Farkındalık Haberleri

Farkındalık Haberleri

Karamürselli Kampçılardan Engelleri aşan etkinlik

Karamürsel Kamp Karavan Turizm Derneği'nin ev sahipliğinde düzenlenen piknik etkinliği, engelli bireylerle diğer vatandaşlar arasında anlamlı bir buluşmaya sahne oldu. Karamürsel Engelsiz Yaşam ve Farkındalık Derneği ile ortaklaşa gerçekleştirilen etkinlikte, doğanın huzurunda keyifli bir gün yaşandı.

Dünya Çevre Günü Karamürsel’de Coşkuyla Kutlandı

Karamürsel’de gerçekleştirilen bu anlamlı etkinlik, çevre bilincini artırmayı ve doğanın korunmasına dikkat çekmeyi amaçladı. Belediye Başkanı Ahmet Çalık ve etkinliğe katılan tüm yetkililer, çevreye duyarlılık konusunda farkındalık oluşturmanın önemine vurgu yaptı.

Heybe Kadın Kooperatifi yine gönüllere dokundu

Karamürsel Heybe Kadın Kooperatifi kadınları, yaptıkları yiyecekleri Karamürsel’deki özel insanlara ikram etti.

Genç tıpçılar meme kanseri için sokakta

1-31 Ekim tarihleri Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı olarak biliniyor. Bu ayda vatandaşlar meme kanseri konusunda bilinçlendiriliyor, erken teşhisin önemi her defasında vurgulanıyor. Meme kanserinin erken teşhisine dikkat çekerek farkındalık oluşturmayı hedefleyen İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi, Avrupa Tıp Öğrencileri Birliği üyesi öğrenciler de Bakırköy Cumhuriyet Meydanı'nda bilgilendirici bir stant kurdu. Meme kanseri hakkında broşürler hazırlayan gençler, maket üzerinde meme muayenesini anlattı. Kadın, erkek tüm vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve bugün de Beşiktaş Meydanı'nda devam edecek etkinlikte öğrencilerin hedefi 800 kişiyi bilgilendirmek.

Elektronik atıklar sanat eseri oldu

Başakşehir Belediyesi, Teknoloji ve İnovasyon Merkezi'nde öğrencilere yönelik eğitimler veriliyor ve çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Yapılan çalışmalara ek olarak elektronik atıkların geri dönüşümü sağlanarak farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

Karamürsel'de Down Sendromlular Farkındalılık Sergisi Açıldı

21 Mart Dünya Down Sendromu farkındalık günü temalı sergi açılışı, Başak Onay ve Özel İmge Özel ve Özel Rehabilitasyon Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlendi.

Karamürsel'de "Tübitak Bilim Fuarı" Sergisi Açıldı

Karamürsel 4 Temmuz Şehit Hüseyin Güldal Ortaokulu öğrencilerinin hazırladıkları Tübitak bilim fuarı açıldı. Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün fuardaki projeleri tek tek gezerek öğrencilerden bilgi aldı Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK arasında imzalanan protokol kapsamında Bilim Kültürünü Geliştirme Bilim ve teknoloji konularında farkındalık oluşturulması, bilim kültürünün tabana yayılması amacıyla TÜBİTAK tarafından 4006 okulda proje sergisi açtı. Bu projelerden bir tanesi ise Karamürsel’de açıldı.

Karamürsel'de Otizme Dikkat Çekildi

Karamürsel Ailem Özel Eğitim Kurumları Nisan Ayı Otizm Farkındalık Etkinlikleri kapsamında örnek bir organizasyon düzenledi. Karamürsel Sanat Sokağında açtıkları stantlarla otizme dikkat çekmeye çalışan Ailem Özel Eğitim Kurumu tarafından “Sosyal etkileşim, sözel ve sözel olmayan iletişimde problemler, tekrarlayıcı davranış ve kısıtlı ilgi alanları ile kendini gösteren, karmaşık gelişimsel bir bozukluğu olarak tanımlanan “Otizm” hastalığına dikkat çekmek amacıyla tiyatro gösterisi yapıldı.

KARAMÜRSEL 81 İL İLE AYNI ANDA KİTAP OKUDU

Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu ve öğrenciler, 51. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla çay bahçesinde kitap okudu. İlçe sahilindeki çay bahçesinde gerçekleştirilen programda konuşan Narinoğlu, kitap okumanın önemini vurgulayarak, kitap okumanın insanın kişisel gelişimini sağlayan önemli etkenlerden birisi olduğunu söyledi. Kitap okumanın, insanın düşünce yapısı ve hayal dünyasını geliştirdiğini ifade eden Narinoğlu, "Toplumun kitap ve kütüphaneye ilgisini çekmek, toplumda okuma alışkanlığı ve okuma kültürü konusunda farkındalık yaratmak için düzenlenen bu etkinliğe gösterilen ilgi beni mutlu etti. Bu tarz etkinliklere, desteğimiz her zaman tam olacaktır" şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından Narinoğlu, protokol üyeleri ve öğrenciler, bir süre kitap okudu.