İSU Teknik Ekibi Körfez Geçiş Köprüsünde İncelemeler'de Bulundu
İSU Genel Müdürlüğü'nün değişik birimlerinde görevli yöneticileri ile teknik personeli dünyanın en büyük orta açıklıkta asma köprüler arasında 4'ncü sırada yer alacak ve tabliyeleri konulan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'ndeki çalışmaları yerinde inceledi.
İSU Genel Müdürlüğü'nün değişik birimlerinde görevli yöneticileri ile teknik personeli dünyanın en büyük orta açıklıkta asma köprüler arasında 4'ncü sırada yer alacak ve tabliyeleri konulan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'ndeki çalışmaları yerinde inceledi.
Ülkemizin öncü projelerinden olan toplam 433 km uzunluğundaki Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu projesi inşaatı belirlenen program çerçevesinde sürüyor. Yaklaşık 8 milyar dolar finansman maliyeti bulunan proje kapsamında yer alan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü, Dilovası ile Yalova Altınova ilçeleri arasında inşa ediliyor. İSU İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Hasan Fitoz, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hüseyin Hakkı Akbulut, Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Süleyman Karabayır, Dilovası Şube Müdürü İsmet Topal, Körfez Şube Müdürü Muharrem Bektaş ve İletişim Şube Müdürü F.Alper Engin ile birlikte Planlama, Yatırım ve İnşaat, Projeler ile İçmesuyu ve Kanalizasyon Daire Başkanlıklarında görevli uzman mühendislerin katılımı ile birlikte Körfez Geçiş Köprüsü'nde incelemelerde bulundu.
Projeyi yürüten ekip tarafından ağırlanan İSU yönetici ve teknik personeli, Yap İşlet Devret modeli ile inşa edilen Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu projesi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Proje kapsamında 1 adet asma köprü, 3 tünel, 35 viyadük, 88 köprü, 188 altgeçit ve 727 adet menfez ile birlikte toplam 433 km uzunluğunda otoyol inşa edileceği, köprünün 1550 metre orta açıklığı ile dünyanın en büyük 4'ncü asma köprüsü olacağı belirtildi. Tabliyeleri konulan yıl sonunda hizmete alınması hedeflenen köprü ile birlikte Dilovası ve Altınova arasında D100 ve D130 karayolu ile 90 km olan mesafenin 12 km' ye, sürenin de 6 dakikaya inileceği ifade edildi. Köprünün kullanılması ile yılda 650 milyon dolar tasarruf sağlanacağını da aktarılan sunumda, projede yer alan otoyolun tamamlanması ile birlikte 8 ila 10 saat mesafenin bulunduğu İstanbul ile İzmir arasında karayolunun 3 - 3,5 saate ineceği kaydedildi.
İSU yöneticileri ile teknik personeli ardından gövde kısmı 2682 metre olan asma köprü de yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Ekip, Dilovası'ndan tekne ile köprünün denizden ve Altınova tarafındaki çalışmaları yerinde inceleyerek yöneticilerden bilgi aldı. İSU yönetici ve teknik ekibi, ülkemizin en önemli projelerinden olan Körfez Geçiş Köprüsünde yapılan çalışmaları yerinde görmenin gurur ve heyecanını yaşadıklarını belirterek, gösterdikleri ilgiden dolayı proje yöneticilerine de teşekkür etti.