2014 Haberleri

2014 Haberleri

ADALET GEÇTE OLSA YERİNİ BULDU

FETÖ sanığı savcının başlattığı ve gizli tanıklarla yürütülen Kızıltepe JİTEM davasında aralarında Kocaeli İl Jandarma eski Komutanı emekli albay

Yalova’da ‘6 BİN’ deprem oldu! Uzmanlar uyardı!

Uzun yıllardır turizm ve sağlık sektörüne hizmet veren Yalova’nın Termal ilçesinde 2014 yılı Ağustos ayında 6 binin üzerinde deprem meydana geldi.

Karamürsel'de bahar KO-MEK ile karşılandı

Başkan Karaosmanoğlu’nun konuşmasının ardından KO-MEK’te, önemli bir sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ve 2014 yılından beri yürütülen “KO-MEK BOHÇASI”

Kart Aidatlarından Kurtulabilirsiniz

Türkiye’de 22 milyon kişinin 59 milyon adet kredi kartı var. Kredi kartı aidatları tüketicinin en çok şikayet ettiği konuların başında geliyor. Ekim 2014’te yasal zemine kavuşturulan aidatlardan kurtulmak mümkün...

İsmail Yıldırım AK Partililerle buluştu

Karamürsel Kültür merkezinde, basına kapalı olarak gerçekleştirilen 2014 Yerel seçimlerinden bu güne kadar ilçemizde yapılan yatırımlar ve yapılacak olan yatırımlar hakkında

SonSon dakika...Bedelli askerlik çıkacak mı?

Son olarak 2014 yılında yaklaşık 200 bin kişinin başvurduğu bedelli askerlik, kamuoyunu en çok meşgul eden konulardq açıklama yapıldı.

Karamürsel'de GAL Arısı Alarmı

İlk defa 2014'de Yalova'da ortaya çıkan GAL arısı Karamürsel'de ortaya çıktı.

Kocaeli'nin cinsel istismarda 15. sırada

Türkiye’de 2014 yılında 11 bin 95 çocuk cinsel saldırıya maruz kaldı. Cinsel saldırıya maruz kalan çocukların yüzde 18,5’ini ise 11 yaş ve altındakiler oluşturdu. Kocaeli ise 176 olayla listenin 15. sırasında yer aldı.

Karamürselli hakeme Asya’dan görev

2014 Brezilya Dünya Kupası’nda Avustralya’dan katılan Karamürselli hakem Hakan Anaz’a gözlemci olarak da çok önemli bir görev verildi.

İlçemizde yaşanan ve bir kişinin hayatını kaybettiği dava sonuçlandı

İlçemizde 2014 yılında gerçekleşen olayda, 19 yaşındaki Erkan Öpöz, Atatürk Ortaokulu önünde göğsünden tüfekle vurularak öldürülmüştü.

Karamürsel Belediyesi çalışanı Cevdet Aytin Vefat etti

Karamürsel Belediyesi çalışanlarından Kızderbent Mahallesinden İshak AYTİN'in oğlu, Muzaffer, Cavit, Selahattin AYTİN'in kardeşleri Cevdet AYTİN Geçtiğimiz hafta beyin kanaması geçirerek Gölcük Necatiçelik Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Cevdet Aytin vefat etmiştir. Cenazesi bugün 23.11.2014 öğle namazına müteakip Kızderbent Mahallesinden defnedilerek Kızderbent Mezarlığına defnedilmiştir.Karamürsel'de geniş bir kesim tarafından tanınan ve sevilen Cevdet Aytin Karamürsel Belediye Başkanı ve birçok arkadaşı ve akrabası tarafından defnedildi.

Karamürselli şehidimizin dosyasında inanılmaz gelişme

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar İlçesi’nde, 9 Aralık 2014’te yaşanan olayda Boztepe Hudut Karakolu 41 No’lu kulede vatani görevlerini yapan askerler Umut Aslan ile üst devresi Kadir Yıldız ve Ramazan Yel’in cansız bedenleri bulundu. Diyarbakır’daki 7’nci Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı, 9 ay süren soruşturmanın ardından takipsizlik kararı verdi.

Kocaeli Üniversitesi sözleşmeli 79 personel alacak

Üniversitemiz Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde çalıştırılmak üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4. maddesinin (B) fıkrasına göre, Sözleşmeli Personel olarak istihdam edilmek üzere 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Kararnameye ekli 28.06.2007 tarih ve 26566 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar'da yer alan ek 2'inci maddesinin (b) fıkrasına göre 2014 KPSS (B) grubu puan sırası esas alınmak suretiyle aşağıda belirtilen pozisyonlara sözleşmeli personel istihdam edilecektir.

KARAMÜRSELLİ BAŞPEHLİVANA LÜTFÜ TÜRKKAN SAHİP ÇIKTI

Ülkemiz'de gerek kendi dava arkadaşları gerekse diğer siyasiler tarafından takdir edilen Türkkan'dan yine ilçemiz için bir jest geldi.MHP’nin eski milletvekili ve 1 Kasım seçimlerinin adayı Lütfü Türkkan yine insanları mutlu etmeye devam ediyor. İşsizinden memura, emeklisinden evsizine bir çok kişinin yardımına koşan Türkkan bu kez de herkesin yakından tanıdığı bir ismi sevindirdi. Hatırlanacağı üzere İlçemiz’de 2014 yılında 33.sü gerçekleştirilen geleneksel Altınkemer Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde başpehlivan seçilen Güngör Ekin işsiz kalmıştı. Nedeni Karamürsel Belediyesi’nde sporcu olarak çalışan Ekin’in, sporcu olarak değil garajda çalıştırılmak istenmesi ardından da görevine belediye tarafından son verilmesi. Ama Türkkan, gururumuz olan ve 250 kişinin yer aldığı yarışta kıyasıya bir mücadelenin ardından başpehlivan seçilen Ekin’e sahip çıktı. Türkkan, Dilovası’ndaki fabrikasında kendisini ziyaret eden Ekin’i önce dinledi daha sonra da fabrikasında işe aldı. İlçemizde başpehlivanımıza sahip çıkılması büyük taktir topladı.

İlçemizde Yaşanan Tükürük Cinayetinin Davası Ertelendi

ilçemizde geçtiğimiz yıl bir kişinin göğsünden tüfekle vurularak öldürülmesi ile ilgili görülen dava il dışındaki tanıkların gelerek dinlenmesi amacıyla ileri bir tarihe alındı. ilçemizde 2014 yılında gerçekleşen olayda, Erkan Öpöz (19) isimli genç, Atatürk Ortaokulu önünde göğsünden tüfekle vurularak öldürülmüştü. Konuyla ilgili yürütülen soruşturma neticesinde katil zanlısı olan ikizlerden E.N. (17) Yalova’da, M.N. ise İstanbul’da gözaltına alınmış ve çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmışlardı

Karamürsel 100. Yıl Adını Avrupa'da duyurmaya devam ediyor

Karamürsel 100. Yıl Adını Avrupa'da duyurmaya devam ediyor... 2010-2014 yılları arasında "Hayat Boyu Öğrenme Programı" (LLP) çerçevesinde, Avrupa Birliği’nin değişik ülkeleri ile; GRUNDVIG-‘Digital Classroom ‘ LEONARDO-‘İyi Mezun Doğru İstihdam Kaliteli Üretim’ COMENIUS – ‘Different but Equal in Europe’’ İsimli üç tane Hareketlilik Projesini başarı ile ge

ŞEHİDİMİZİN ÖLÜM NEDENİ İLE ALAKALI ARTIK KİMSE KONUŞAMAYACAK

41 Nolu kulenin sırrı çözüldü, dosya kapandı Şanlıurfa Ceylanpınar'da 9 Aralık 2014'te, sınırdaki 41 No'lu kulede, askerler Umut Aslan ile üst devresi olan Kadir Yıldız ve Ramazan Yel'in cesetlerinin bulunması olayının dosyası kapandı. Diyarbakır'daki 7'nci Kolordu Komutanlığı askeri savcılığı, 9 ay süren araştırma sonrasında, Umut Aslan'ın iki asker arkadaşını öldürdükten sonra intihar ettiği sonucuna vardı. Başka şüpheli olmadığı için de, 'kovuşturmaya yer olmadığı' kararıyla dosya kapatıldı.

İsmail Yıldırım 'Vaat Değil verdiği Sözü tutsun'

İsmail Yıldırım 'Vaat Değil verdiği Sözü tutsun' Yaklaşık 5 ay önce CHP’li Karamürsel Belediye Meclis Üyeleri tarafından Karamürsel Belediyesinin 2014 Yılı Bütçe hesaplarından ortaya çıkartılan iddia da; Karamürsel Belediyesi tarafından Din Görevlileri ve Camiler Haftasında din görevlilerine alkollü bir lokantada yemek verilmesi gündeme gelmiş ancak aradan geçen yaklaşık 5 ay olmasına

Açıklama ne zaman yapılacak ?

CHP’li Karamürsel Belediye Meclis Üyeleri tarafından Karamürsel Belediyesinin 2014 Yılı Bütçe hesapları incelendiğinde ortaya çıkartılan iddia da; Karamürsel Belediyesi tarafından Din Görevlileri ve Camiler Haftasında din görevlilerine alkollü bir lokantada yemek verilmesi gündeme gelmiş ancak aradan geçen yaklaşık 4 aydır hiçbir şekilde açıklama yapılmadı.

İlk Yardım Kursunu başarı ile tamamlayan 21 kursiyere sertifikaları verildi

İlk Yardım Kursunu başarı ile tamamlayan 21 kursiyere sertifikaları verildi Karamürsel Dr. Pembe Müjgan Calp Gökçora Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Erasmus+ 2014 KA1-Bireylerin Öğrenme Hareketliliği AB projesi kapsamında gerçekleştirdikleri projelerinin yaygınlaştırma semineri ve sertifika töreni okulun konferans salonunda yapıldı.

Saralkent sahili çok güzel oldu

Saralkent sahili çok güzel oldu Karamürsel’in sınır Koşusu Kaytazdere-Saralkent sahilinin düzenlenmesiyle vatandaşların vazgeçilmez yeri haline gelmeye başladı. 30 Mart 2014 seçimleriyle birlikte Kaytazdere Belediye başkanlığına gelen Ali Kangal yaptığı çalışmalarla birlikte taktir topluyor.

Karamürselli Şeyda Öğretmen İçin Birlik Olma Zamanı

Karamürselli hemşehrimiz Şeyda Gökçe Bakan, 2014 yılında ataması gerçekleşince ilk görev yeri Van olmuştu. 28 Kasım’da da mesai bitimi okul çıkışında da şehir merkezine gittikleri sırada yoğun kar yağışı dolayısıyla araçlarının kontrolünü kaybederek bariyerlere çarpması sonucunda kaza meydana gelmiş ve Şeyda öğretmenin boynu kırılmıştı. Bir ayda art arda 4 ayrı ameliyata girdi.

İçkili Lokantada İmamlara Verilen Yemeğin Faturasını Unutmadık, Unutturmayacağız

CHP’li Karamürsel Belediye Meclis Üyeleri tarafından Karamürsel Belediyesinin 2014 Yılı Bütçe hesapları incelendiğinde ortaya çıkartılan iddia da; Karamürsel Belediyesi tarafından Din Görevlileri ve Camiler Haftasında din görevlilerine alkollü bir lokantada yemek verilmesi gündeme gelmiş ancak aradan geçen yaklaşık 2 aydır hiçbir şekilde açıklama yapılmadı.

TEOG sınav sonuçları açıklandı - Tıkla hemen öğren

TEOG sınav sonuçları burada - Tıkla hemen öğren Yüzbinlerce öğrencinin merakla beklediği TEOG Sınav Sonuçları az önce E-Okul üzerinden açıklandı. Günlerdir heyecanla sonuçların açıklanmasını bekleyen öğrenciler TEOG sınav sonuçlarını öğrencikten sonra sosyal medyayı salladı. TEOG sınav sonuçlarını haberimizdeki linke tıklayıp öğrenebilirsiniz.

Karamürsel'de Aile Eğitimini tamamlayan 56 kursiyere sertifikaları törenle verildi

Karamürsel’de Aile Eğitimini tamamlayan 56 kursiyere sertifikaları törenle verildi Karamürsel Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Merkezi Müdürlüğü tarafından annelere yönelik verilen aile eğitimi kursları, sertifikaları tören ile hak sahiplerine verildi. 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı süresince Uzman Öğretmen Heybet Taşkıran tarafından 3-6, 12-18 yaş aralığında çocukları olan 56 annenin katıldığı, 14 hafta süren aile eğitimi kursunda başarılı olan 56 kişiye törenle belgeleri verildi.

Karamürsel Meslek Yüksekokulunda Mezuniyet Töreni

Karamürsel Meslek Yüksekokulunda Mezuniyet Töreni Kocaeli Üniversitesi Karamürsel Meslek Yüksekokulu, 2014-2015 mezuniyet töreni Karamürsel İlçesi’ne bağlı Dereköy Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Deniz Ulaştırma ve İşletme, Gemi Makineleri İşletme, Gemi İnşaatı, Deniz ve Liman İşletme, Elektronik Teknolojisi ve Mekatronik Programlarından mezun olan 543 öğrenci törenle diplomalarını aldı

Karamürsel'de 10 ayda 563 kişi seçmen artış oldu

7 Haziran Pazar günü yapılacak milletvekili seçimine, Yurt içinde 53 milyon 765 bin 231, yurt dışında ise 2 milyon 867 bin 658 seçmen sandık başına gidecek. Türkiye, 25. dönem parlamentosunu belirlemek üzere 7 Haziran 2015 tarihinde sandık başına gidip oy kullanacak. Yurt içinde 53 milyon 765 bin 231, yurt dışında ise 2 milyon 867 bin 658 seçmen bulunuyor. Seçim tarihine kadar 18 yaşını dolduran yurt içinde 1 milyon 47 bin 192, yurt dışında 56 bin 66 yeni seçmen de oy kullanacak. Buna Göre Karamürsel’de 39 sandık bölgesinde 129 sandıkta 40.755 kişi oy kullanacak. 10 Ağustos 2014 yılında 12. Cumhurbaşkanlığı belirleme seçiminde Karamürsel’de 40.192 kişi oy kullanmış geçen bu süre içinde 563 seçmen artış göstererek 7 Haziranda yapılacak olan milletvekili seçiminde 40.755 kişi oy kullanacak.

İçkili Lokantadan Camiler Haftası nedeniyle alınan faturaya neden hala cevap gelmedi.?

İçkili Lokantadan Camiler Haftası nedeniyle alınan faturaya neden hala cevap gelmedi.? CHP’li Karamürsel Belediye Meclis Üyeleri tarafından Karamürsel Belediyesinin 2014 Yılı Bütçe hesapları incelendiğinde ortaya çıkan iddia da; Karamürsel Belediyesi tarafından Din Görevlileri ve Camiler Haftasında din görevlilerine alkollü bir lokantada yemek verilmesi gündeme gelmişti.

Soma Maden Faciasının 1.Yıldönümü

13 Mayıs 2014’te Manisa’nın Soma ilçesindeki kömür madeninde çıkan yangın nedeniyle 301 madencinin ölümüyle sonuçlan maden faciası hepimizi yasa boğmuştu. Bu facia, Türkiye tarihinde en çok can kaybına neden olan kaza olarak kayıtlara geçti. Soma Holding şirketlerinden Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. tarafından işletilen maden ocağında, patlamaya elektrikli ekipmanların sebep olduğundan şüphelenildi. Yangın vardiya değişimi sırasında meydana geldi ve 787 işçi patlama sırasında yer altında kaldı. Enerji bakanı Taner Yıldız 17 Mayıs 2014’te yaptığı açıklamada, maden faciasında 301 işçinin hayatını kaybettiğini ve içeride kimsenin kalmadığını kamuoyuna duyurdu. Soma faciasının 1. yıldönümünde maden şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

Karamürsel Belediyesi SGK Prim Borcuna Karşılık Binasını mı satacak ?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim borçluları 2014 listesini açıkladı. SGK verilerine göre borçlu listesinde bulunan Karamürsel Belediye’si borcuna karşılık. Karamürsel Belediyesi binasını satarak borcunu ödeyeceği iddia edildi Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) 2014 yılına ilişkin prim borçluları listesini açıkladı. SGK verilerine göre borçlu listesinde 116’ncı sırasında yer alan Karamürsel Belediyesi, borcuna karşılık Karamürsel Binasını satarak prim borcunu ödeyeceği iddia edildi.