Bölgesel

Bölgesel Haberleri

Kocaeli geneli yeni hakim ve savcıları belli oldu!

Hakimler ve Savcılar Kurulu 2023 yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi yayımlandı. Kararnameye göre Kocaeli Başsavcı Vekilliği değişirken, Kocaeli'nin yeni hakim ve savcıları belli oldu.

Orman ve Doğa katliamına engel olunulamıyor!

Karamürsel'de, kayın ormanları ve göçmen kuşların göç yolları katledilerek yapılan Rüzgar Enerji Santrali (RES) projeleriyle ilgili raporlar ve mahkeme kararları yok sayılmış, doğa severlerin itirazlarına rağmen projeler onaylanmıştır. Çalışmaların Uygun Yerlerde Yapılması Gerekliliği Kocaeli ve Bursa bölgelerinde yapılacak RES projelerinin doğru yerlere ve olumlu Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporlarına uygun olarak yapılması gereklidir. Doğa ve hayvanlara zarar vermeden çalışmaların gerçekleştirilmesi önemlidir.

Kocaeli genelinde ekmek ve simite ZAM

KOTO, ekmek ve simit fiyatlarının 19 Temmuz 2023 itibariyle artırıldığını duyurdu. Buna göre, 210 gram ekmeğin fiyatı 5 TL'den 7.50 TL'ye, 100 gram simidin fiyatı ise 10 TL'ye yükseldi.

Karamürsel'in ağabeyi Tahir Büyükakın bunu hak etmiyor

Karamürsel'in abisi olarak nitelendirilen Tahir Büyükakın, yıllar boyu sadece seçimlerden seçimlere kullanılan vaatlerin neredeyse hepsini hayata geçirerek ilçeyi adeta baştan yarattı.

Karamürsel Belediyesi Mülkünü Kiraya Verecek

Karamürsel Belediye Başkanlığı'ndan ilçemizdeki 1 adet işyerinin kiraya verileceği, 2886 sayılı yasanın 45. maddesi gereğince açık teklif usulüyle tahmini bedel üzerinden artırım yapılacak bir ihale düzenleneceği belirtildi.

Karamürsel'de marketler yine raydan çıktı

Karamürsel'de reyonda farklı kasada farklı fiyata vatandaş tepki gösterdi.

Aktif Hastanesi ve Özdilek AVM önündeki vatandaşlar yaralandı

Çiftlikköy Aktif Hastanesi kantininde ve Özdilek AVM bahçesinde oturan çok sayıda kişi nereden geldiği bilinmeyen saçmalar ile yaralandı ilk belirlemelere göre 5 kişinin yaralandığı olayda 2 kişinin durumunun ciddi olduğu bildirildi.

Kocaeli Valiliginden çok önemli duyuru!

Kocaeli Valiliği'nden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Hava sıcaklıkları hissedilir derecede artarak mevsim normalleri üzerine çıkacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre;

Karamürsel Belediyesi çalışanlarına ZAM

Karamürsel Belediyesi'nde işçilere ZAM Karamürsel Belediyesi sendikalar ile görüşerek personel ücretlerinde refah zammı verildiğini duyurdu

Sahipsiz Karamürsel’de yine Cengiz insaat kazandı

Cengiz, Göçmen kuşları ve kayın ormanlarını tehdit eden, iki kez iptal edilen RES projesinde ısrarcı. Başvurunun ardından Bakanlık, ÇED raporunu askıya çıkardı.

Tahir Büyükakın'dan belediye Başkanı nasıl olunur ders 9

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr Tahir Büyükakın adeta belediye başkanlarına hizmet nasıl yapılır uygulamalı eğitimler veriyor. Karamürsel genelinde son 4 seçimde aynı vaatler verilerek oy istenilen ilçe haki için son 20 yılda yapılmayan bir çok şeyi hayata geçiren Büyükakın, ilçe genelinde yapılması planlanan büyük projelerin neredeyse hepsini tamamladı.

Karamürseli sel vurdu!

Karamürsel'de ani şekilde bastıran yağmur sonrası sel ve su baskınları yaşandı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr Tahir Büyükakın yaşanan sel sonrası halkı bilgilendirdi.

Çok sayıda bekçi alınacak

Bekçi alımı yapılacak iller listesi Temmuz 2023 EGM yayınladı Kocaeli genelinde bir çok bekçi alınacak!

Belediyenin ihmali yüzünden ayağı kırıldı

Karamürsel 4 Temmuz Mahallesi Feneryolu caddesi pehlivan sofrası yanında faaliyet gösteren plajda yaşanan olayda 15 yaşındaki Hasan Çoban yaralandı.

Sigara ve alkole yine zam!

Sözcü Gazetesi Sözcü Plus Haberler - Ekonomi Alkol ve sigaraya büyük zam Geçen ay başında yüzde 15 oranında zamlanan sigaraya dün itibarıyla 5 lira daha zam geldi. Sigaraya gelen zamların süreceğine işaret eden Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, yüzde 25-30 oranında bir zammın da alkole geldiğini duyurdu. SOZCU.COM.TR Yayınlanma: 10:17 - 04 Temmuz 2023 Güncellenme: 11:04 - 04 Temmuz 2023 Alkol ve sigaraya büyük zam Sigara ve alkol ürünlerine bir zam daha geldi. Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, sene başında yüzde 15 oranında zamlanan sigaranın, haziran ayı başında 5 TL daha zamlandığını anımsatarak “Dün itibarıyla bir sigara grubuna 5 TL zam geçişi oldu” dedi.

Karamürsel genelinde 37 kişi bogulmaktan kurtarıldı

Karamürsel genelinde 9 günlük bayram tatilinde 37 kişi ekipler tarafından boğulmaktan kurtarıldı.

Ortalık karıstı! Suriyeliler yine ortalığı savaş alanına cevirdi

Suriyeliler yine ortalığı savaş alanına çevirdi. Akşam saatlerinde ev basıp Türklere saldıran Suriyeli gurup Kocaeli genelinde adeta terör estiriyor.

Toplam 3079 haber.