Karamürsel'de Anne-Baba Tutumları ve İletişim Problemleri konferansı
Karamürsel'de Okul Öncesi Dönemi Çocuklarda, Anne-Baba Tutumları ve İletişim Problemleri konferansı Karamürsel'de Okul Öncesi Dönemi Çocuklarda, Anne-Baba Tutumları ve İletişim Problemleri ile ilgili velilere konferans verildi.
Karamürsel'de Okul Öncesi Dönemi Çocuklarda,
Anne-Baba Tutumları ve İletişim Problemleri konferansı
Karamürsel'de Okul Öncesi Dönemi Çocuklarda, Anne-Baba Tutumları ve İletişim Problemleri ile ilgili velilere konferans verildi.
Karamürsel Uçan Balon Anaokulu ve Karamürsel Necdet Calp İlkokulunun katkılarıyla ‘Okul Öncesi Dönemi Çocuklarda, Anne-Baba Tutumları ve İletişim Problemleri ile ilgili velilerine Psikolog Mahmut Çalık, Uçan Balon Anaokulu Müdürü Figan Özyürek, Necdet Calp İlkokulu Aile Birliği Başkanı Nehir Karacan ve veliler katıldı.
Karamürsel Necdet Calp İlkokulu'nun konferans salonunda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Uçan Balon Anaokulu Müdürü Figan Özyürek yaptığı konuşmada, "Biz kurum olarak, eğitimin anne karnında başladığını ve anne babalarla devam ettiğini biliyoruz. Sağlıklı anne-baba tutumları önemli. Bizler de okul öncesi eğitimle bu yola devam ediyoruz. Okul öncesi eğitimin ve çocuk yetiştirmenin önemini artık herkes biliyor. İstedik ki Karamürsel halkını, anne babalarımızı bilinçlendirelim, bu konuda öncülük edelim, bu tür seminerlerin sayısı artsın" diyerek anne-baba eğitiminin önemini vurguladı.
Açılış konuşmasının ardından konferansa konuşmacı olarak katılan Psikolog Mahmut Çalık yaptığı açıklamada; ‘Okulöncesi dönemde çocuklarımızın eğitim hedeflerini saptarken çocuğu tek başına düşünmek mümkün değildir, çocuk ailesi ile bir bütündür. Eğitimci olarak başarılı bir okulöncesi eğitimini amaçlıyorsak içine anne babayı da alan, aile eğitimini kapsayan, önem veren hedefler oluşturmak zorundayız.
Anne ve baba arasındaki geçimsizlik, kavga ve ayrılıklar küçük yaştaki çocuklarda altını ıslatma, parmak emme, tırnak yeme ve öz güven eksikliğine sebebiyet verirken ileri yaşlarda ise istenmeyen aykırı gruplara katılmalarına neden oluyor” dedi.
Çocuğun gelişim dönemindeki problemlerini anne babalar iyi bilmeli, velilerimize bu problemlere karşı gerekli ana baba tutumlarını göstermelerini ve her şart altında koşulsuz birey olmalarını tavsiye ediyoruz. Çocuklar doğdukları günden başlayarak inançlarını, tutumlarını ve davranışlarını şekillendiren bir aile ortamında yaşamaya başlarlar. Okul öncesi dönemde, büyüme ve gelişmenin her aşamasında çocuğu korumak, yetiştirmek, çocuğun ihtiyaçlarını karşılamak, yaşam koşullarını iyileştirmek, gelişmesi için olanaklar sağlamak, ailenin olduğu kadar, yakın çevresinin, eğitim kurumlarının ve üyesi olduğu toplumun da görevidir.
Okul öncesi eğitim öncelikle ailede başlamaktadır. Çocuğun kişilik gelişimi yönünden istenilen noktaya ulaşması, etkileşim içinde olduğu farklı çevrelerin bu gelişime katkı derecesi ile yakından bağlantılıdır ve okul öncesi kurumda verilen eğitimin sürekliliğinin sağlanması için okul aile iş birliği şarttır. Okul öncesi eğitim kurumlarında uygulanan eğitim programları ne denli kaliteli olursa olsun aile tarafından desteklenmedikçe çocuklarda kalıcı davranış değişiklikleri sağlamak ve okul öncesi eğitimin hedeflerine ulaşmak mümkün olamayacaktır' dedi.