2024 Haberleri

2024 Haberleri

Pita Teferiç Şenlikleri Bu Pazar Günü Yapılacak

Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen Geleneksel 17. Pita Teferiç Şenlikleri, 30 Haziran 2024 Pazar günü saat 11.00'de Valideköprü Mesire Alanında gerçekleştirilecek.

Şok Gelişme: Karamürsel Teşkilatının İstifası Alındı!

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde AK Parti’nin belediye kaybettiği ilçelerden biri olan Karamürsel’de ilçe yönetiminin istifası alındı.

Karamürsel'in Yiğidi Hüseyin Gümüşalan Tarih Yazmaya Devam Ediyor

2024 yılı 30. Gönen Sebepli Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri sona erdi. Finalde Hüseyin Gümüşalan ile Feyzullah Aktürk karşı karşıya geldi. Büyük çekişmeye sahne olan güreşler, izleyicilerden uzun süre alkış aldı.

Saatlerce elektrik kesintisi olacak!

Karamürsel'de bu gece (13.06.2024) tarihinde saat 00.00 ile 04.00 arasında planlı elektrik kesintisi yapılacak. Kesintiden etkilenecek sokak ve caddeler aşağıda listelenmiştir:

2024 Şezlong ve Şemsiye Fiyatları Açıklandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu yaz sezonunda tatilcileri ağırlayacak olan 9 halk plajının şezlong ve şemsiye fiyatlarını belirledi.

Yaza Merhaba Konseri'ne Davetlisiniz

Karamürsel Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, 'Yaza Merhaba Konseri' ile müzikseverlerle buluşuyor. 13 Haziran 2024 Perşembe günü, Karamürsel Kordon'da gerçekleştirilecek olan konser saat 20.30'da başlayacak.

Karamürsel'de Bir İlk: Bölgesel Triatlon Ligi Müsabakaları Başlıyor

Karamürsel, ilk kez Bölgesel Triatlon Ligi müsabakalarına ev sahipliği yapacak. Türkiye Triatlon Federasyonu ve Karamürsel Belediyesi iş birliğinde düzenlenecek olan 3. Bölge 2. Etap Yarışı, 9 Haziran 2024 tarihinde Karamürsel Altınkemer Halk Plajı'nda start alacak.

Nurcan Ünal, Karamürsel CHP Kadın Kollarında Güven Tazeledi

Karamürsel Cumhuriyet Halk Partisi, 4 Mayıs 2024 tarihli Merkez Yönetim Kurulu kararı gereğince başlayan kongre takvimi kapsamında, Karamürsel İlçe Kadın Kolları Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi.

Çevre Haftası'nda Doğa Yürüyüşü Düzenleniyor

Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında, Kızderbent Mahallesi Trekking/Yürüyüş Parkuru'nda bir doğa yürüyüşü düzenleniyor. 2 Haziran 2024 Pazar günü gerçekleşecek olan etkinlik, saat 10.00'da başlayacak.

Karamürsel'de Su Kesintisi: 12 Saat Sürecek

Karamürsel’de bu gece yarısı başlayacak olan su kesintisinin 12 saat süreceği belirtildi.

Karamürsel'in kızları destan yazıyor

Karamürsel Belediye Spor Antrenörü Metin Demirkıran, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kadınlar 3. Lig 2023-2024 sezonunda 8 takım arasında 5'inci sırada yer aldıkları ilk sezonlarını değerlendirdi. Antrenör Metin Demirkıran, çalışmaların başlangıcından bu yana yaşanan süreci ve hedeflerini paylaştı.

Ahmet Çalık, yeni bir devir başlattı!

Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık, Karamürsel İlçe Danışma Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, 47 yıl sonra kazandıkları başarının kendilerine gurur verdiğini belirtti. Çalık, "Bu birinci aşama. Şimdi ikinci aşamadayız: O da başarılı olmak. Bu belediyeyi bir daha kimseye kaptırmamak" dedi.

Ahmet Çalık, yeni başkanı tebrik etti

Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe ile birlikte, Marmara Belediyeler Birliği'nin 2024 Yılı Olağan I. Meclis Toplantısı'na katıldılar.

Karamürsel'de Adalet Hizmetlerine Yeni Mahkemeler Eklendi

Kocaeli'de Adalet Bakanlığı tarafından yeni mahkemelerin kurulduğu duyuruldu. Adalet Bakanlığı, yeni mahkemelerin kurulması ile ilgili genelge yayınladı. Genelge, 2024 yılında yargının etkinliğinin ve verimliliğinin artırılmasına yönelik olarak yapılan çalışmaları içeriyor.

AK Partili başkan adayı, Kocaeli Vali Yardımcısı oldu

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde AK Parti'den belediye başkan adayı olan Regaip Ahmet Özyiğit, maalesef seçilmeyi başaramadı.

Karapınar, İhsaniye ve Akçat yolları trafiğe kapandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Karamürsel ilçesinde, Karapınar, İhsaniye ve Akçat mahallelerini birbirine bağlayan yeni yapılmış olan beton yolların, tekrar kırılacağı ve bu yolların 16 Mayıs 2024 tarihine kadar yeniden yapılacağı belirtildi.

Bilgutay Bağdat, hak ettiği yere geldi

Bilgutay Bağdat, hak ettiği yere geldi. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardından Karamürsel Belediyesi'nde göreve başladı. Karamürsel Belediyesi, 47 yıl aradan sonra CHP'li bir başkan tarafından yönetilmeye başlandı.

Bayram Namazı Saat Kaçta? Nasıl kılınır ?

Ramazan Bayramı için sayılı saatler kaldı. Ramazan Bayram namazı saat kaçta kılınacak.

İşte Karamürsel'in yeni Belediye Meclis Üyeleri!

Karamürsel'de yapılan yerel seçimlerde CHP adayı Ahmet Çalık belediye başkanlığını kazanırken, belediye meclis üyeleri de belirlendi. 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerde AK Parti adayı Mesut Çetinkaya'ya karşı yarışan CHP adayı Ahmet Çalık, Karamürsel Belediye Başkanlığı'nı kazandı.

Özcan Dağlı tam destek ile güven tazeledi

S.S.Altınova-Kaytazdere Kamyoncular Kooperatifi'nin Olağan Genel Kurulu, 10 Mart 2024 Pazar günü saat 12.00'de kooperatif binasında gerçekleşti.

KOCAELİ VALİLİĞİ DUYURDU

Kocaeli Valiliği, resmi sosyal medya hesabından yaptığı duyuruyla, 11 Mart 2024 Pazartesi itibariyle mesai saatlerinde değişikliğe gidildiğini duyurdu. Valilik tarafından yapılan duyuruya göre:

Ahmet Çalık, tüm ilçe halkını davet etti

Karamürsel Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan adayı Ahmet Çalık, babası Muhammet Çalık'ın vefatı nedeni ile ertelenen Meclis Üyeleri ve Proje Tanıtım programının 17 Mart 2024 Pazar günü saat 14.00'te Karamürsel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirileceğini ve tüm ilçe halkının davetli olduğunu duyurdu.

Karamürsel'de bir binaya öyle bir afiş asıldı ki!

31 Mart 2024 seçimlerine son birkaç gün kala, Karamürsel'de yaşayan vatandaşların apartmanlarına astığı bir afiş büyük tartışmalara neden oldu.

Tamer Kıran, Karamürsel Denizcilik Meslek Yüksek Okulu'nun Açılış Törenine Katıldı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, 19 Şubat 2024 Pazartesi günü, Kocaeli Üniversitesi'ne (KOÜ) bağlı eski adı Karamürsel Meslek Yüksek Okulu olan eğitim kurumunun "Karamürsel Denizcilik Meslek Yüksek Okulu" adını alması nedeniyle düzenlenen törene katıldı.

CHP'li adaylar kendilerini Ankara'da tanıttı

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere yaklaşırken, CHP Ankara'da aday tanıtım toplantısı düzenledi.

Kantinlerde Fiyatlara Zam Geldi! İşte yeni fiyatlar

2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi başlarken, Kocaeli'deki kantinler için yeni fiyat tarifesi belirlendi. Tost 50 lira, yarım ekmek tavuk döner 50 lira, tavuk dürüm ise 65 lira oldu. Kantin işletmecileri, artan girdi maliyetleri sebebiyle bu fiyat artışını yapmak zorunda kaldı.

2024 Yılı Ramazan Fıtır (Fitre) Bedeli Belli Oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2024 yılı Ramazan Fıtır (Fitre) miktarını açıkladı. Kurul, 2024 yılı için fıtır miktarını 130 TL olarak belirlediğini duyurdu.

Aydın Demir Son Yolculuğuna Uğurlandı

Karamürsel'de Büyük Kayıp: Aydın Demir Son Yolculuğuna Uğurlandı

Tarihi Amiral Karamürsel İlkokulu Yıkıldı

1923 yılında 4 Temmuz Mahallesi, Beyti Karaca Sokak No:7 adresinde açılan Amiral Karamürsel İlkokulu, 31 Ocak 2024 tarihinde başlayan yıkım ile birlikte tarihini kaybetmiş oldu.