Yöntem Zekâsı; ''Bilginin gücünü arttırmanın tek yolu, yöntem zekasına ilişkin performanstır..'' - Reel Analiz

Yöntem Zekâsı; ''Bilginin gücünü arttırmanın tek yolu, yöntem zekasına ilişkin performanstır..''


Anadolu,üzerine  ihtirasın bitmediği yer..

Başımız sağolsun güzel insanlarım..

 

Yöntem zekâsı, İhtiyaç duyulan verilerin derlenip belirli bir mantık süzgecinden geçirildikten sonra, tekrardan maksada uygun bilgi düzeyine getirilmesi sürecinde deneyim ve öğrenmeye dayalı ortaya atılan fikirlerden oluşan performanstır.

Diğer kaynaklardan farklı üstünlük meziyetleri ile ayrılan İnsanın düşünme gücüne güç katan fikirleri ortaya atabilmesi için bilgi depolamanın önemini bilmesi gerekir.

Kısacası ham bilgi ve yöntem zekâsı güç demektir. Çünkü bilginin gücünü arttırmanın tek yolu yöntem zekâsına ilişkin performanstır.

Bu nedenle siber veri bankalarının güvenliği, güvenirliliği, erişim kolaylığı ve verilerin detaylandırılmış olması her hangi bir araştırmanın hızı ve doğruluğu açısından çok önemlidir.

Bilginin artması sürekli yeni soruların ortaya atılması ile mümkündür. Cevabı mevcut bir bilgi artık tarih niteliğindedir. Çünkü soruya ilişkin problem çözülmüş ve eğer gizlilik niteliği yoksa hizmete sunulmak üzere paylaşılmış demektir.

Veri niteliğinde olan bilgiye ilişkin etkileşimlerin analizi, ciddi boyutta inceleme gerektirir. Açıkçası bir verinin oluşturduğu bilginin ardında neyin neden olacağını kestirebilmek çok önemlidir.

Bir ülkenin varlığının ifadesi olan toplum, ”öğrenen sosyal organizasyon” olabilmesi için çeşitli etkenlerin mevcudiyetine sebep olan bağımlı değişkenlerin neden sonuç ilişkisini kapsayan sosyoloji uzayında, kendi veya kendinden farklı kültürlerle etkileşim halindedir.

 

Toplum sinerjisini açığa çıkarabilmek için, bu organizasyonun gelişmesini sağlayacak olan öngörülerin gerçekleşebilmesi açısından risk etkenlerinin tanımlanabilmesi, hem gerekli hem de önemlidir.

 

Öngörüsüz risk üstlenilmesi, kısacası verilerin denetimsiz ve özet olarak kayda alınması veya önemsenmemiş olması amaç sonuç ilişkisinde beklentilerin gerçekleşmemesine neden olacaktır.

 

Kaynakların güvenilirliği öngörülerin doğruluğunu sağlamlaştırır, yetersizliği ise tartışılır bir zemine oturtur.

 

Toplumun çoğunluğunun yöntem zekâsı performansında, arzu edilen düzeye erişebilmesi için tümden gelime dayalı rasyonelleşme şarttır.

 

Örneğin; insanın kendini zorunlu kılan vasıf sınırlarının içerisinde doğaya egemen olma arzusu,  yöntem zekâsı sayesinde hayal olmaktan çıkıp gerçekleşmiştir.

 

Ulaşım sistemlerinin, bilişim sistemlerinin son yüz yılda bu kadar gelişmesinin temelinde rasyonel ussallık yatar.

 

Bu bağlamda, bir kimsenin uzmanlık alanı dışında her hangi bir konuda bilgisinin olmadığı veya yeterli olamayacağını söylemesi, kişinin bilgisizliğini değil, gerçekte bilgiye ne kadar itibar ettiğini yansıtır.

 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
03Nis
14Mar
06Mar
01Mar

Aklın Şifreleri

20Şub

Uluslararası Portföy