Karamürsel'de yapılan açık arttırma dudak uçuklattı.

Karamürsel'de yapılan açık arttırma dudak uçuklattı. Karamürsel'de Süs Tavukları açık artırmasında rekor fiyatlar Karamürsel Kanatlı Hayvan Sevenler Derneği tarafından düzenlenen süs tavukları mezat'ında tavuklar rekor fiyata alıcı buldu. Karamürsel Kanatlı Hayvan Sevenler Derneği'nde ilk kez düzenlenen mezatta bir birinden değerli ve nadir bulunan 50 çeşit süs tavuğu 50 lira ile 10 bin lira arasında satışa sunuldu.

TAKİP ET

Karamürsel'de Süs Tavukları açık artırmasında rekor fiyatlar

Karamürsel Kanatlı Hayvan Sevenler Derneği tarafından düzenlenen süs tavukları mezat'ında tavuklar rekor fiyata alıcı buldu. Karamürsel Kanatlı Hayvan Sevenler Derneği'nde ilk kez düzenlenen mezatta bir birinden değerli ve nadir bulunan 50 çeşit süs tavuğu 50 lira ile 10 bin lira arasında satışa sunuldu. Mezat'ın gözdesi siyah renkteki ‘Ayam Cemani' cinsi tavuk oldu. Karamürsel 4 Temmuz Mahallesi Hakan Ayan Sokak Fenerbahçeliler Derneği'nin yan tarafında Başkanlığını Şenol Açıkgöz'ün yaptığı Sadettin Yazıksız, Nejdet Köseeren, Mert Kılıç, Hasan Ünal, Ahmet Gülten ve Feridun Ertürk'ten oluşan yönetimi kuruluyla 70 üyesiyle yeni kurulan Kanatlı Hayvan Sevenler Derneği, Karamürsel'de ilk kez yapılan süs tavukları müzayedesinde Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen bir çok süs tavuğu tutkununu mezatta bir araya getirdi. Meraklılar mezat'a çıkan süs tavuklarını alabilmek için bir biriyle kıyasıya yarıştı. Mezatta rekoru Ayam Cemani cinsi horoz ve tavuğu 10 bin liradan satışa çıktı. Alıcı olmayınca satılamadı.

Karamürsel'de resmi olarak ilk kez yapılan süs tavukları mezat'ında konuşan Karamürsel Kanatlı Hayvan Sevenler Derneği Başkanı Şenol Açıkgöz, “Bu dernek Karamürsel'de yeni kuruldu, bu derneğin kurulmasında büyük emeği bulunan Mustafa Çağlar, Uğur Dede ve Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinde örgütlenmesini başlatan Erol Koç'a teşekkür ediyorum. Kuruluşumuzla birlikte bu mezat Karamürsel'de resmi olarak ilk defa yapıldı. Elinde fazla tavuğu bulunan arkadaşlar mezatta satışa çıkartıyor. Mezatta satışlar 50 liradan başlayıp yukarılara kadar çıkacak. Biz bu mezat'ı her ay yapmayı düşünüyoruz. Bizim hedefimiz federasyon kurup yurt dışında fuarlar düzenlemek” dedi. Dernek Başkanı Şenol Açıkgöz sözlerini şöyle sürdürdü: "Milli değerimiz olan Osmanlı Sultan tavuğumuz 1850 yılına kadar Osmanlı hanedanı için üretiliyordu. Bu tavuk 1850 yılında İngiltere kraliyet ailesine hediye ediliyor. Biz milli değerimize sahip çıkmayıp neslini ülkemizde tüketiyoruz. Bu tavuğunun nesli İngiltere'den dünyanın her yerine yayılıyor. 15 yıl önce Bursalı bir iş adamımız bu tavuğu kataloglardan görüp yumurtalarını ülkemize getiriyor. Bu tavuk 15 yıldır tekrar ülkemizde üretilmeye başlandı, ve çoğaltılarak bu mezatlarda 5 bin liraya kadar alıcısı oluyor.

Osmanlı Sultan Tavuğu, Malezya Serema Cinsi tavuklar, siyah renkteki Ayam Cemani cinsi tavukların özellikle ilgi çektiğini belirten Açıkgöz, şöyle devam etti, Bu derneği kurmamızın amacı, tüm süs tavuğu sevenleri bir araya getirip kurumsallaşma adına bir adım atmaktır. Kanarya ve güvercin federasyonları olduğu gibi federasyon kuracağız. İstanbul, Bursa ve Kocaeli'nde örgütlendik. Türkiye'nin bir çok illerinde de derneğimizi kuracağız. Hayvan sevgimizi ülke insanımıza aşılamayı hedefliyoruz.

Şenol Açıkgöz sözlerini şöyle tamamladı, Mezattın en pahalı tavuğu Ayam Cemani oldu. Ayam Cemani'nin özelliği, gagası dahil her yeri siyah bir tavuktur. Bir yılda 364 yumurta yaparak Guiness Rekorlar Kitabı'na girmiş bir tavuktur. Altın, gümüş, limon, mavi ve siyah renklerde bir çok farklı desende süs tavuklarımız bulunmaktadır. Malezya Serema'nın özelliği ise, en fazla kilosu 200 gr olan ve değeri 10 bin lirayı geçen bir tavuktur. 20 kiloluk süs tavukları da bulunuyor. Burada fiyat; süsü ve kilosuna göre değişiyor. Mavi, yeşil, kırmızı,

koyu kahverengi gibi çeşitli renklerde olan süs tavukları, olduğu renkte yumurta yapmaktadır. Her süs tavuğunun insan vücuduna ayrı bir faydası bulunmaktadır.” dedi.

Bakmadan Geçme