Engel Haberleri

Engel Haberleri

Ahmet Çalık, Karamürsel'de tarih yazdı

Karamürsel'de uzun yıllardır süregelen siyasi dengelerde önemli bir değişim yaşandı. Cumhuriyet Halk Partisi, 47 yıl aradan sonra Ahmet Çalık ile belediye başkanlığını kazandı.

Yeniden Refah Partisi Üye Kayıtları Hızla Artıyor

Karamürsel'de siyasi dengelerin yeniden şekillendiği bir dönem yaşanıyor. AK Parti'nin meclis üyelerini açıklamasının ardından, ilçede Yeniden Refah Partisi'ne büyük bir geçiş yaşanıyor.

Vali Yavuz, Karamürsel'de Gönül Köprüsü Kurdu

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, devletin sıcak elini hissettirmeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Hafta sonları yoğun programları sebebiyle gerçekleştirdiği ziyaretlerine, hafta içi ise eşi Selda Yavuz Hanımefendi ve Vali Yardımcıları ile birlikte devam ediyor.

Karamürsel Deva İlçede dengeleri değiştirecek

Karamürsel'de DEVA Partisi İlçe Başkanı Cüneyt Yücetepe: "Yoğun İlgi ve Büyük Destekle Projelerimize Odaklanıyoruz"

Karamürsel'de "Gönülden Gönüle" Projesi Kapsamında 10 Aile Ziyaret Edildi

Kocaeli Valiliği tarafından yürütülen "Gönülden Gönüle" projesi kapsamında, Karamürsel ilçesindeki ihtiyaç sahibi ailelere yönelik özel ziyaretler gerçekleştirildi. Vali Seddar Yavuz'un öncülük ettiği bu proje, şehit yakınları, gaziler, öksüzler, yetimler, yaşlılar, engelliler ve ihtiyaç sahibi ailelere destek olmayı amaçlıyor.

Doğan Çitil, ayrıştırıcı değil! Birleştirici güç olmak için geliyorum

Kaytazdere Belediye Başkanlığı için yaşanan ilginç gelişmeler, yerel siyaset sahnesinde dikkat çekiyor. Eski Belediye Başkanı Ali Kangal, görevi sürdürürken karşılaştığı bir dava nedeniyle başkanlıktan alınmış ve sonraki seçimlere katılımı engellenmişti.

Karamürsel Birey Koleji yine gönüllere dokundu

Karamürsel başta olmak üzere bölgede verdiği kaliteli eğitim ile adından sıkça söz ettiren Karamürsel Birey Koleji, eğitim ve öğretimin yanında sık, sık düzenlediği sosyal sorumluluk projeleri ile yine gönüllere dokunmaya devam ediyor.

İsmail Yıldırım'a engelli annesi öyle bir feryat etti ki!

Karamürsel Belediyesi'nin kurumsal hesaplarından yapılan paylaşım sonrası bir engelli birey annesi öyle bir feryat etti ki, okuyanların yüreği parçalandı. Karamürsel Belediyesi'nin kurumsal hesaplarından sanki bir basın kuruluşu gibi şöyle bir paylaşım yapıldı. "Göreve geldiği ilk günden bugüne kadar toplumun her kesimiyle 7’den 77’ye gönülleri fetheden Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, 3 Aralık Dünya Engelliler gününde özel çocukları unutmadı." yapılan bu paylaşım sonrası sosyal medya üzerinden bir engelli annesi şöyle bir yorum yaptı. "İsmail Başkan benim ve evladımın yaşadıklarını Allah sana yaşatmasın. Ben o reklam yaptığın yüzme havuzunun hemen üst tarafında oturuyorum. Engelli yürüyemeyen bir evladım var. 21 yıldır bu ilçede başkanlık yaptığını sanıyorsun ya çok ama çok yanılıyorsun. Başkan dediğin şehir içi minibüsüne biner, İzmit otobüsüne biner, Yalova otobüsüne biner, Vapura biner, ben seni hiç hastane civarında gezerken görmedim, zaten gezseydin yapmadıklarından utanırdın. Hoş benimki de laf. Sen neden utandın ki bu zamana kadar. Ben evladımı her çarşıya indirirken her kaldırıma çıktığımda seni anıyorum. Kaldırım dediğime bakma sen o 7 den 77 reklam yaptırdığın tesisin önünden aşağı bir engelli bir bebek sahibi inmek isteyince neler çekiyor? Yolun çoğunu kaldırım üzerinden mi yoksa aman bir araba çarpmasın korkusu ile yoldan gidiyor diye saatlerce anlatmak isterdim ama sen nerden bileceksin. Evet belki safız ama salak değiliz. Gazeteleri okuyor yapılanları takip ediyoruz. Sen Araplar gibi 41 K 0001 birde 41 K 0002 kraliyet araçlarınla kasıla kasıla gezdiğin için bilmezsin. Anca reklam olsun diye sadece fotoğraf çekilinceye kadar güler reklamını yapar gidersin. Ama Allah sana bizim yaşadıklarımızı yaşatmasın" yorumunu yapan engelli annesi bir çok kişinin söyleyemediklerini söylemiş oldu.

Ahmet Çalık “Tüm Engelleri Beraber Aşacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi Karamürsel Belediye Başkan adayı Ahmet Çalık, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Engelleri Birlikte Aşacağız” ifadelerinde bulundu.

Karamürsel siyasetinde tüm dengeler değişti

Ak Parti Karamürsel ilçe başkanı Sait Mete, üç yıldır başarılı bir şekilde yürüttüğü ilçe başkanlığı görevinden istifa ederek belediye başkanlığı için resmen adaylığını açıkladı.

Zulme Karşı Filistinli Kardeşlerimizin Yanındayız

Karamürsel Saadet Partisi ilçe başkanı Mustafa Sağlam Filistin'de yaşanan zulme karşı sessiz kalmadı. İsrail´in Kudüs´te özellikle mukaddes mekân Mescid-i Aksa çevresinde çoğunluğu çocuk ve kadınlar olmak üzere sivil ve savunmasız Filistin halkına uyguladığı şiddet, katliam ve ibadet özgürlüğünü engelleme girişimleri vahim bir hal almıştır. İnsanlara, inanç ve özgürlüklerini bir başka inanç uğruna kısıtlayarak insanlık dışı bir şekilde zulmetmek hiçbir millet için kabul edilebilir değildir.

Hafriyat kamyonu evin içine daldı

Karamürsel'de facia kıl payı atlatıldı. Şans eseri evde kimsenin olmaması büyük bir facia yaşanmasını engelledi.

Torbacı evinde uyuşturucu ve hassas terazi ile yakalandı

Torbacı evinde uyuşturucu ve hassas terazi ile yakalandı. Vatandaşların çevrelerinde gördükleri yada şüphelendikleri olaylarda basın ve kolluk kuvvetlerine haber vererek suç ve suçlunun engellenmesine yardımcı olunabilir. Unutmamak gerekir ki çevrenizde yayılan uyuşturucu belası gün gelecek sizlerin de başına bela olacaktır.

Karamürsel Müftüsü Muharrem İslamoğlu'na ağır sözler

Mil-Diyanet Sen Genel Merkezi, Karamürsel Müftüsü Muharrem İslamoğlu'nun, Mil-Diyanet Sen Kocaeli Şube Başkanı Alim Özbek ve yönetimine karşı yaptıkları ziyarete tepki gösterdi. Müftü İslamoğlu'nun Ayşegül Doğruer'e yaptığı ziyareti engellemesi sonrası

Karamürsel plajlarında 18 kişi boğulmaz üzereyken kurtarıldı

Kocaeli Sahilleri Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSKEM) ekipleri tarafından 2 haftada, Karamürsel plajlarında 18 kişi boğulmaktan kurtarıldı.

Orman ve Doğa katliamına engel olunulamıyor!

Karamürsel'de, kayın ormanları ve göçmen kuşların göç yolları katledilerek yapılan Rüzgar Enerji Santrali (RES) projeleriyle ilgili raporlar ve mahkeme kararları yok sayılmış, doğa severlerin itirazlarına rağmen projeler onaylanmıştır. Çalışmaların Uygun Yerlerde Yapılması Gerekliliği Kocaeli ve Bursa bölgelerinde yapılacak RES projelerinin doğru yerlere ve olumlu Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporlarına uygun olarak yapılması gereklidir. Doğa ve hayvanlara zarar vermeden çalışmaların gerçekleştirilmesi önemlidir.

Sait Mete seçim startını erken verdi

AK Parti Karamürsel İlçe Başkanı Sait Mete belediye başkanlığı seçimleri için adeta start verdi. İsmail Yıldırım'dan sonra adaylığına kesin gözü ile bakılan Mete'nin ilçede çalmadık kapı bırakmaması ve sosyal medyadan sürekli olarak piar yapması, karşılığını bulacakmı önünüzdeki günlerde hep beraber göreceğiz. İSMAİL YILDIRIM BÜYÜK PROJELERİN PEŞİNDE Sait Mete, halkın kapısını çalıp kapı kapı gezerken, mevcut belediye Başkanı İsmail Yıldırım ise Arap aileleri ile görüşmeler yapıp, Karamürsel sınırları içinde yapılacak inşaatların özel projeleri için sokak ve caddeleri iptal ederek lüx siteler yapılmasının önündeki engelleri kaldırmak gibi işlerle uğraşması ilçenin gündem konularından.

Karamürsel Jandarma bir torbacı daha yakaladı

Karamürsel Jandarma ekipleri uyuşturucu ve satıcılarına adeta savaş açtı. Son olarak torbacılık suçundan ceza alan firari şahıs Karamürsel Jandarma ekipleri tarafından paketlenip ceza evine teslim edildi. Bölgemizde sizlerde küçük yaşta çocuklarınızın, akrabalarınızın, yakınlarınızın uyuşturucu ve diğer suçlara bulaşmasını engellemek isterseniz hiç bir şahsi bilginizi paylaşmadan ihbarda bulunun.

Enver Demirsoysal başkanlıkta yine tam destek aldı

Geçtiğimiz günlerde kendi bölgelerinde yapılması planlanan büyük bir taş ocağı projesine karşı direnen ve yapımına engel olmayı başaran Karamürsel Kızderbentliler Dayanışma ve Kalkınma Derneği ve başkanı Enver DEMİRSOYSAL, tüm Kızderbentlilerin oybirliği ile görev sürelerini yeniledi.

Karamürsel halkı ormanlarını talan ettirmedi!

Karamürsel'e yapılacak taş ocağı ve orman katliamına mahkeme engeli. Bursa'ya yapılacak olan Karadere ve Kınalı Barajları'nın inşaatında kullanılmak üzere Karamürsel'de yapılacak olan taş ocağını mahkeme iptal etti.

Karamürsel Emniyet Müdürü Veysel İşleyen gönüllere dokundu

Karamürsel'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla emniyet müdürlüğü personeli engelli bireylerle bir araya geldi.

Turgut Taşçı ve yiğitleri destan yazmaya devam ediyor

Turgut Taşçı diye yazılır; Adam diye okunur. Onca zorluğa, sıkıntıya, yokluğa, engellemeye dayandı ve bu gün değil Karamürsel genelinde Ülke genelinde adını altın harflerle yüreklere kazımayı başardı.

Heybe Kadın Kooperatifi yine gönüllere dokundu

Karamürsel Heybe Kadın Kooperatifi kadınları, yaptıkları yiyecekleri Karamürsel’deki özel insanlara ikram etti.

Binlerce arı iş yerini adeta istila etti!

Karamürsel'de binlerce arı bir iş yerini adeta istila ederek içeride çalışmakta olan kişilerin iş yerinden çıkmasını engelledi.

Karamürsel'de öz oğlunu öldüren babanın cezası bu gün belli oldu!

Karamürsel'de engelli öz oğlunu öldüren cani babanın cezası bu gün kesinleşti.

Yaşlı ve engelli kadını bağlayıp altınlarını çaldılar!

Karamürsel'de oturan F.E. (19) ve A.T. (20) isimli iki arkadaş evine girdikleri yaşlı ve engelli kadını bağlayıp altınlarını çalıp kaçtılar.

Türkan Yıldız hayatını kaybetti

Karamürsel Engelsiz Yaşam Derneği üyesi ve Karamürsel Belediyesi eski çalışanlarından Türkan Yıldız tedavi gördüğü hastanede yaşamını kaybetti.

Tahir Büyükakın yine memleketinde işleri takipte!

Karamürsel Kent Meydanı Köprülü Kavşağı’nda inceleme gerçekleştiren Başkan Büyükakın,  “Hava şartları bizim çalışmamıza engel olmazsa üç ay gibi bir sürede buradaki inşaat işlemini bitirmeyi hedefliyoruz” dedi. Başkan Büyükakın, ‘’Karamürsel battı çıktıda hedefimiz üç ay’’

Engelliler Birliği'nden Karamürsel Engelsiz Yaşam Derneği'ne ziyaret

Sakarya Engelliler Birlik Federasyonu Başkanvekili İbrahim İşçi ve beraberindeki yönetim,  Karamürsel Engelsiz Yaşam Derneği'ni ziyaret etti.

Deniz sezonu resmen kapandı!

KOSKEM sezonu kayıpsız kapattı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kocaeli Sahilleri Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSKEM) ekipleri, yaptıkları özverili çalışma neticesinde 2020 yaz sezonunu kayıpsız kapattı.