Karamürsel'de KYK Yurdu Tadilat Nedeniyle Kapanıyor

Karamürsel'de KYK Yurdu Tadilat Nedeniyle Kapanıyor: Öğrenciler Barınma Kriziyle Karşı Karşıya

Karamürsel'de KYK Yurdu Tadilat Nedeniyle Kapanıyor: Öğrenciler Barınma Kriziyle Karşı Karşıya

Karamürsel'de bulunan Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) kız ve erkek öğrenci yurtlarının tadilat çalışmaları nedeniyle bir yıldan uzun bir süre kapalı kalacağı açıklandı. Bu durum, mevcut ve yeni kayıt yaptıracak yüzlerce öğrenciyi barınma sorunuyla karşı karşıya bıraktı.

Yetkililerden henüz resmi bir açıklama yapılmazken, Karamürsel'de ilçe genelinde bu duruma yönelik herhangi bir hazırlığın yapılmamış olması, tepkilere yol açtı. Öğrenciler ve aileleri, barınma sorununa dair belirsizlik karşısında büyük bir endişe yaşıyor. Özellikle üniversite eğitimine yeni başlayacak öğrenciler, alternatif konaklama çözümleri bulmakta zorlanıyor.

Karamürsel Kaymakamı Kemal İnan'ın, mağduriyet yaşayan öğrencilerin barınma sorununu çözmek için nasıl bir adım atacağı merak konusu. İlçeye gelecek olan ve barınma sorunu yaşayacak öğrenciler için hangi önlemlerin alınacağı da belirsizliğini koruyor.

Veliler ve öğrenciler, yetkililerden acil bir çözüm beklerken, Karamürsel'deki bu durumun üniversite eğitimine başlayacak gençlerin geleceğini olumsuz etkileyebileceği endişesi dile getiriliyor.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR