Talepler Haberleri

Talepler Haberleri

Karamürsel Sakinleri, Şehir Hastanesine Direk Ulaşım İstiyor

Kocaeli Şehir Hastanesi'nin 3 Nisan 2023 tarihinde hizmete girmesinin ardından, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan toplu taşıma hatları ile hastaneye ulaşım kolaylaştırıldı.

Karamürsel'e geçici seyahat kart ofisi açılıyor    

Karamürsel'e geçici seyahat kart ofisi açılıyor     Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, seyahat kartları birimindeki artan taleplerin karşılanması için Karamürsel Belediye binasına geçici seyahat kart ofisi açıyor.

Karamürsel Barbarosspor iki yeni branş daha açtı

Karamürsel Barbaros spor, genellikle futbol ağırlıklı faaliyetler gösteriyordu. Gelen yoğun taleplere kayıtsız kalmayan yönetim

Mobil ofis karavanı 1 Hafta boyunca Karamürsel'de

Büyükşehir Belediyesi’nin seyahat kartları birimindeki artan taleplerin karşılanması için başlattığı Mobil Ofis Karavanı, Karamürsel sahilinde.

İlk Mobil Ofis Karamürsel'de hizmeti başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı, seyahat kartları birimindeki artan taleplerin karşılanmasına yönelik yeni bir hizmeti devreye aldı

Asgari ücret 2019 zammı ve Agi hakkında tüm detaylar

Asgari ücret 2019 zammı son dakika TÜİK Asgari ücret pazarlığı yeni yılda ne kadar olacak! Asgari ücret toplantısı bitti mi 2019 Ocak asgari ücret zammı belirlendi mi ne kadar!

SOYGUNCU İLE GÖRÜŞÜLDÜ İSTEDİĞİ ARABA GETİRİLDİ

İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel'in soyguncu ile temasa geçti. Yarımel, Rehinelerin can güvenliği ve soyguncunun teslim olması için ikna çalışması yürüttü. Öte yandan soyguncu bazı taleplerde bulundu. Henüz kimliği öğrenilemeyen soyguncu, 800 bin TL para ve otomobil istedi.İstediği otomobil şuan bankanın önüne getirildi ve çalışır vaziyette duruyor.Soyguncunun yanındaki dört rehine ile çıkması bekleniyor.Soyguncunun soygunu organ mafyası tarafından kaçırılan 3 çocuğunu kurtarmak için yaptığı bilgisi paylaşıldı.

BAKIN SOYGUNCU NE İSTEDİ

İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel'in soyguncu ile temasa geçti. Yarımel, Rehinelerin can güvenliği ve soyguncunun teslim olması için ikna çalışması yürüttü. Öte yandan soyguncu bazı taleplerde bulundu. Henüz kimliği öğrenilemeyen soyguncu, 800 bin TL para ve otomobil istedi.

Okulların açılış tarihi ertelendi.

Bakan Çelik daha sonra şu açıklamayı yaptı: "Okulların açılışının Kurban Bayramı sonrasına ertelenmesi" talebimize, Milli Eğitim Bakanı'mız, öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin bayramı aileleri ile geçirmeleri yönünde talepleri var" diyerek olumlu baktı. Konuyu Başbakanımıza sunduk. Onay verdi. Okullar, Kurban Bayramı sonrası açılacak. Turizm Camiamıza, öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olsun.

Gölcük Tersanesi'ne 131 işçi alınacak kayıtlar bu gün başladı

Belirli aralıklarla işçi alımı yapan Gölcük Tersanesi 131 işçi alacak. Bugün başlayan ve 26 Ağustos'ta sonlanacak olan başvurularda 13 akücü, 12 borucu, 2 boyacı, 2 elektrikçi, 4 elektronikçi, 4 fiber glasçı, 2 gemi adamı, 5 izlosyoncu, 3 kaptan, 20 kaynakçı, 13 marangoz, 19 tekne onarım işçisi, 19 tesviyeci planyacı, 13 tornacı alınacak. KPPS’den 60 ve üzeri alan ve bu mesleklere sahip olan 393 kişi Gölcük Tersanesi’nde mülakata girecek. İşe alınacak kişilerin 19 yaşından gün almış olmak, meslek lisesinin bu alımları ilgilendiren bölümlerinden mezun olmak, Kocaeli’de ikamet etmek yaş ve cinsiyet sınırı yok, askerlik gibi özellikleri de taşıması gerekiyor. İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, firmaların iş konusunda işçi sıkıntısı çektiğini belirterek “İş yerlerini geziyoruz. Açık iş taleplerini alıyoruz açık iş taleplerine göre elimizdeki işçileri yönlendiriyoruz. Şuanda en büyük sıkıntı 29 Bin iş açığımızın olması” dedi. İşbaşı eğitimlerinden de bahseden Yılmaz, “İşbaşı eğitimin amacı işsizliği azaltmak. İşyerlerine taleplerine göre işçi veriyoruz. 6 aylık çalışma sonrasında firma işçi alımı yapmazsa 1 yıl boyunca işbaşı eğitimi programını uygulayamıyor. 6 aylık maaşını biz veriyoruz. Genel sağlık sigortasını ödüyoruz ve günlük 38.48 TL maaş veriyoruz. İş yeri bu kişileri yüzde 20 istihdam garantisi ile çalıştırıyor. İşbaşı eğitimine şu ana kadar Bin 200 kişi böyle işe girdi. Bir yıldır devam eden bu sistemde genelde küçük ölçekli iş yerleri bu gibi işçileri alıyor. Yıl sonuna kadar hedefimiz 3 Bin 150 kişiyi işe yerleştirmek. Bu projeye katılmak için kuruma kayıtlı olmak, işsiz olmak ve 15 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor” diye konuştu.

Karamürsel'de Sağlıklı Yaşam Projesi Başlatıldı

Karamürsel Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ı Mütevelli Heyeti nin 28.05.2015 tarih ve 20-12 sayılı karar ile Hijyenik Ortam- Sağlıklı Yaşam Projesi başladı. Proje kapsamında 3294 Sayılı Kanun kapsamında ilçemizde yaşayan yaşlı, engelli ve kendi bakımını yapamayacak durumda olan 50 vatandaşımızın ev temizlikleri ve kişisel bakımları ve gıda yardımı yapıldı. Proje dahilinde faaliyetler, yıl içerisinde periyodik olarak iki ayda bir olmak üzere 5 kez tekrarlanarak uygulanacaktır. Vatandaşlarımızın hal ve hatırları sorulup müşkül durumda olan vatandaşların talepleri Mütevelli Heyetince değerlendirilmesine müteakip gerekli yardımlar yapılacaktır. ​

Yıldırım Pazarcı Esnafın Kandilini Kutladı

Yıldırım, Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Orhan Gülbaş ile birlikte Cuma pazarı esnafını gezerek kandillerini kutladı. Başkan Yıldırım’a ziyaretleri sırasında Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Yasin Olgun’da katılarak eşlik etti. Başkan Yıldırım ziyareti sırasında, Bu manevi günlerin insanlar arası dostluk, barış ve kardeşliğin gelişmesinde büyük katkısı olduğunu belirterek, “Miraç Kandili’nin bizler için önemli bir yeri vardır. Bu kutsal günün ilçemize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi. Başkan Yıldırım ziyaretleri sırasında pazarcı esnafının istek ve talepleri hakkında da bilgi aldı.

Sanat Sokağımız Sezonu Yıldırım'la Açtı

İlçemiz İlhan Çınar Alanında her yıl yazın başlaması ile açılan sanat sokağının sezon açılışı gerçekleşti. Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım sanat sokağı esnafını ziyaret ederek hayırlı kazançlar dileğinde bulundu. Sanat sokağı esnafının yaptıkları sanat eserleri ve bir birinden güzel ürünleri inceleyen Yıldırım, Geçtiğimiz yıl sanat sokağına katılan, Karamürsel Belediyesi’nin engellilere yönelik açmış olduğu el sanatları standını da ziyaret ederek talepleri hakkında bilgi aldı. Burada kendilerini ziyaret eden sanat sokağı sakinleri Başkana teşekkürlerini sundular.

Karaosmanoğlu , " Derdimiz halkımızı mutlu görmek "

Şehrin her noktasına ulaşmak için yoğun çaba sarf eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, halktan kopmadan yerel yönetimlerde vatandaşla bütünleşmenin güzel örneklerini sergilemeye devam ediyor. Karamürsel’de esnaf ve vatandaşla birlikte olan Başkan Karaosmanoğlu’na, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ve AK Parti İlçe Başkanı Recep Demirel de eşlik etti. Vatandaş ve esnafla samimi geçen ziyaretlerde Başkan Karaosmanoğlu, halktan gelen talepleri ve önerileri de dikkatli biçimde dinledi. Siyasi anlayışlarının merkezinde insan olduğunu ziyaretlerde vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Derdimiz halkımızı mutlu görmektir. Karamürsel’de ve şehrimizde yaşayan vatandaşımızın, hayattan zevk almasıyla huzurlu bir hayat sürmesi tek hedefimizdir” dedi.

Kocaeli Valiliğinden Önemli Uyarı

İlimizde son zamanlarda faaliyet gösteren çeşitli kurum ve kuruluşlar ile hayırseverlerin telefonla aranarak; Valiliğimiz, İl Valimiz, Vali Yardımcılarımız ile müdürlerimizin adı ve ünvanları kullanılarak, haksız çıkar ve menfaat sağlamak amacıyla çeşitli gerekçelerle yardım talep edildiği yönünde bilgiler alınmaktadır. Valiliğimiz adına kurum, kuruluşlara ve hayırseverlere intikal eden herhangi bir talebinin, yardım toplama şekil ve esasları 2860 sayılı kanunda belirtilmiş olup; bu faaliyetlerin mevzuat hükümleri dışında değerlendirilmesi mümkün değildir. Valiliğimizin veya Valiliğimiz yetkililerinin adı ve unvanları kullanılarak, kurum, kuruluşlara ve hayırseverlere yapılan bu tür taleplerin yerine getirilmemesi,