruz diye kendimize sormamız gerekmez mi?
99 depreminde hayatımıza KHK ile giren Özel iletişim Vergisinin,Anayasada 8 olan kdv nin 18 olarak hayatımızda yer almasını,Mücevherde,pırlantada olmayan verginin ekmekte buğdayda oluşunu,
Asgari ücretlinin ve işçinin maaşı üzerinden alınan verginin koca koca şirketlerde olmamasını, Arabayı,Otobüsü,Treni,Motoru üreten firmadan daha çok kazanan Devletin kdv,gümrük,ötv ve bandrolun 2 katı üstünde olan kazancını bilerek Milli markaları üretmelerini sanayiciden istemek ne kadar samimi gelecek bize ?
Yol,köprü,bina yapıp haklı olarak övünen, Seka,sümerbank,petkim,Tüpraş,Türk telekom,Şeker fabrikaları,Türkiye Maden ocakları,Tekel,Limanlar,Tedaş,Doğalgaz ve bunun gibi bir çok kuruluş...istihdam yaratan yerleri KAR Yapmıyor diyerek yakınına değerinin altında satan, kar yapmamasının nedenini araştırıp karlı hale getiremeyen,Bu yönetimi göze alamayıp satmayı kolay gören düşüncenin Otoritesinin sağlamlığına ne kadar güvenebilmeliyiz ?
Özel hastanelerin artması buna parelel Devlet hastanelerininde hızlıca artması
İnsanların sağlık durumlarının daha iyiye gittiğinin bir göstergesi mi acaba ?
Artan,her gün yenisi açılan üniversitelerin
Eğitim kalitesi ve kadrosu gerçekten gençlerimizi en iyi şekilde geleceğe hazırladığına ne kadar inanabiliyoruz acaba ?
Profesyonel orduya (ücretli) geçmeyip
Zorunlu olan peygamber ocağı diye davul zurna ile koşarak gittiğimiz vatani görevimizi herkesi eşit ölçüde yapıyor mu acaba ? Ekonomik durumu iyi olan kişilerin bedelli beklemesiyle gariban olan türk evladının askeriliğini beklemesi aynı samimiyeti sergiliyor mu acaba ?
Türk yargımıza çok güveniyorsak kader mahkumu sayımızın az olması gerekmez mi..? Kurunun yanında yaş yanmamalı o zaman..
AF sizce demokratik yolla yapılan siyasi partilerin bir tavizi midir ? Cezasını çekmeyen kişi aynı hataya bir daha düşer mi ? Bu vicdan sızlatır mı ?
Silahlanmaya Hayır,Kitap okumak hayattır,
Sevgi, barış,kardeşlik,ahlak iyi insan olmak,
Ormanlarımızı korumak,Çevreyi kirletmemek,Saygı gibi konularla ilgili Televizyonlarda tartışma konuları yada kamu spotları sıklıkla görebiliyor mu toplumumuz ?
Türk örf ve adetleri siyasetsiz şekliyle
Yansıtan Tv program sayımızla,
Saçma sapan dizi ve eğlence yarışma sayımız aynı mı acaba ?
Ülkemizin emeklisi ya da normal çalışanı Kaç kez yurtdışına çıkabiliyor ?
Kaç kez senede Yurtiçi tatil yapabiliyor ?
Düğün ve cenaze harici kaç kez eş dost akrabalarını ziyaret edebiliyor ?
Edemiyorsa bunun sebebi sadece kişinin kendisi midir acaba ?
Bu kadar cemaatin olduğu bir ülkede Diyanetin gerçekten görevini tam manasıyla yapabildiğine inanıyor muyuz ?
İnsanları etnik kimlikleri,siyasi düşünceleri,inançları,giyim kuşamlarıyla,özel hayatlarıyla, yedikleri ve içtikleriyle eleştirmeyecek kadar medeni bir toplum olduk mu acaba ?
Münker ve Nekil meleklerinin soracağı soruları neden fani olan insanoğlu sorar bize ?
İktisat,ekonomi,uluslararası iletişim,hukuk,tıp,eğitim,Tarih,strateji,kalkınma,Büyüme,teknoloji,Bütçe,İnsan hak ve özgürlükleri gibi kelime anlamlarından zor olan alanlarda mikro düşünce yapısını aşıp makro düşünen tartışan bir ülke vatandaşı olabildik mi acaba ?
352 bin engelli otizmli kardeşimiz ve büyüğümüz var.. 18 yaşına kadar eğitim verebildiğimiz kişi sayısı 28 bin..
18 yaşından sonra nasıl bir hayatla karşılaşacaklar bilemiyoruz.. çocuklarımız ve büyüklerimiz başımızın Tacı..Devletimizinde başının tacı olmak zorundadır.
Sosyal hukuk devletimiz 5 milyon suriyeliye 35 milyar dolar ayırabiliyor ama kendi insanımıza bu yapılamıyor bu çok üzücü..
Dün başka söyleyen,bugün başka söyleyenlerin
Zaman içinde doğru yanlış dediklerinin hatalarının bedeli halka ödetmelerini ne kadar doğru bulmalıyız ?
Acaba Dünya bizi bu yüzden mi çok kıskanıp,Üstümüze geliyor çok merak ediyorum..