İsmail Yıldırım'ın Cumhuriyet ile derdi mi var?
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Karamürsel Şube Başkanı Bilgutay Bağdat, yaptığı açıklamada Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım'ı eleştirdi.
Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım'ın Cumhuriyet ile derdi mi var?
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Karamürsel Şube Başkanı Bilgutay Bağdat, yaptığı açıklamada Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım'ı eleştirdi. Karamürsel Belediyesi bir yazı hazırlamış Belediye binasının yoldan görünen kısmına güzelce yerleştirmiş.
Muhtemelen hazırlanan bu yazıya da ciddi paralar vermişlerdir. Böyle bir yazıyı hele para ödenecek bir yazıyı Belediye Başkanı emir vermediği sürece oraya kimse koyamaz. Yazıyı hiçbir personel ona sormadan hazırlayamaz. Özellikle de bu İsmail Yıldırım ise yazıyı bile kendi hazırlamıştır. Yazının fotoğrafı önümüze geldiği zaman fotomontajdır diye hemen inanmadık. Yerine gidip yerinde gördük ve gözlerimize inanamadık.
“ MİLLİ MÜCADELE'NİN YÜZÜNCÜ YILI”
Günün anlamına uygun ve şekilde 100 rakamının ortadaki sıfırının içine Belediye logosu konmuş son sıfırda ay ve yıldız olarak düzenlenmiş. 100 görüntüsü muhteşem. Altında siyah kaplamanın üstüne beyaz yazı ile “ MİLLİ MÜCADELE'NİN YÜZÜNCÜ YILI “ yazılmış. Yıllardır 29 Ekim 2023 tarihinin Cumhuriyetin 100. Yılı olduğunu bilmeyen küçük çocuk bile kalmadı. Hatta sağır sultan bile biliyor. Ve hatta bayrak dağıtırlarken “ Cumhuriyetin 100. Yıl bayrağı “ diyerek çarşıda dağıttılar.
Böyle önemli günün anlamını belirtirken hata yapmak imkânsız bir durum olsa gerek. Hele ki İsmail Yıldırım gibi kendine çok güvenen bir başkanın bu hatayı yapmış olması çok çok şaşırtıcı. Ben görmedim haberim yok deme lüksü yok. Başta belirttiğimiz gibi onun emri olmadan o yazı oraya konmaz. Her gün girdiği bina önüne başkanı olduğu belediye tarafından konan yazıyı görmemiş olması da mümkün değil.
“OY PEŞİNDE KOŞUYOR”
Ya burada birilerine Cumhuriyeti saymadığını belirterek oy peşinde koşuyor ya da tarih bilgisi çok zayıf. Milli mücadele Dönemi 19 Mayıs 1919 tarihinde Mustafa Kemal Paşa'nın Samsun'a çıkması ile başlar. 11 Ekim 1922 tarihinde TBMM hükümeti ile İngiltere, Fransa, İtalya ile Mudanya Ateşkes Antlaşması imzalanmasıyla biter. Ve Yunanistan 14 Ekim 1922 tarihinde kendiliğinden antlaşmayı tanıdığını kabul etmesi ile “ MİLLİ MÜCADELE DÖNEMİ “ tamamı ile bitmiştir. Artık kazanan taraf ve Padişahın 17 Kasım 1922 tarihinde ülkeyi terk etmesi ile devletleşme yeni bir devlet kurulma çalışmaları dönemi başlamış.
29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetin ilanı ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur. Milli Mücadele döneminin başlama ve bitme dönemi ile Cumhuriyetin kuruluşu dönemleri farklı tarihler ve konulardır. Cumhuriyet'in 100. Yılında Cumhuriyet kelimesini kullanmayıp “MİLLİ MÜCADELE'NİN YÜZÜNCÜ YILI” demek Türkiye Cumhuriyeti ile sorunum var anlamına gelir veya iş güzarlık anlamına gelir ya da iş bilmemezlik, tarih bilmemezlik anlamına gelir. Daha da ötesi her zaman yaptığı gibi yeni bir mesele çıkararak gündem yaratmak anlamına gelir. Oraya harcadıkları her kuruş bu ilçe halkının parası ile olmaktadır. Yazık o kadar çok harcanan paraya.”