Göçmen Haberleri

Göçmen Haberleri

Orman ve Doğa katliamına engel olunulamıyor!

Karamürsel'de, kayın ormanları ve göçmen kuşların göç yolları katledilerek yapılan Rüzgar Enerji Santrali (RES) projeleriyle ilgili raporlar ve mahkeme kararları yok sayılmış, doğa severlerin itirazlarına rağmen projeler onaylanmıştır. Çalışmaların Uygun Yerlerde Yapılması Gerekliliği Kocaeli ve Bursa bölgelerinde yapılacak RES projelerinin doğru yerlere ve olumlu Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporlarına uygun olarak yapılması gereklidir. Doğa ve hayvanlara zarar vermeden çalışmaların gerçekleştirilmesi önemlidir.

Sahipsiz Karamürsel’de yine Cengiz insaat kazandı

Cengiz, Göçmen kuşları ve kayın ormanlarını tehdit eden, iki kez iptal edilen RES projesinde ısrarcı. Başvurunun ardından Bakanlık, ÇED raporunu askıya çıkardı.

Değirmendere'de bir evden 42 göçmen çıktı

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından göçmen kaçakçılarına düzenlenen operasyonda 42 kaçak göçmen yakalanırken bu göçmenlere yer temin ederek sakladıkları tespit edilen 3 kişi gözaltına alındı.

Kuş cennetine RES yapacaklar

Kocaeli ve Bursa sınırları içerisinde yapılması planlanan RES projesine 9 günde ÇED gerekli değildir kararı verildi. Proje alanında nesli tükenmekte olan birçok kuş türü yaşıyor.

Karamürsel'de 6 kaçak göçmen yakalandı

Karamürsel'de geçtiğimiz günlerde yapılan baskında 2500 hint keneviri yakalanmıştı. Gece yapılan operasyon ile çok sayıda kaçak göçen yakalandı.

Mustafa Yenisancak Karamürsel'in gururu oldu

7. Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşlerinde Mustafa Yenisancak Karamürsel’in gururu oldu Geçtiğimiz hafta sonu Kocaeli Büyükşehir Belediyesince İzmit’te düzenlenen güreşlerde Karamürsel Belediyesinin güreşçisi Mustafa Yenisancak başaltı müsabakalarında birinci olarak Karamürsel’in gururu oldu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl 7'ncisi düzenlenen Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri'nde, Başaltı karılaşmalarında Karamürsel Belediyesinin Güreşçisi Mustafa Yenisancak birinci olarak Karamürsel’in gururu oldu. Seka Park Uçurtma Tepesi önündeki meydanda, "Göçmen Recep" olarak bilinen Recep Güreşen onuruna 14 kategoride düzenlenen organizasyonda 58 başaltı güreşçi katıldı.