Işçiler Haberleri

Işçiler Haberleri

Fazlaca, tersane işçilerinin sömürülmesine izin vermeyecek

CHP Altınova Belediye Başkan Adayı Yasemin Fazlaca Tersanecilerle Buluştu: Hizmet Sözü Verdi

Taşeron işçiler; Daha İyi Şartlar, Daha Adil Maaşlar İstiyor

Karamürsel Belediyesi Çalışanları: "Daha İyi Şartlar, Daha Adil Maaşlar İstiyor"

Hatsan Tersanesinde Patlama Meydana Geldi

Altınova bölgesinde faaliyet gösteren Hatsan Tersanesi'nde bugün meydana gelen bir patlama, endişe ve panik yarattı. İlk raporlara göre, can ve mal kaybının olmadığı bildirildi.

Altınova'da Tersane İşçilerinden Düşük Zamma Karşı Eylem!

DİSK'e bağlı Limter-İş sendikası, İstanbul Tuzla ve Yalova'nın Altınova ilçesindeki Hersek'te tersane patronlarının işçilerin ücretlerine yapılacak zam oranını açıklamamasına tepki olarak eş zamanlı eylem düzenledi.

Altınova tersaneler bölgesinde binlerce işçi ayaklandı!

Altınova Tersaneler Bölgesinde İşçi Eylemi: Ücret Artışı Talebi ve İşten Çıkarmalar

Yine Altınova Yine tersane işçileri

Altınova ilçesinde bulunan bir otelde, 7 tersane işçisi karbonmonoksit gazından zehirlendi.

Kocaeli geneli Belediye İşçilerine Yüzde 49,25 Zam

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve 11 İlçe İçin Belediye İşçilerine Yüzde 49,25 Zam Kararı

Altınova tersaneler bölgesinde çok sayıda kişi zehirlendi

Yalova'nın Altınova ilçesine bağlı Tavşanlı beldesinde faaliyet gösteren bir tersanede akşam yemeği yedikten sonra fenalaşan işçiler, 112 Acil Servis ekipleri tarafından Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Belediye işçilerinin gözü bu toplantıda

Büyükşehir ve ilçe belediyelerindeki yaklaşık 15 bin işçinin ek zam talebi, yarın (Cuma) Büyükşehir yetkilileri ve ilçe belediye başkanlarının katılımı ile yapılacak toplantıda karara bağlanacak.

Altınova İlçesinde İşçi Dairesinde Yangın: Facia Kıl Payı Atlatıldı!

Altınova, Yalova - 25 Ocak 2024 – Altınova ilçesinde, gurbete çalışmaya gelen işçilerin kaldığı dairede çıkan yangın, facia kıl payı atlatılarak kontrol altına alındı. Olay, işçilerin yaşadığı kötü koşulları bir kez daha gündeme getirdi.

Korkunç kaza 2 ölü 6 yaralı

Gölcük'te yaşanan feci kazada, Karamürselli işçileri taşıyan bir servis, rampa aşağı indiği sırada freni boşaldı ve kaldırımda yürüyen bir anne ile 5 yaşındaki kızına çarptı. Kazada anne ve kızı hayatını kaybederken, 6 kişi yaralandı.

Karamürsel SGK hakkında şikayetler artmaya başladı

Karamürsel genelinde son zamanlarda gazetemize gelen çok sayıda şikayet gönderisi var. Bu şikayetler, ilçe genelinde faaliyet gösteren bazı inşaat firmalarının kaçak ve sigortasız işçi çalıştırdığına dairdir, ve her geçen gün artmaktadır.

Karamürsel Belediyesi çalışanlarına ZAM

Karamürsel Belediyesi'nde işçilere ZAM Karamürsel Belediyesi sendikalar ile görüşerek personel ücretlerinde refah zammı verildiğini duyurdu

Altınova'da 50 tersane işçisi zehirlendi

Altıniva'dq tersanede çalışan 50 işçi, zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Altınova tersaneler bölgesinde yüklü miktarda uyuşturucu yakalandı!

Altınova Tersaneler bölgesinde faaliyette olan Beşiktaş Tersanesi'nde çalışan işçilerin iddialarına göre yüklü miktarda uyuşturucu yakalandığı iddia edildi.

Karamürsel merkez yine karıştı! 1 kişi bıçaklandı!

Karamürsel'de her geçen gün artarak devam eden olaylara bir yenisi daha eklendi, çarşı merkezinde bir birine giren Beytullah Gökarslan ile Ömer Arpacık

Karamürsel'de satırlı dehşet

Karamürsel 4 Temmuz mahallesi merkez ışıklarda iki grup birbirine satırlarla saldırdı. O esnada ise gitmek için durakta bekleyen işçiler bir anda tersane işçilerini taşıyan servis araçlarının durduğunu söylediler.

Hyundai’de işçilerin direnişi devam ediyor!

İzmit Alikahya bölgesinde bulunan Güney Koreli Hyundai otomobil fabrikasında, 2021 yılı zam oranının eski işçiler için , yeni işçiler için olarak açıklanmasıyla birlikte dün başlayan işçi direnişi büyüyor. 

HYUNDAİ işçisi eyleme hazırlanıyor

İlimizde bulunan otomotiv fabrikalarından birisi olan Koreli Hyundai Fabrikası’nda çalışan işçiler bu ay bitmesi gereken toplu sözleşme görüşmelerini büyük bir dikkatle izliyorlar. 

ORHAN DEMİRER İŞÇİNİN HAKKINA SAHİP ÇIKTI

Karamürsel Cumhuriyet Halk Partisi gurup sözcüsü Orhan Demirer, Karamürsel’de çalışan mavi yakalı işçilerin hakkına sahip çıktı.

Hak-İş Karamürsel'de sağlık çalışanları ile buluştu

Sağlık Bakanlığına bağlı tüm iş yerlerinde çalışan sağlık işçilerinin yetkili sendikası Hak-İş Karamürsel’de sağlık çalışanları ile bir araya geldi.

İsmail Yıldırım işçilere yüzde 30 zam?

Karamürsel Belediye başkanı İsmail Yıldırım Belediye içerisinde genelde masa başı işleri yapan şanslı 50 kişiye büyük bir jest yapmış ve maaşlarına yüzde 30 zam yapılmasını onaylamıştı.

Hafta sonu uygulanacak yasakla ilgili tüm detaylar

Hafta sonu kısıtlaması başladı. Market, bakkal, manav, kasap ve kuru yemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında açık kalacak, bazı yerler ve kişiler kısıtlamadan muaf tutulacak. 

İŞ YAPIYORUZ DİYE VATANDAŞA ZULÜM EDEMEZSİNİZ!

Karamürsel Dal-Çık inşaatını üstlenen taşeron firma çalışanları artık esnafa ve vatandaşa zulüm etmeye başladı.

Virüse karşı yeni ekonomik önlemler

TBMM'den geçti İşten çıkarmalar üç ay süreyle yasaklanırken, ücretsiz izne çıkan işçilere de günlük ödeme yapılacak.

Altınova’da tersane işçileri: Önlem alınmıyor. Endişe içindeyiz.

Yalova’da tersane çalışanı olduğu iddia edilen bir kişi ateşi 40 dereceye çıkınca bir başka işçi tarafından Corona virüsü şüphesiyle İş Sağlığı ve Güvenliği Merkezi’ne getirildi.

Servis minibüsü taksi ile çarpıştı! Ortalık kan gölüne döndü!

Karamürsel'de çalışan işçileri taşıyan Sefa-Merve isimli şirketin çalışanlarını taşıyan servis otobüsü ile bir taksi çarpıştı.

Başkan Büyükakın’dan çalışanlarına müjde

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden UlaşımPark A.Ş.'de çalışan işçilere ilk yıl yüzde 45, 2. yıl yüzde 12 oranında zam yapıldı. Anlaşmaya göre belediye işçisi 900 lira zam almış oldu.

İzmit Belediyesi: "İşçiler kendileri ayrıldı"

İzmit Belediyesi’nden Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy’un “İzmit Belediyesi’nde işçi kıyımı yapılıyor” şeklindeki açıklamalarına cevap verildi.

Gebze'de Flormar direnişinin 224. gününde yanıt: Konuyu araştırıyoruz...

Sendikaya üye oldukları için işten atılan Flormar işçilerinin direnişi 224'üncü gününe ulaştı.