Kırkpınar Yağlı Güreşleri Haberleri

Kırkpınar Yağlı Güreşleri Haberleri

Karamürselli Güreşçilere Coşkulu Karşılama Töreni

Ahmet Çalık, ilçede 20 yıl sonra bir ilke imza atarak düzenlediği etkinlikte büyük takdir topladı. Bu etkinlik, Karamürselli güreşçilerin 663. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde elde ettikleri başarıların ardından düzenlenen coşkulu karşılama töreniydi.

Karamürsel’in Parlayan Yıldızı: Sinan Yıldız

Karamürsel’in gururu Sinan Yıldız, 663. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Küçük Orta Büyük Boy kategorisinde 2. olarak büyük bir başarıya imza attı.

Hüseyin Gümüşalan Kırkpınar’da tarih yazıyor

663.Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde çeyrek finalde Ali Gürbüz ile karşılaşan Kağıtspor’un güreşçisi Hüseyin Gümüşalan rakibini yendi ve yarı finale yükseldi.

Çalık, "Dualı Çayırda Sırtınız Yere Gelmesin"

Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık, pehlivanlar diyarı Karamürsel'in güreşçilerini Edirne'de gerçekleştirilecek olan 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne uğurladı. Başkan Çalık, yaptığı konuşmada,

Karamürsel büyük bir değerini daha kaybetti

Karamürsel'in sevilen isimlerinden biri olan ve tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde altın kemer sahibi olan Aydın Demir, kolon kanseri nedeniyle yaşamını yitirdi. Demir'in vefatı, şehirde ve spor camiasında büyük bir üzüntüyle karşılandı.

Tahir Büyükakın güreşçilerimize sahip çıkmaya devam ediyor

Karamürsel'in ağabeyi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın Karamürsel'in evlatları güreşçilere sahip çıkmaya devam ediyor. 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başarılı olan Kağıtspor'un pehlivanlarını makamında ağırladı.

Karamürsel'in yiğidi Sinan Yıldız

Karamürsel Belediyesi Pehlivanlarından, Sinan Yıldız'dan büyük başarı. Tarihi Edirne Kırkpınar Yağlı güreşlerinde Deste Büyük boyda 1. Olmayı başararak memleketine madalya ile döndü.

Karamürselli Hüseyin Gümüşalan ve Semih Turgut üçüncü oldu

656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Kırkgöz Döşemealtı Belediye Gençlik ve Spor Kulübü’nün başaltı güreşçilerinden Karamürselli Hüseyin Gümüşalan

656. Tarihi Geleneksel Kırkpınar Yağlı Güreşleri başlıyor

656. Tarihi Geleneksel Kırkpınar Yağlı Güreşleri 14-16 Temmuz tarihinde yapılacak. Karamürsel'den güreşler'de ilçemizi temsil edecek olan güreşçilerimiz ilçeden uğurlandılar.

Başpehlivan Yavuz'un Hedefi Altınkemer

Karamürselli Başpehlivan Ekrem Yavuz, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde altın kemer hedeflediğini söyledi.

Kırkpınar’ın Tarihi Belirlendi

Yağlı güreşin olimpiyatı" kabul edilen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 655'incisi bu yıl 18-24 Temmuz tarihlerinde Edirne'de yapılacak

Ekrem Yavuz Kırkpınar'a uğurlandı

Ekrem Yavuz Kırkpınar'a uğurlandı Karamürsel Avukat Levent Erdoğan ve Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal’ın güreşçisi Karamürsel'in baş pehlivanlarından Ekrem Yavuz 24-26 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan 654. Tarihi Edirne Kırkpınar Yağlı Güreşleri için Kaytazdere Belediye başkanı Ali Kangal tarafından uğurlandı.

Ahmet Taşçı Kırkpınar'a Katılamıyor

Güreş Federasyonu, Aliço’nun rekorunu kırmak için Kırkpınar’da güreşmesine izin vermediği Ahmet Taşçı’ya, Brezilya’dan gelen televizyon ekibi Rio Olimpiyatları’nda gösterilmek üzere belgesel çekiyor. Tarihi 654.Kırkpınar Yağlı güreşleri bugün Selimiye Camiinde kılınan Cuma Namazından sonra başlamış olacak. Kırkpınar’a 25 yıl damga vuran ve 12 kez Başpehlivanlıkla 2 kez ebedi Altın Kemer alan Türkiye’nin tek ilçesi pehlivanlar diyarı Karamürsel’e Güreş Federasyonu’ndan deprem gibi darbe geldi. Karamürselli efsane pehlivan Ahmet Taşçı’nın, 26 yıl aralıksız Kırkpınar’da güreşen 56 yaşındaki Aliço’nun rekorunu kırmaya hazırlandığı 654. Tarihi Kırkpınar’da güreşemeyeceğinin, Federasyondan gelen resmi açıklaması, güreş camiasında ŞOK etkisi yarattı.

Ekrem Yavuz; 'Bu Yıl Altın Kemeri Karamürsel'e Getireceğim'

Karamürselli Baş Pehlivanlarından Ekrem Yavuz antrenmanlarına aralıksız devam ediyor. Karamürselli Baş Pehlivanlarından Ekrem Yavuz 20-26 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan 654. Tarihi Edirne Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde birinci olarak Altın Kemeri Karamürsel’e getireceğim dedi. Haftanın üç günü Karamürsel Güreş Sahasında yağlı ve normal idman yapan Koca Yusuf lakaplı Ekrem Yavuz, ‘tarihi Edirne Kırkpınar Yağlı Güreşlerine çok iyi hazırlandığını bu hazırlıklarının meyvesini de 20-26 Temmuz tarihleri arasında Edirne’de yapılacak olan Tarihi 654. Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde Altın Kemeri alarak Karamürsel’e getireceğim’ dedi.

Karamürsel`de Ahmet Taşçı Serbest Güreş Müsabakaları Düzenlendi

Karamürsel İlçe Kaymakamlığı ile Karamürsel Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin efsane ismi 9 kez Kırkpınar Başpehlivanı olan ve 2 kez altın kemer sahibi Ahmet Taşçı adına Serbest Güreş Müsabakaları düzenlendi. Müsabakalar sonucunda kategorilerinde derece yapan 28 güreşçiye madalyaları verildi.

AHMET TAŞÇI BU SENE REKORU KIRACAĞIM

Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde 9 defa altın kemer kazanan Ahmet Taşçı, Osmanlı döneminin başpehlivanlarından Kel Aliço’nun rekorunu kırmayı hedefliyor. Yağlı güreşin yaşayan efsanesi bu sene Edirne Sarayiçi’de 654’ü yapılacak olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ninde iddialı olduğunu açıkladı.. Ünlü güreşçi, Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreş Takımı’nı ziyaret etti. Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in daveti üzerine Manavgat’a gelen Taşçı, belediyenin yağlı pehlivan sporcularıyla birlikte kıspet giyerek yeşil çayırda peşrev çekti. Ahmet Taşçı, belediyenin yağlı güreş antrenmanı yaptığı çayırda Kırkpınar’da Antalya’ya 2 defa altın kemer getiren Mehmet Yeşil Yeşil ile birlikte güreş tuttu. Ahmet Taşçı ile Mehmet Yeşil Yeşil’in güreş tutmasına Manavgatlı yağlı güreş severleri alkışlarla destek verdi.