Milli Eğitim Müdürlüklerinde Büyük Değişim Bekleniyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in il ve ilçe müdürlerindeki beş yıllık görev süresi kuralı kapsamında Kocaeli'de de önemli değişiklikler yaşanması bekleniyor.

Kocaeli'nde Milli Eğitim Müdürlüklerinde Büyük Değişim Bekleniyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in il ve ilçe müdürlerindeki beş yıllık görev süresi kuralı kapsamında Kocaeli'de de önemli değişiklikler yaşanması bekleniyor.

Bakan Tekin'in açıklamasının ardından Türkiye genelinde pek çok ilde olduğu gibi Kocaeli'nde de milli eğitim müdürlüklerinde görev değişiklikleri gündeme geldi. Kocaeli'nin 12 ilçesinden 4'ünde görev süresi 5 yılı doldurmayan müdürlerin yerlerinde kalması beklenirken, diğer ilçelerde ise önemli değişiklikler yaşanacağı konuşuluyor.

İşte ilçelere göre beklenen gelişmeler:

  • Gebze: Gümüşhane'ye atanan Şener Doğan'ın yerine en güçlü aday olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürü Şenol Pekgöz gösteriliyor.
  • Gölcük: Saraylı Okulundaki ek ders yolsuzluğu soruşturması nedeniyle yıpranan Caferi Tayyar Mert'in, Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç'un yerine geçebileceği konuşuluyor. Ancak soruşturma raporunun beklenmesi nedeniyle bu transferde gecikme olabilir.
  • Dilovası: Dilovası için henüz net bir isim olmamakla birlikte, sürecin yakından takip edildiği belirtiliyor.
  • Darıca: Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz'un Kartepe veya Başiskele'ye atanabileceği, yerine ise Dilovası İlçe Müdürü Murat Balay'ın gelebileceği iddia ediliyor.
  • Kartepe: Ferhat Dilek'in İl Milli Eğitim Müdürlüğüne geri dönebileceği konuşulsa da, başka bir ilçeye kaydırılabileceği belirtiliyor. Yerine ise Darıca İlçe Müdürü İsmail Oğuz'un atanacağı konuşuluyor.
  • Karamürsel: Murat Çakır'ın farklı bir göreve getirilmesi beklenirken, yerine İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erdinç Bozkurt'un adı geçiyor.
  • Başiskele: Cemil Akkaya'nın Gölcük veya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak atanabileceği konuşuluyor. Yerine ise Kocaeli İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Şendoğan ya da Darıca İlçe Müdürü İsmail Oğuz'un gelmesi muhtemel.

Kocaeli'nde yaşanacak bu önemli değişikliklerin, ilin eğitim sistemine olumlu etkiler yapacağı ve yeni bir dönem başlatacağı düşünülüyor.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR