Öldüren Sanığın Yargılanmasına Başlandı

Karamürsel ilçesinde taksi şoförünü silahla öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan sanık Mustafa Gülbaş'nin yargılanmasına Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmaya, tutuklu sanık Mustafa Gülbaş, öldürülen Murat Karaca'nın eşi Selma Karaca, oğlu Emirhan Karaca ve tarafların avukatları katıldı.

Karamürsel'de Taksi Şoförünü Öldüren Sanığın Yargılanmasına Başlandı

Karamürsel ilçesinde taksi şoförünü silahla öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan sanık Mustafa Gülbaş'nin yargılanmasına Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmaya, tutuklu sanık Mustafa Gülbaş, öldürülen Murat Karaca'nın eşi Selma Karaca, oğlu Emirhan Karaca ve tarafların avukatları katıldı.

Sanık Mustafa Gülbaş, savunmasında, Murat Karaca'nın uzaktan akrabası olduğunu, kendisini ağabeyi gibi gördüğünü ve 2014 yılında kardeşine tokat atması nedeniyle aralarında bir husumet yaşandığını ancak bu husumetin taraflarca barış sağlanarak kapandığını ifade etti. Olay günü kız arkadaşıyla tartıştığını ve taksi durağına giderek üzerinde fazla para bulunmaması sebebiyle Murat Karaca'yı çağırdığını anlatan sanık, Karaca'nın mesaisinin bittiğini söylemesine rağmen kendisi için isteksizce aracı kullanmayı kabul ettiğini iddia etti.

Sanık Mustafa Gülbaş, yolda Karaca'nın gönülsüz tavırlarının ve küfürlü konuşmasının kendisini sinirlendirdiğini, bu nedenle geçmişteki meselelerin aklına geldiğini belirtti. Kardeşiyle yaşanan olayı sorması üzerine Karaca'nın arabayı kilitlediğini duyduğunu, kendisine saldıracağı endişesiyle belindeki tabancayı gösterdiğini savundu. Boğuşma sırasında silahın ateş aldığını, kaç el ateş ettiğini hatırlamadığını ifade etti.

Mahkeme, araç kamerası görüntülerinde, sanığın taksiye bindikten 7 saniye sonra silahı çıkardığı ve Karaca'ya telefonu açmamasını söylediğinin tespit edilmesi üzerine, sanık Mustafa Gülbaş. bu durumu doğrulayarak, "Silahı önce çıkarmadım, sadece korkutmak amacıyla gösterdim. Telefonu açmasını ise tartışmanın karşı tarafa yansıması ve denetimli serbestlik durumumun etkilenmemesi için istemedim," şeklinde savunma yaptı.

Murat Karaca'nın eşi Selma ve oğlu Emirhan Karaca, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti. Tanık olarak dinlenen sanığın kız arkadaşı Nezire Ş, olay günü Mustafa Gülbaş'nin çok gergin olduğunu ve sanığın belinde silah fark ettiğini söyledi. Ayrıca, sanığın kendisine "Ben herkesle vedalaştım, senin yerinde olsam Allah'tan af dilerim" dediğini belirterek, bu sözlerden rahatsız olup olay yerinden kaçtığını anlattı.

Sanık avukatı, müvekkilinin olayı tasarlayarak işlemediğini savunarak, davranışlarının da bu yönde olmadığını öne sürdü. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

İddianameden

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 14 Ekim 2023'te Karamürsel'in 4 Temmuz Mahallesi Çiftlik Sokak'ta Murat Karaca'nın (42), Mustafa Gülbaş. (37) tarafından silahla öldürülmesine ilişkin soruşturmada, sanığın "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, "silahla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 10 yıla kadar ve "6136 sayılı Kanuna Muhalefet"ten de 3 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR