Ramazan Öncesi Kırmızı Et Fiyatları Arttı: Müdahale Yolda

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, kırmızı et fiyatlarındaki artışı durdurmak için Ramazan öncesi gerekli adımların atılacağını açıkladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Karamürsel Haber Gazetesi - Mahizer Türk

Ramazan Öncesi Kırmızı Et Fiyatları Arttı: Müdahale Yolda

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, kırmızı et fiyatlarındaki artışı durdurmak için Ramazan öncesi gerekli adımların atılacağını açıkladı. Küle, kırmızı et sektöründeki artan şikayetlere dikkat çekerek, Ramazan ayı yaklaşırken fiyatların yükseldiğini belirtti ve vatandaşların uygun fiyatlarla et ürünlerine ulaşabilmesi için gereken önlemlerin alınacağını söyledi. Ancak, fiyatlar kontrol altına alınamıyor.

Küle, kırmızı et fiyatlarındaki artışın durdurulamadığını ve özellikle kıyma ve kuşbaşı gibi ürünlerin fiyatlarının 500 ve 550 lirayı aştığını vurguladı. Rekabet Kurumu'nun, piyasadaki suistimallere karşı ciddi adımlar attığını belirten Küle, en büyük üreticiye 73 milyon lira idari para cezası verildiğini açıkladı.

Küle, Ramazan ayına yaklaşırken kırmızı et fiyatlarının tekrar gündeme geldiğini ve şikayetlerin arttığını söyledi. Rekabet Kurumu'nun, vatandaşların uygun fiyatlarla et ve et ürünlerine erişimini sağlamak için gerekli adımları atacağını vurgulayan Küle, şikayetlerin titizlikle incelendiğini ve suni fiyat artışlarına asla müsamaha gösterilmeyeceğini belirtti. Bu konuda en sert yaptırımların uygulanacağını sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN