Karamürsel İlçesi, Kocaeli İlinin ilçesi olup, İzmit Körfezi’nin güney kıyısında bulunan şirin, mavi, yeşil güzel bir İlçedir. 2017 yılında 56 bin nüfusa ve 27 mahalleye sahiptir. İzmit- Bursa D- 130 Duble yol üzerinde olup; Osmangazi Asma Köprüsü’ne 10 km. uzaklıktadır. İzmit ve Hereke ’ye gemi ulaşımı da bulunmaktadır. İzmit’e 34 km. Yalova’ya 29 km. mesafededir. Karamürsel ile Hersek, bölgenin en eski tarihi yerleşkesidir. Fenikeliler, Etiler, Frigyalılar, Lidyalılar, Romalılar, Bizanslılar, Makedonyalılar, Persler, Selçuklular, Osmanlılar bu bölgede yaşadılar.
Hersek’i Osman Gazi fethederken, Karamürsel’i 1324 yılında Karamürsel Alp Paşa fethetti. Osmanlı bu fetihle ilk kez denizde Bizans ile temas etti. Anadolu’ya açılan İpek Yolu, Dil Burnu ile Hersek’ten geçiyordu. Karamürsel her yönü ile mükemmel, şahane, harika ve harikulade bir beldedir. İklimi de bulunmaz özelliktedir. Ne Karadeniz iklimi olup, ıslatır! Ne de Akdeniz iklimi olup, yakar! İki iklim arasında tampon bölgededir. Merkezi bir konumdadır. 30- 60 dakikada Yalova, Bursa, İzmit, Gebze, Adapazarı, İznik, İstanbul’a ulaşılır.
İster Mavi Bayraklı sahilinde denize gir. İster sahildeki kıyı şeridinde 20 km. yaya veya bisiklet kiralayarak gezin. İster arkasındaki Samanlı Dağları’nın Karadeniz tipi ormanlarında yeşili, mavisi, meyve bahçelerinde gezin. İnsani iyidir, güzeldir, hastır, harikadır. Manavı, Boşnak’ı, Çerkez’i, Karadenizlisi, Laz’ı, Gürcü’sü, Muhaciri, Arnavut’u, Pomak’ı, Anadolu’nun bin bir gülü, çiçeği; kardeş, dostluk ve barış içinde huzurlu mutlu medenice yaşamaktadır. Irkçılık, mezhepçilik, ayrımcılık yapmayacak kadar akıllı, zeki, bilgili, bilinçlidir. Türkiye’mizde Siyonist, emperyalist, hain katliamcıların maşalarının terör yaptığı dönemlerde bile; akıllı, zeki, uyanık, bilgili, bilinçli olan Karamürsel halkı, anarşiye, teröre bulaşmamıştır. Aklını, zekâsını, bilgisini, yeteneklerini her zaman en doğru şekilde beceriye dönüştürmüş. Hainlere, kahpelere, katillere, kalleşlere, satılmışlara, vatan, millet, devlet, bayrak, bağımsızlık, özgürlük, insanlık düşmanlarına aldanmamıştır. Aldanmayacak kadarda basiretli, doğru görüşlüdür.
Şimdi bu güzel Karamürsel’imizde Kaymakamlığımızın 7,500 öğrenciden 5,496 öğrenci ile yaptığı 40 sorulu anketin bir kısmını yayımlayacağım. Herkes bu anketi lütfen dikkatle okusun, algılasın. Eksiklerini lütfen gidermeye çalışsın. Daha iyi, güzel, doğru, yararlı birey, ebeveyn olmaya gayret etsin. Bu konuda İlçe önderlerine, imamlara, öğretmenlere, mahalle gönüllülerine, STK’lara, muhtarlara, velilere, saygın, itibarlı, kanaat önderlerine, herkese büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Duyarlı olmak zorundayız.
İlçemizdeki ankete katılan 5,496 öğrencinin annelerinin 1,758 kişisi İlkokul, 1,475 tanesi ortaokul, 1,157 tanesi lise, 329 ebeveynde üniversite mezunudur.
4,479 ailede anne ve baba birlikte yaşarken, 421 ailede ayrı yaşamaktadır. 45 öğrenci de yuvada kalmaktadır.
1,496 aile kirada otururken, 4,000 ailede kendi evinde oturmaktadır.
Ailenin ortalama aylık geliri 2,000 TL. Civarındadır.
Öğrencilerin annelerinden 99 tanesi memur, 32’si öğretmendir.
Öğrencilerden 1,035 tanesi psikoloji risk altındadır!
“Dünya Sağlık Raporuna göre de, çocukların %20’si psikolojik risk grubundadır!”
Evin içinde sigara içen ebeveynlerin sayısı 2,105’dir!
3,530 ebeveyn, çocuğuna güvenmiyor! Çocukların yaşı büyüdükçe, güven daha da azalıyor!
Öğrencilerin %25’i internette sanal tacize uğruyor!
Öğrencilerden 4,000 tanesi anne ve babasına güvenmiyor!
1,496 öğrenci öğretmen nezdinde önemli değilim, diyor!
2,730 öğrenci ebeveynlerim ile onur duyuyorum, diyor!
3,461 ebeveyn çocuğuna danışıyor!
2,331 öğrenci bağımlılık ile yüzleşmiş, karşılamış!
1,590 öğrenci İnternet bağımlısıdır!
784 öğrenci zararlı madde satanlarla karşılaşmış!
1,198 öğrenci sanal bağımlılık konusunda ailesi ile çatışma yaşıyor!
2,652 öğrenciye okulda değer verilmiyor!
1,294 öğrenci yakınlarından şiddet görmektedir!
4,300 öğrenci ailece hiç kitap okumamış!
Okul yöneticileri 2,031 öğrenciye hiç değer vermiyor!
“SYDV gelirlerinin %35’ini eğitim- öğretime harcıyor.”
“2,500 öğrenci Türk Kızılay’ına üye oldu.”
Anne, baba, öğretmen, okul yöneticilerinin tahsil görme oranları normal olmasına rağmen; davranışlarının pek normal olmadığı anketten anlaşılmaktadır! Daha sorumlu, iyi, güzel, doğru, medeni, bilge davranmamız gerekmektedir. Çocuğa yeterli değeri, önemi vermeyenden; anne, baba, öğretmen, okul yöneticisi olmaz. Gerekli önlemi hemen şimdi almalı. Çocuklarımız için her alanda daha iyi, güvenli, doğru, güzel ortam hazırlamalı. Korku, kaygı, endişeleri gidermeli. İlmi, bilimsel, İslam’ı, manevi, insani, evrensel değer normlarını hemen harekete geçirip, uygulamalı. Sosyal başarıya, iyiliğe, hizmete odaklanmalı. Her alanda sağlıklı davranmalı.
“Çocukların yetenekleri belirlenip, o yetenekler doğrultusunda öğrenim verilmeli. “Bu konuda Başiskele’de bir üniversite açıldı.” İnsanlık, akrabalık, komşuluk ilişkilerini daha da geliştirmeli. Daha olgun, yeterli, iyilik yapan, hizmet eden, insaniyetli, insanlıklı, insancıl insan olmak için; var gücümüzle gayret etmeliyiz. Aksi halde tahsil görmenin de bir anlamı olmaz! Şehrimizde gezip, eğlenirken, dinlenirken her tarafı kirletiyoruz! Bu medeni bir insan işi değildir. “En az kediler kadar temizliğe dikkat etmeliyiz!” Halkımızla birlikte yetkililerde temizlik konusunda daha hassas olmalıdır. Aslan yattığı yerden belli olur.